May 2014

TV.NU 'ORANGERAR' CAFÉ OPERA


image tvnu

Under onsdagskvällen ’målade’ Clavius om Café Opera i glada orange färger med mattor, ballonger & blommor inför TV.nu’s stora eventfest! Det bjöds på nygrillade hamburgare och underhållning in på småtimmarna...

ÄNNU EN DAG PÅ JOBBET...


image transformers

Från monteringar av stora flygande drakar till vrålande ursinniga mekaniska dinosaurier! Dekorjobben inom film- & biografbranschen kan se mycket skiftande ut och man vet aldrig vad som väntar nästa dag. Detta bygge tillhör väl en av de mest storslagna på mycket länge och det tog en hel del arbetstimmar att få ihop detta monster - vill ni bli lite skrämda eller bara ta lite coola ’selfies’ med detta vidunder så är det bara att besöka foajén på Filmstaden Sergel, där det står uppställt under ungefär en månad fram till premiären…

100 ÅRS SVENSK FILMHISTORIA I CANNES


image cannes

Svensk Filmindustri fyller i år 95 år och man passade på att uppmärksamma detta under Cannes Filmfestival på Franska Rivieran med att bjuda kollegor, branschfolk och samarbetspartners på en exklusiv middagsbjudning strax utanför festivalområdet. Clavius fick äran att dekorera eventområdet med svensk filmhistoria under hundra år och vi plockade ut tio signifikativa titlar som var och en representerar filmarbeten under det jubilerande bolagets regi.

CLAVIUS FYLLER 10 ÅR!!!


image clavius10

Helt fantastiskt att vi redan nu firar vårt 10:e verksamhetsår - tiden går verkligen fort när man har roligt! Stort tack till alla medarbetare, vänner, samarbetspartners, familjemedlemmar, kunder, leverantörer och kollegor som gjort detta möjligt! Vi börjar fira smått lagom till jubileumsdagen i helgen och återkommer också med mer firande längre fram… HIPP,HIPP! Happy

UPPDRAG DRAKMONTERING


image draktranaren

En av sommarens stora nya efterlängtade familjeäventyr på bio är uppföljaren DRAKTRÄNAREN 2 och Clavius har fått uppdraget som ’drakbyggare’(!) att dekorera några av landets större biografer med enorma ’vingspann’… Filmen har premiär 10 juli och drakarna kommer att ’flyga’ i alla de aktuella biograffoajéerna fram tills dess!

FULLMÅNETIDER!


image fullmane_13

Dags för en alldeles LYSANDE ny bra fullmåne, som markerar att vi kommit halvvägs in på vårkanten och nu känner vittring av riktiga sommaren runt knuten! Denna maj-måne kallas också i folkmun för Mid Spring Moon, Milk Moon, Flower Moon, Corn Planting Moon, Corn Moon och Hare´s Moon… Du finner den klart lysande på himlavalvets södra horisont under vårkvällarna nu ett par dagar. Vi passar då på lite symboliskt att också uppdatera våra webbsidor - välkommen!

'BILJONER' BUSIGA & BULLIGA BALLONGER


image ballonger_GL

När sommaren nu börjar närma sig slår Gröna Lund upp portarna både för vanliga besökare, men även företag som bjuder in sina egna gäster på en dag av nöje och äventyr. Clavius har under flera helger hjälpt dessa företags gäster att känna sig extra välkomna med hjälp av färgglada mattor och framför allt ballonger i många färger och former. Coca-Cola-röd, Swedbank-orange och Bravida-blå är bara några av de färger vi dekorerat entrén med. Oslagbar är förstås glädjen i barnens ögon när de får med sig en ballong hem!

SF BIO PRESENTKORT


image sf_ke

Under maj månad har Clavius hjälpt SF Bio PRESENTKORT med att marknadsföra det framgångsrika samarbetet med ICA-butikerna runt om i landet, och genom att formge och bygga två olika montrar vid olika företagsmässor har vi spridit SF’s välkända profil. Fler bilder från eventmässorna i Borås och Stockholm/Arlanda inom kort!