June 2015

CLAVIUS GÖR OCKSÅ PERMANENTA DEKORER


image permanentdekor

På Clavius arbetar vi nästan dagligen med olika former av tillfälliga reklamexponeringar på Bio och storslagna event i nöjesbranschen, men vi har också en stor tradition av att hjälpa våra kunder med mera bestående och långsiktiga projekt. I de flesta fall rör sig detta om kontorsinredningar, miljöförändringar och scenografiska dekorer. Som exempel har vi nyligen levererat en fönsterdekor till SF Bio Konferens & Event på anrika biograf Skandia, på Drottninggatan i Stockholm, samt en köksdekorfoliering på ett stort mediabokningsbolag i branschen. Även de små idéerna och uppdragen är viktiga för oss och inget är lika kul som att känna vilken positiv effekt dessa roliga projekt ger i sitt sammanhang! Vill ni veta mer så finns det mer och se och läsa om detta HÄR!

SOMMARTIDER - HÄRLIGA TIDER!


image clavius_midsummer

MIDSOMMAREN BÖRJAR TIDIGT...


image carnegiemidsommar

Att tjuvstarta midsommarfirandet var en bra ide för att få en gnutta sol till grillbuffen. Carnegie bjöd en del av sina kunder på föreläsning med efterföljande midsommarfirande på terassen med makalös utsikt. Trubaduren Jonas Snitt underhöll till gästernas stora belåtenhet men om det blev "Små grodorna" frampå småtimmarna vet vi ingenting om...

PARADISPREMIÄR MED PRÄSTEN


image prastenparadiset

Kyrkan är vackert smyckad, gästerna samlade och förväntansfulla, brudparet står redo i sitt livs ögonblick – kort sagt, allt är perfekt. Förutom en sak – var är prästen? Jo, den svenska prästen på Phuket, Krister Hellstrand (spelad av Kjell Bergqvist) är på väg, men han är rejält försenad och han har problem. Stora problem. Detta är intrigen till sommarens stora svenska filmkomedi, som under måndagskvällen hade sin galapremiär på Rigoletto i Stockholm. Petré Event höll i 'galapredikan' och förutom en och annan vilsen präst ordnade Clavius också Thailandslila dekor i matchande nyanser och former… Se fler bilder från eventförberedelserna HÄR!

SOMMAREN BRYTER UT MED SUMMERBURST


image summerburst

I dagarna drar Stockholms somrigaste musikfestival igång på Gärdet –Summerburst! Clavius fick äran av Wonderland att utsmycka Burger Kings festivalmonter både i Göteborg där festivalen hölls för ett par veckor sedan och nu även i den soliga huvudstaden. Vi klädde en containers väggar, dörrar och golv med hamburgerkedjans budskap och ordnade bland annat blinkande discoljus för att få till den rätta stämningen. I montern kunde besökarna ladda sina mobiler, printa Instagrambilder och softa i stolar och på Bean-Bags. Vilken fest! Se fler bilder HÄR!

BONNIER PÅ MEDIABYRÅTURNÉ


image bonniermediaturne

För andra året i rad har Clavius hjälpt Bonnier Tidskrifter med deras stora Mediabyråturné. Under fyra dagar besökte vi 15 byråer i Stockholm och byggde upp minimontrar med rollups, tidningsställ, ståbord och brevlåda. De anställda på byråerna fick välja ut tidningar utifrån Bonniers stora sortiment för att sedan stoppa dem i kuvert och skicka ett så kallat ”Magazine Moment” till sina nära och kära. Detta har varit ett mycket uppskattat inslag på de mediabyråer vi har besökt och många hurrarop har mött Bonnier när vi kommit dit. Clavius bistod med det förberedande arbetet, planering, logistik och genomförande på plats. Det har varit ett omfattande men väldigt roligt uppdrag. Vi tackar Bonnier Tidskrifter för förtroendet.

BARA BLÅA BAVARIA BALLONGER


image gronalund_bavaria

Gröna Lund har nu fått igång den efterlängtade nöjessäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med den läskiga men häftiga House of Nightmare som årets främsta attraktion! Under söndagen blev också Grönan blåare än någonsin med hjälp av Clavius dekor då Bavaria tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor!

FULL RULLE UNDER FULLMÅNEN!


image fullmane_21

Nu är det full rulle under eventmånen och mycket händer på kort tid innan sommarens alla efterlängtade semesterveckor bryter ut! Även på natthimlen är det just nu 'fullt' och försommarens måne kallas bl.a. för Full Strawberry Moon av tradition, eftersom den relativt korta säsongen för att skörda jordgubbar kommer varje år under juni månad i större delen av västvärlden. Månen kallas också i Europa för Rose Moon, men i andra delar av världen även för Flower Moon, Honey Moon, Hot Moon och Planting Moon.

VIASATS SOMMARKICKOFF


image viasat3

Så var det åter dags för Viasat att ordna en sommarkickoff för sina duktiga säljare. Lokalen blev även denna gång Efterlyststudion i MTG-huset och Clavius förvandlade studion till en glamorös och varmt inbjudande miljö där det bjöds på prisutdelningar, inspirerande talare och tävlingar. Temat var festlig rödamattan-glamour möter vardagsrum. Det senare är en miljö många av säljarna känner igen sig i då de ger sig ut och möter kunder. Clavius förvandlade scenen till ett hemtrevligt vardagsrum och vägen dit var utsmyckad med röda draperier med guldtofsar, en lång röd galamatta, galastolpar och inbjudande dekorljus. Clavius hade även en fotograf på plats som dokumenterade hela eventet. Fler bilder från eventet HÄR!