October 2013

MYSIG SPELKÄNSLA ÄVEN FÖR DE SMÅ


image gamex

På höstlovstorsdagen öppnade den tredje upplagan av spelmässan Gamex på Kistamässan, strax norr om Stockholm, och på kort tid har man blivit den naturliga mötesplatsen för utställare i branscherna konsol- & datorspel. 2011 lockade mässan över 40.000 besökare och förväntningarna är stora även i år. Under fyra dagar, 31/10-3/11 får taggade spelentusiaster chansen att prova de hetaste spelen och konsolerna, träffa kända spelutvecklare och aktivera sig. Clavius var på plats och skapade en härligt mysig spelmiljö även för de yngsta besökarna - se fler bilder här!

SKÖN SPELNOSTALGI PÅ TEKNISKA


image gameon

I helgen kommer den internationella vandringsutställningen Game On 2.0 till Tekniska museet. Spela dig igenom 100-tals favoriter genom dataspelens historia, från 1960-tal till nutid. Game On 2.0 är succéutställningen som lockat miljontals besökare på museer och science center i hela världen. Med över 100 spel att prova, originalskisser, sällsynta samlarprylar och bakgrundsberättelser är det världens största dataspelsutställning. Clavius var på plats under torsdagen för att ge lite invigningskänsla till entrédekoren inför öppnandet av denna spännande utställning - fler bilder finns att se här!

TURBO GER SNIGELFART EN NY BETYDELSE!


image turbo

Under söndagsmorgonen samlades förväntansfulla barnfamiljer på Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm inför galapremiären av färgglada tecknade äventyret Turbo! Det bjöds på godis och dryck i massor samt en spännande utlottning av en kryssningsresa. Clavius var på plats med dekortomater, jättesniglar, gräsmatta och härligt uppskattade ’ögondiadem’, som lyste upp biografmörkret under glada tillrop och skratt. Tror t.o.m. att det för en kort stund infann sig lite vårkänsla ute på Kungsgatan - se själv här (klicka på bildlänken ovan för fler bilder)!