May 2015

MOBILMECCA I STILFULLT FOKUS


image mediamecca_3

I slutet av maj hölls Carats Mobilmecca på Metropol Palais i Stockholm. Clavius medverkade som en av huvudsponsorerna för eventet som hade gäster från hela mediebranschen. På scenen och catwalken lade vi blå matta inramad av en tjusig LED-slinga. Vi tog även fram runda specialtillverkade logotypmattor med Carats lila, blå och vita logga som vi monterade in i den blå mattan. Även den resterande dekoren gick i Carats granna färger. Till föreläsarna placerade vi en snygg bar med barstolar på scenen. Clavius ordnade även vackra blå och lila vinnarbuketter till de glada vinnarna vid prisutdelningen. En vecka efter eventet i Stockholm for vi ner till Göteborg där vi byggde upp dekoren på nytt, dock i en lite mindre omfattning. Denna gång hölls eventet på Palace i centrala Göteborg. Vi tackar Mediameccas VD Jocke Örnelid för förtroendet och ser fram emot fler spännande evenemang.

EN STRÅLANDE DAG FÖR CHILDHOOD


image childhood_2015

CHILDHOODDAGEN firades under söndagen på Gröna Lund för tolfte året i rad och vi hade äran att vara med. Alla entréintäkterna mellan 12-16 gick oavkortat till Childhoods arbete för att barn ska få vara barn. Fantastiskt fint av Gröna Lund! Ballonger i alla regnbågens färger satte vi ihop till fina ballongvalv som gästerna passerade genom när de kom till ett soligt och skönt Gröna Lund. En fin dag där alla barn och vuxna fick vara barn för ett tag. 

ETT UNIKT MINNEBERG FIRAR!


image minneberg

Bostadsrättsområdet Minneberg i västra Stockholm (Traneberg/Alvik - Bromma) är sedan över tio år också hemadressen för Clavius kontor & ateljé; vackert beläget vid Ulvsundasjön nära Tranebergsbron och inloppet från Mälaren. Området är idag delvis byggnadsminnesskyddat som Sveriges största postmodernistiska bostadsområde och här bor över 2500 personer idag i sju olika bostadsättsföreningar samt ett 40-tal företag som också är etablerade i området. Minneberg byggdes under åren 1985-87 och fyller nu officiellt 30 år, vilket skall firas lördagen den 30 maj med stort kalas & nöjesevent på området. Clavius är givetvis med som en av sponsorerna och passar på att tacka för den goda grannsämjan, sammanhållningen och gemenskapen i området som betyder mycket för vår arbetsro och trivsel i vardagen!

CLAVIUS - DET STJÄRNKLARA VALET


image broschyr

Vilka är vi och vad gör vi egentligen? Många av er känner till Clavius sedan flera år och är också samarbetspartners eller kunder till oss genom olika projekt vi har genomfört - främst inom film- & biografbranschen. Våra huvudsakliga inriktningar har varit främst reklamproduktion av trycksaker, digitala original och stora reklamskyltar, men också både enkla och avancerade dekor- & reklaminstallationer samt eventarrangemang. Vi har haft nöjet att arbeta med många återkommande kunder men också tillfälliga kontakter, där oftast vi har levererat inom ett eller få av alla de produkt- & tjänstesegment som vi hanterar dagligdags. Därför känner vi att det nu är ett bra tillfälle och berätta mer om allt vi gör och visa på hela vår bredd och kompetens! I ett led att marknadsföra oss mer aktivt kan vi nu också stolt visa upp vår nya 'mini-broschyr' som vi i dagarna skickar ut i vårt stora kontaktnät. Broschyren kompletterar dessa webbsidor och ger en överskådlig inblick i Clavius hela verksamhet - välkommen att lära känna oss ännu bättre HÄR!

GRÖNAN EXTRA GRÖN!


image gronalund_seb2015

Gröna Lund har nu fått igång den efterlängtade nöjessäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med det läskiga nya House of Nightmares som årets främsta attraktion! Under söndagen blev också Grönan grönare än någonsin med hjälp av Clavius dekor då SEB tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor! Vädret var tyvärr lite blött och gråmulet, men det hindrade inte många från att ändå ha riktigt kul under många timmar i parken…

THE PREMIERE GOES REALLY MAD!


image madmax

I den coolaste av lokaler ”Delight Studios” bjöd FOX in till premiärvisning av MAD MAX: FURY ROAD och vi var med på ett litet hörn. Efter att det helt fantastiska gänget "Burnt Out Punks" bjudit på en spektakulär show, hissades några av de modiga gästerna upp till festlokalen i bur där sen alla gästerna bjöds på mat, dryck och visning av filmen. Maten serverades såklart i plåtburkar… Vad annars. Gästerna som Wonderland bjudit in gav dekoren en extra skjuts med sina fantastiska kläder och Mia tillförde eventet ” MAD MAX goes GLAM ” Ett event att minnas! Fler bilder finns HÄR!

ROSA TOUCH PÅ TOM TITS


image tomtits

Petré bjöd in till årets roligaste & mest uppfinningsrika kalas och CLAVIUS var med och dekorerade i glada färger på plats. Fantastisk dag med alla glada barn och vuxna! Bilden av ett barn som just ska kliva in i ett oskrivet äventyr går inte att beskriva - vilken lycka! Solen sken hela dagen och bjöd på sitt allra bästa. Tom Tits Experiment är ett stort äventyr för stora & småbarn i allra åldrar.

GRÖN & ORANGE GLAMOUR PÅ GRÖNA LUND


image gronalund_2015_1

Under lördagens strålande vårväder pyntade vi gamla entrén på Gröna Lund med härligt gröna ballongpelare och matchande matta. De putsade mässingstolparna med vita rep satte en extra fin lyster. Härligt att få arbeta med Gröna Lund, då känns det att våren nalkas på riktigt!

Söndagen bjöd kanske inte på lika fint väder men dock en fantastisk dag, åter igen på Gröna Lund och orange färg på ballonger och matta. Återkommande nöjda kunder som vi får äran att jobba med!

ROSÉPROVNING PÅ 13'DE VÅNINGEN


image carnegievinprovning

Att arrangera rosévinprovning på en terass på trettonde våningen får oss eventmakare att nervöst kolla väderleksrapporten i en vecka innan eventet. Vi hade packat regnskyddande segel eftersom dagen började med ösregn. Så vid lunchtid trängde solen genom molnen vilket skapade en fantastisk kväll på Carnegies härliga terass. Kvällen blev inramad av blommor ända från föreläsningsrummet, i hissarna, på receptionsdisken och ändå ut på terassen. Det vanligtvis lite strikta styrelserummet där buffén serverades piffades upp med stora tavlor med blommor, blommor i mängder på gardinerna och även på bar- och buffébord. På terassen följdes det botaniska temat upp med späda björkar och murgröna på räckena. De vita barborden i form av vinglas passade bra till temat. Gästerna trivdes så bra så att de sist kvarvarande behövde en mild puff för att vi skulle kunna återställa festlokalen inför torsdagsmorgonens styrelsemöte. Se fler bilder HÄR!

NU BLOMMAR DET I SKYN...


image fullmane_3

Månadens vackra fullmåne - Full Flower Moon - kallas så i de flesta kulturer, då det finns blommor i överflöd överallt under denna tid. Andra kända namn inkluderar Full Corn Plantering Moon, Hare's Moon eller Milk Moon.