November 2013

ELDEN INFÅNGAD PÅ RIGOLETTO


image catchingfire

The Hunger Games: Catching Fire är en uppföljare till The Hunger Games och kanske en av hösten mest emotsedda filmer bland, främst, tonåringar som otåligt väntat på fortsättningen av denna spännande men smått ruggiga berättelse! Under tisdagskvällen bjöd Nordisk Film på exklusiv förhandsvisning på biograf Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm och trots att det pågick VM-kvalmatch i fotboll samtidigt var uppslutningen mycket stor för denna uppföljare och av publikreaktionerna att döma så levererade filmen och infriade alla förväntningar! Clavius var på plats och ordnade fotovägg så att premiärbilder snabbt kunde spridas på Instagram och Facebook...

CLAVIUS EGET EVENT BLAND STJÄRNOR


image claviuskonferens

Ibland måste vi ta hand om oss själva också och vi brukar då hålla ett konferensevent minst en gång om året för att samlas under trevliga former och planera inför vår spännande framtid; denna gång tog vi hjälp av två hästkrafter vid namn Pajkos och Barao från
Häståkeriet (med Angeline vid tömmarna) för att ta oss till det historiska och mycket intressanta Observatoriemuséet på Brunkebergsåsens topp! Muséet drivs f.n. av Kungliga Vetenskapsakademien men kommer troligtvis tyvärr läggas ner efter årsskiftet (vill du vara med och påverka detta i en mer positiv riktning så skriv på HÄR !). Stockholms Amatörastronomer (STAR) huserar också i lokalerna och om man är medlem (som du kan bli HÄR !) så får man också möjlighet att träffa likasinnade och kika på stjärnorna genom häftiga teleskop… Har ni ännu inte varit och besökt Observatoriekullens topp och detta fascinerande muséeum så är det något vi verkligen kan rekommendera - passa nu på innan dörrarna stängs för gott för allmänheten vid årsskiftet!

INTE BARA EN NY VACKER FULLMÅNE...


image fullmane_7

Så kan himlavalvet ståta med senhöstens vackraste fullmåne; i folkhistorien också kallad Hunters Moon, Beaver Moon, Frost Moon eller Snow Moon! Därmed är det också dags för en aktuell uppdatering av Clavius webbsidor. Men denna gång är inte fullmånen ensam om ett spektakulärt skådespel på natthimlen… Vår närmaste granne har fått sällskap av en ljusstark komet vid namn Ison. Kometen (med det vetenskapliga namnet C/2012 S1) besöker just nu solsystemet för första gången och passerar ovanligt nära solen den 28 november. Ingen annan sådan komet har tidigare kunnat följas så länge av forskare och andra observatörer på Jorden. Du ser den lättast under sen eftermiddag (ca. kl.14:30-16:00) i rakt söderläge ganska nära horisonten.

ÖSTERMALMSHALLEN 125 ÅR!


image ostermalmshallen125

Under onsdagskvällen firade Östermalmshallen 125 år och det bjöds på ett storslaget firande inne i den ståtliga och historiska lokalerna, där det bjöds på mat, dryck och smakprover från alla de olika butikerna. Petre Event stod för hela arrangemanget och Clavius var på plats för att ledsaga in alla 850 gästerna med hjälp av för kvällen passande röd jubileumsmatta! Se fler bilder här!

DROTTNING SILVIAS BOKRELEASE


image silvia

Inför firandet av Drottning Silvias födelsedag lanserades idag en jubileumsbok som ger en unik inblick i drottningens vardag som ledare, entreprenör och yrkeskvinna. Boken bjuder på öppenhjärtiga och självutlämnande intervjuer och kommentarer till berättelsen om hennes yrkesliv. Petré Event höll bokreleasefest på Strandvägen i Stockholm och Clavius var på plats för att ge arrangemanget rätt stilfull känsla med dekor både utom- och inomhus… Se fler bilder HÄR!

SNART BLIR LIVET EN SCHLAGER IGEN…


image schlager

Den svenska filmsuccén "Livet är en schlager" blir nu musikal och nästa höst ska allt vara klart för premiär på Cirkus ute på Djurgården. Idag presenterade Jonas Gardell under en presskonferens sitt ’dream team’ för föreställningen; Helen Sjöholm, Peter Jöback och Johan Glans på scen och andra stora namn som Fredrik Kempe, Christer Lindarw och Anna Asp i produktionsreamet bakom scen… Clavius hjälpte till med sceninramningen under presskonferensen.

DET REGNADE KÖTTBULLAR ÖVER PARK


image meatballs

’Det regnar köttbullar’ hör till en av senaste årens roligare barnfilmer, och på fredag är det dags igen för en andra portion då filmen har stor publikpremiär på biograferna i Sverige! Men redan under söndagsmorgonen bjöds bokstavligt talat på ett smakprov i foajén på biograf Park, där Clavius också var med och gav lite premiärkänsla i själva dekoren runt förhandsvisningen. Efter en mycket smaskig inledning var det så dags att äntra biografmörkret för alla små och stora köttbullsälskare och avnjuta en mycket underhållande filmanrättning…