May 2016

HÖTORGETS EGET SPÖKE!


image ghostbusters

Sommaren är här och vi börjar med att montera lite större spöken på taket till Sergel-biografen i Stockholm; som en del av marknadsföringen av nya 'Ghostbusters 2' har det tagits fram en 'hyggligt' stor uppblåsbar display som vi exponerar över Hötorget fram till premiären i slutet av juli. Vi arbetar också vidare med övriga kampanjer som kommer att synas på biograferna under kommande månader; fler exempel hittar du här!

CLAVIUS GOES FULL DISCO!


image studio54

Under lördagskvällen förvandlades en av Brommas 'hemligaste' eventlokaler till ett fullfjädrat 70-talsdisco och Clavius var på plats med paljettgardiner, pressvägg, galamatta, discobollar, Studio54-dekor och discoljus för att fullända glans- & danskänslan! 200 gäster fick sig sedan en ordentlig överraskning över att komma hit till detta hemliga slutmål efter en lång dags aktiviteter och festen kom att fortgå till solen gick upp igen…


MUSIKSOMMAREN BRYTER UT IGEN MED SUMMERBURST


image summerburst_GTG_2016

Snart drar Stockholms somrigaste musikfestival igång på Gärdet – Summerburst! Men Clavius fick redan nu uppdraget av Wonderland att utsmycka Burger Kings festivalmonter i helgen som gick, då festivalen först hålls här i Göteborg. Vi klädde containerväggar, dörrar och golv med hamburgerkedjans budskap och ordnade fram specialbyggda bardiskar. I montern kunde besökarna ladda sina mobiler, printa Instagrambilder och softa i solstolar och på Bean-Bags. Med jämna mellanrum utbröt 'Burger Bonanza' och gratis burgare delades ut bland den exalterade (hungriga) publiken - vilken fest det blev! Nu gör vi snart om allt igen i Stockholm - välkommen hit!

JAZZKVÄLL PÅ CARNEGIE


image carnegiejazzkvall16

New Orleans är hemstad för den kända jazzmusikern Duke Heitger som förärade Carnegie med ett besök i veckan. New Orleans är också känd för sin karneval Mardi Gras. Googlar man Mardi Gras ser man att karnevalens färger går i grönt, lila, gult och cerise - och det är mycket pärlor som byter ägare under karnevalen. Det var också genomgående dekor på jazzkvällen, pärlor i dessa härliga färger. Gästerna var mycket nöjda med musiken, maten och inramningen.

TARZAN INTAR GRAND...


image tarzanpress

I veckan bjöd 20th Century Fox in till presslunch och visade 20 minuter av filmen Legenden om Tarzan, med Alexander Skarsgård i huvudrollen, som har premiär senare i sommar. Clavius ramade in eventet genom att dekorera biograf Grands foajé med mörka färger, djungelväxter, grönt dekorljus och bilder från bakom kulisserna. Vi tackar Fox för uppdraget och önskar dem en lyckad filmsommar!

FULLMÅNETIDER!


image fullmane_26

Dags för en alldeles LYSANDE ny bra fullmåne, som markerar att vi kommit halvvägs in på vårkanten och nu känner vittring av riktiga sommaren runt knuten! Denna maj-måne kallas också i folkmun för Mid Spring Moon, Milk Moon, Flower Moon, Corn Planting Moon, Corn Moon och Hare´s Moon… Du finner den klart lysande på himlavalvets södra horisont under vårkvällarna nu ett par dagar. Vi passar då på lite symboliskt att också uppdatera våra webbsidor - välkommen!

ROSÉPROVNING PÅ 13LaughE VÅNINGEN


image carnegievinprovning16

Även i år fick vi förtroendet att utsmycka Carnegies trevliga styrelserum och terrass för den traditionsenliga rosévinprovningen. Dekoren gick i ceriserosa och ljusgrönt med blommiga tavlor, körsbärsträd och murgröna. Ljuslyktor och små blommor på gardinerna satte pricken över i.

GRILLKVÄLL PÅ KAJPLATS 155


image birkagrillfest

Till vardags är det en avgångsterminal för Birkas resenärer men nu kan man även förlägga event till terrassen och avgångshallen. Trevlig marin miljö blev ännu trevligare när vi var med och dekorerade för en gemytlig kväll i solnedgång och grilldoft med bästa utsikten! Tack Sharefood och Birka Cruises för uppdraget.

HEMLIGA SMURFAR PÅ ROADSHOW


image smurfarnaroadshow

Det är inte alla uppdrag som vi arbetar med som vi får berätta detaljerna kring i förväg; en del event sker tillsammans med slutna sällskap och andra är en del av upptakten till något mycket större som kommer bli mer magiskt längre fram ju mindre alla vet… I den blåa smurfvärlden rör det på sig ofta i det fördolda och Clavius tog nyligen fram spaden och grävde lite i den färgglada sagoträdgården för att få reda på mer. En del säger att vi bara drömde allihopa, och vad allt handlade om kommer vi inte att berätta…än. Men så mycket kan vi säga att det var Full Smurf!

TOM TITS ÖPPNAR UPP FÖR VÅREN!


image tomtits2016

Petré bjöd åter in till årets roligaste & mest uppfinningsrika kalas och Clavius var med och dekorerade i härliga färger på plats. Fantastisk dag med alla glada barn och vuxna! Bilden av ett barn som just ska kliva in i ett oskrivet äventyr går inte att beskriva - vilken lycka! Tom Tits Experiment är ett stort äventyr för stora & småbarn i allra åldrar.

VOLVO SHOWROOM I 'EUROVISIONS-ROSA' OCH MED KUL BILBANA!


image volvoshowroom

Vad har man för aktivitet och underhållning på en familjedag på Volvo om inte bilbana med radiostyrda Volvo-bilar?! Vilka hade roligast tro, de som fick köra eller vi som fick bygga bilbanan? Knallrosa galamatta med inbyggda spotlights och rosa ballonger gav den rätta Eurovisionskänslan i Kungsträdgården.

CLAVIUS SÖKER NY PROJEKTLEDARE FÖR EVENT


image personal_2

Clavius söker nu en ny skicklig, driven, kreativ, engagerad och positiv projektledare som ansvarig för event, med fast anställning inför hösten 2016! Uppdaterad och mer detaljerad info om tjänsten kommer inom kort! Intresseanmälningar och frågor kring anställningen kan skickas till: personal@clavius.se

VERNISSAGE MED SOLIG ENTRÉ


image vernissage

Det behöver inte alltid kosta så mycket att skapa en välkomnande entré. Här har vi lagt en citrongul matta och köpt in mängder av fina trädgårdsplantor istället för traditionella galastolpar. Trevligt och personligt när Lilla Tellus i Liljeholmen hade vernissage. Clavius på plats och gjorde vårfint…

OSCARSREVYN FÅR EN GLIMMIG SKYLT


image oscarsrevyn

På Oscarsteatern har man verkligen förstått hur man får gästerna att känna sig välkomna redan i entrén. En stor härlig skylt med mycket glitter och glamour står på taket till biljettkassorna. Blinkande stjärnor och lyxigt gnistrande gör att den inte går att missa. Clavius har designat, producerat och monterat. Showtime i september.

ARGA FÅGLAR OCH GLADA BARN PÅ FILMPREMIÄR!


image angrybird

Under måndagskvällen samlades hundratals barn på Rigoletto för att skratta gott åt tokiga arga röda, gula och blå fåglar på galapremiären av Angry Birds! Det bjöds på godsaker och tillfälle att träffa den rödaste av de rödaste (och argaste) fåglarna på plats! Kanske tur då att man delade ut välfyllda kartonger med råa ägg först efter föreställningens slut… En minnesvärd kväll för många små! Clavius var på plats med bl.a. pressvägg, röd matta, ljusskimrande ballonger och dekorlampor i matchande färger. Vi tackar filmdistributören UIP för förtroendet till uppdraget!