November 2015

CLAVIUS SERVERAR MAGISK TIDSMASKIN


image timemachine

-Oh vilket grymt party© kan man säga om festen vi dekorerade sista helgen i nov. Gästerna fick uppleva Medeltid, 20 tal och 80 tal. Resan för de drygt 100 gästerna gjordes självklart med en tidsmaskin. Petré var festfixare för detta kalas som vi fick nöjet att planera och dekorera och eventet blev väldigt lyckat. 

CLAVIUS HJÄLPER SF BIO SÄLJA IN JULEN


image jupresentkort

Clavius har sedan ett antal veckor haft uppdraget för SF Bios räkning att lyfta fram butiksexponeringarna för årets upplaga av Julpresentkort i utvalda biograffoajéer runt om i landet. Arbetet har omfattat displayformgivning, konstruktion, tillverkning och leverans inkl. monteringar på plats.

THE BIG PREMIERE AWAKENS SOON...


image starwarsforceawakens

Nu är det ganska exakt en månad kvar till kanske 2000-talets mest framemotsedda filmpremiär kommer att äga rum; biopremiären av STAR WARS; THE FORCE AWAKENS (del VII i sagan om kampen mellan rymdimperiet, rebellerna och Jedi-ordern)! Clavius hjälper nu Disney med att marknadsföra en stor filmkampanj på biograferna, som bl.a. innehåller coola karaktärsfigurer från den nya filmen (finns att beskåda på Filmstäderna Sergel, Kista, Bergakungen och nya Scandinavia). Kampanjexponeringen kommer att öka på successivt och omfatta alla biografer i landet - den 16 december så blir det världspremiär på en biograf nära dig - May The Force be with Us all!

VIDEOMECCA PÅ METROPOL PALAIS


image videomecca

För sjätte gången i rad är Clavius med och arrangerar Video/MediaMecca i Stockholm och Göteborg och senast utförde vi monter- och scenbyggen på Metropol Palais för bl.a. Expressen, Bonnier Tidskrifter, Intertrust, Smartclip och Discovery Channel. Dekormattor, reklamväggar, ljussättning, monitorer & skärmar, scenteknik, loungemöbler och displaymaterial är bara en del av allt som vi har levererat till dessa spännande, arbetsintensiva och roliga event. Helhetsarbetet kräver också kreativa och logistiska utmaningar som sätter alla på utvecklande prov. Vi tackar för förtroendet från alla inblandade parter och kunder och ser fram emot kommande event under 2016!

EN SJUSÄRDELES TILLSTÄLLNING...


image bmw

Nyligen lanserade ett bilföretag i samarbete med Petré Event sin nya 7 serie som tog alla med storm. Clavius är glada för uppdraget som dekorerades stilfullt för en spännande bilserie och hänförd publik. 

DET HETTAR TILL PÅ RIGOLETTO!


image mockinjay

Under tisdagskvällen höll Discovery Channel tillsammans med Nordisk Film en exklusiv förhandsvisning av sista delen i filmserien HUNGER GAMES; MOCKINGJAY - PART 2! Det bjöds på värmande och eldfängd korv samt obligatorisk snacks inför visningen och fototillfälle för Instagram och Facebook var också givet ibland 'levande' eldar och flammande tunnor… Utöver STAR WARS kanske säsongens och hela årets mest emotsedda film; på fredag har den premiär 'på riktigt' på landets alla biografer!

DET VITA FOLKET


image vitafolket

Den 16 november var det galapremiär på Rigoletto för Lisa Aschans nya film "Det vita folket”  Subito Event tillsammans med NonStop stod för inbjudan och vi fick uppdraget att dekorera så pressen hade underlag för alla fina bilder. 

BLÅ DUNSTER I AVKOPPLANDE MILJÖ


image bluhotel

Längst ut på Lidingö, på en egen udde omgiven av havet, tar Blue Hotel emot konferensdeltagare, weekendbesökare och SPA-gäster. Här arrangerar man konferenser, utbildningar, fester, bröllop och events. En bra plats att hämta kraft, energi och inspiration i denna natursköna skärgårdsmiljö. Clavius fick förtroendet att under söndagen tillsammans med Petré Event skapa en 'blå invigningsatmosfär' ute på hotellanläggningen - en sann fröjd med sköna vibbar i cool miljö! Vi tackar Petré för uppdraget!

MED IMAX HAR STORLEKEN BETYDELSE


image mos_scandinavia

Igår invigdes Filmstaden Scandinavia i Mall of Scandinavia. Äntligen har även Sverige fått en IMAX-salong som får gott sällskap av VIP-salongerna med sköna fåtöljer och extra benutrymme. Clavius fick äran att tillsammans med SF Bio arrangera invigningen med tjusig specialskuren SF-röd galamatta, omgärdad av ballongdekorationer som välkomnade gästerna. Mycket blommor, svarta dukar och glitter skapade inramningen för festen. Champagnen flödade vid stämningsfullt belyst champagnepyramid och en smakfull buffé bestående av en härlig kombination av olika smårätter. Mer bilder från eventet HÄR!

SIME ÅTERINTAR CIRKUS


image schibsted_2

Den 10-11e november på Cirkus i Stockholm tog årets SIME sig an några av Sveriges viktigaste utmaningar. Eventet tog avstamp i hur exponentiell teknologi ritar om industrier, hotar miljontals jobb och samtidigt skapar kraftfullare affärsmodeller än någonsin tidigare. Clavius fick åter uppdraget att skapa skön dekor och inramning för detta populära branschevent. Att kreera Schibsteds monter till mässan SIME på Cirkus blev till en blåvit utmaning och kreation och Schibsteds färger gick igenom i allt från matta till ljuslyktor. Gästerna fick en stunds vitaminrik paus i de sköna sofforna medan de provade goda nya juicer från Bravo. Fler bilder från eventet finns HÄR!

FRAMTIDENS ENTREPENÖRER!


image carnegie_entrepenorer

Carnegies och SvD:s tävling Framtidens Entreprenör hade sin final i veckan. Clavius hjälpte till att skapa den rätta stämningen för kvällen med guld och vinrött som genomgående färger. Vinnare i tävlingen blev företaget Optolexia. Fler bilder från eventet finns HÄR!