Dekor

LITE EXTRA SPRAKANDE DEKOR TILL KRISTALLEN
Clavius var med på ett litet hörn under årets upplaga av Kristallengalan och hjälpte Kanal 5 att sätta lite stämning på Hasselbacken inför uppvärmningen innan prisutdelningen på Cirkus!

EN SKÖN GRÖN GRÄNS-PREMIÄR !
Vid en presskonferens i Filmhuset avslöjades det idag att Ali Abbasis Cannes-belönade drama Gräns är Sveriges bidrag till en Oscarsnominering för Bästa icke-engelskspråkiga film. Clavius fick den äran att göra dekoren på biograf Rigoletto inför veckans galapremiär av den uppmärksammade svenska Cannes-bidraget och det naturliga valet föll på gröna färger… Med denna intressanta biopremiär känner vi också att höstsäsongen nu på allvar har dragit igång och vi ser fram emot fler spännande galaevent…

DISCOVERYS BLÅA DAG PÅ GRÖNA LUND
Gröna Lund blev för en dag Blåa Lund då vi hjälpte Discovery Channel att skapa en egen parkdekor under några tidiga lördagstimmar. Runt 4000 ballonger i olika skepnader; från stor ballongbåge till svajande ballongknippen och balustraddekorer, flaggor och matchande profilmattor! Ett strålande vackert sensommarväder hjälpte också till att höja stämningen många grader och nöjesparken fylldes snabbt av förväntansfulla barnfamiljer med sikte inställt på både sockervadd och svindlande åkturer… Se fler bilder på vår dekor HÄR!

DEN FILMPREMIÄR NU KOMMER...
Så hade en av de mer spännande och efterlängtade svenska filmpremiärerna sin gala på Rigoletto och Clavius var där med dekor för att skapa stämning och den rätta premiärkänslan! Svenska dystopiska katastroffilmer med SciFi-tema är ganska ovanliga, men nu händer det…

NYA ÄVENTYR MED LASSEMAJA PÅ BIO


image lassemaja_2018

Idag dekorerade Clavius tidig morgon inför galapremiären av LasseMaja på anrika Rigoletto på Kungsgatan. Solen sken och bjöd gästerna på strålande premiärväder och i foajén väntade lite nyttiga godsaker innan filmstart Vi tackar denna gång Petré Event för förtroendet och gott samarbete samt sänder ett varmt tack också till Rigolettos personal, som alltid är så hjälpsamma!

CLAVIUS INVIGER GOLFSÄSONGEN!


image noppegolf_2018

För sjätte året i rad var Clavius med under gårdagen och invigde golfsäsongen med härliga Noppe Golf Open ute på Fågelbro i Värmdö. Utöver sedvanlig leverans av spons/fotoväggar fick vi också denna gång möjligheten att leverera egenhändigt tillverkade kepsar och en stor tjusig golfflagga - vår reklammaterialsproduktion omfattar en vid sortering av olika produkter och material och vi brukar kunna ordna fram det mesta efter våra kunders önskemål.

INNOVATIONMECCA I OSLO


image innovationmecca_2018

Idag befinner vi också samtidigt i Oslo och jobbar i de härliga norska färgerna ; det är premiär för InnovationMecca! Clavius fixar scendekor med matta, skärmar och läcker ljussättning.

BLOMSTERPRAKT PÅ HÖG HÖJD


image carnegie_2018

Nu minglas det för fullt hos vår kund med den härliga terrassen på 13:e våningen. Rosevin och god mat i kvällssolen. Vi ordnade sommarkänsla med mängder av blommor, träd och dekor på vin-temat.

ANDERS, 23 KVINNOR OCH CLAVIUS PÅ PLATS!


image andersallafruar

Med glatt humör och flinka hantverkshänder dekorerade vi för en specialvisning av "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor" på biograf Saga på Kungsgatan i det fina vädret idag! Med sommarorange färger och gnistrande galastolpar sken premiären ikapp med solen!

HÖSTENS MFD REDAN I VARDANDE...


image mfd_2018

Trots att våren ännu spirar och vi har hela härliga sommaren framför oss, så har vi redan nyligen startat upp arbetet med årets *jubileums* upplaga av Malmö Filmdagar och vi ser med förväntan och spänning fram emot att än en gång få arbeta med de största aktörerna i branschen och med de roligaste och intressantaste kommande filmerna! För dig som direkt arbetar med detta event som deltagare eller besökare finns mer info här att läsa (uppdateras under sensommaren)!

ABBA MUSÉET ÖPPNAR UPP ÄNNU STÖRRE


image abbamuseet18

Ikväll hjälpte vi till och invigde ABBA museéet för säsongen - mer, intressantare och häftigare än någonsin - Clavius på plats med fotoväggar, galamatta och allmän dekor, samt lite 'regisserat Clavius-väder' - It’s Springtime and Showtime - and The Music plays on!

DEADPOOL IS BACK IN TOWN


image deadpool_sergel

Ibland krävs det större exponeringar än vanligt och vad passar inte bättre än att placera Deadpool på Filmstaden Sergels tak, nu när han är tillbaka igen - ''större, vackrare och kaxigare'' än någonsin! På Clavius arbetar vi med att hitta annorlunda och spektakulära exponeringsmaterial inför olika filmpremiärer på landets biografer. Håll ögonen öppna, vi har mer på gång!

NU ÄR VÅREN HÄR MED GRÖNA LUND!


image gronalundvarkalaset18

Det optimala vårtecknet är här! Bilder från tidig morgon; Clavius uppe med solen och förbereder dagens härliga Vårkalas på Gröna Lund med fotoväggar , ballongdekorer och skinande galastolpar! Nu är det full fart på alla karuseller och snart strömmar gästerna in genom portarna och säsongen är härmed invigd - också med bästa vädret man kan tänka sig!

EN MODELL AV VERKLIGHETEN...


image minnebergmodell

Modellbygge tillhör en av Clavius specialiteter. Här en skalenlig modell över framtida byggprojekt i Minneberg. En modell över en lokal, en byggnad eller ett event gör att det blir lätt för alla inblandade parter att få en övergripande uppfattning om projektet - en modell blir en miniatyr av verkligheten som alla förstår. Modeller kan göras på flera olika sätt och vanligast är att först bestämma vilket manér den skall ha. Utförandet avgör också hur mycket arbete som krävs för att få den färdig - just denna modell är en s.k. 'volymmodell' som utgår från realistiska proportioner men som har lite konstnärlig finish. Vissa viktiga delar är framlyfta för att ge modellen dess verkliga syfte.

CHEWBACCA HÄLSAR PÅ!


image chewbacca

Knappt har ett halvår gått förrän det är dags för nästa kapitel av Star Wars sagan, och nu har vi fått besök av självaste Chewbacca och Clavius har sett till att han kommer väl tillrätta på ett par biografer här i Stockholm; hälsa gärna på och passa på att ta en bild med honom fram till premiären i slutet av maj - du möter honom på Filmstaden Sergel och Filmstaden Scandinavia!

EN FEST I GULDETS TECKEN...


image carnegieguld

Personalfest på kontoret kan låta trist men blir en oförglömlig upplevelse när lokalerna fått en rejäl make-over. Ikväll är det Great Gatsby-tema i traditionella kontorslokaler i city. Clavius sätter all dekortouch i gnistrande guld…


IDROTTSGALAN


image idrottsgalan_17

Dags åter för storslagna Idrottsgalan! Clavius på plats med entrédekor, galamatta, 12-meters dekortext, trappfolier, diskdekor och VIP-portal m.m. Ett årligen återkommande uppdrag och event som alltid är lika kul att hjälpa till med; omfattande, uppskattat och välbesökt! Fler bilder från vår dekor HÄR!

GB HÅLLER FÄRGGLAD KONFERENS


image gbkonferens

Ute på Sånga-Säby Event & Konferens hjälpte Clavius i veckan till med att skapa skön färgsprakande konferensmiljö för GB och deras 300 närmast anställda! Tonvikten lades på läcker ljusdekor och gnistrande effekter, samtidigt som ett luftigt, ljust och vintrigt tema genomsyrade lokalerna och bordsdetaljerna - helt enkelt en ''isande härlig glasskänsla''!

VINTER-OS REDAN PÅ VASATEATERN!


image os_vasan

Med 30 dagar kvar till Vinter OS börjar i Peyongchang så var det idag dags för pressdag på Vasateatern. Clavius var på plats och omvandlade scenen till ett gnistrande vinterlandskap med snötäckta granar, snölandskap och isande vinterkänsla. Active LED fick herdersuppdraget att bära in och tända den 'olympiska elden' och spänningen och förväntan ökar nu inför öppnandet av de Olympiska Spelen snart 'i en TV-kanal nära dig'!

MED VÅRA VÄNNER PÅ HAL PREMIÄR-IS


image disneyonice

Så rivstartar vi den nya eventsäsongen med härliga Disney on Ice på Globen, där vi precis fick celebert besök av Musse själv! Clavius fixade inramningen med hjälp av fantastiska branschkollegor och det fanns både en häftig bilbana att testa och en ballongbåge ifrån de undre världshaven att beskåda för den entusiastiska publiken! Året börjar med härlig och kul eventlek för alla åldrar och Disney bjöd på underhållande is-show med många välbekanta karaktärer.

MEDANS NI VÄNTAR PÅ VÅR WEBBUPPDATERING...


image kalendern

(Nejdå, vi har inte 'svimmat' - utan har 'bara' en otrolig intensiv fas av kul eventleveranser och spännande filmkampanjer sedan tidig höst så vi släpar efter lite med uppdateringen av vår nyhetssida - men nytt är nu på gång inför 2018!)

Du följer väl vår kalenderkavalkad genom senaste årets alla olika event- & filmkampanjleveranser ? Clavius har haft ännu ett fantastiskt verksamhetsår och vi växer både till antalet uppdrag och kunder samt får en ökad erfarenhet och värdefull kunskap av nöjes- & eventbranschens alla utmaningar och spännande projekt! Här visar vi prov och axplock från alla de olika delarna som vår roliga 'arbetsvardag' kan innehålla...

Läs mer här: 
https://lnkd.in/etygFkn

JULEN ÅTER INVIGD PÅ KAROLINSKA


image karolinskajul_2017

Clavius har för andra året i rad fått förtroendet att skapa lite enkel dekorativ julkänsla på barnavdelningen på Nya Karolinska Sjukhuset, något vi löste med snabb gemensam insats och hjälp av många flinka montörshänder - ett antal granar skulle dekoreras på kort tid på flera avdelningar och våningsplan. Vi är glada och stolta över att ha fått hjälpa till att skapa en positiv känsla som förhoppningsvis för tankarna hos flertalet av de svårt sjuka patienterna till godare sidor i livet och lite själsligt andrum i vardagsvården.

RIKTIGA VINTERN FINNS HOS DISCOVERY


image discovery_2017

När inte riktiga vintern vill infinna sig ordentligt så får vi helt enkelt skapa den själva! På uppdrag av Discovery Channel gjorde vi nyligen en omfattande miljöomvandling och dekorerade upp deras lokaler med frostig dekor, isande ljus och snöklädda ytor. Besökarna fick bokstavligt talat kryssa mellan slalomportar och snötyngda granar under glimmande stjärnor… Denna typ av totala miljöomvandlingar är lite av vår specialitet och det går att variera på olika teman i oändliga kombinationer! Se fler bilder från eventet HÄR!

HANDELSDAGARNA PÅ HANDELSHÖGSKOLAN


image handelsdagarna_2017

Handelshögskolan i Stockholm är en privatägd högskola i Stockholm, grundad 1909. Omkring 2 000 studenter läser vid högskolans tre 3-åriga ekonomie kandidatprogram, sex 2-åriga ekonomie masterprogram och tre ekonomie doktorsprogram. Handelsdagarna är den största årliga projektet på skolan, med över 150 studenter som bidrar till att organisera hela mässan. Handelsdagarna är ett exempel på det nära band som finns mellan näringslivet och skolan och eventet, som första gången organiserades 1983, är mycket uppskattad av både deltagande företag och besökande studenter. Clavius har sedan ett par år varit bland deltagande sponsorer och även i år var vi med och skapade dekor som eventinramning i skollokalerna.

IDROTTSGALANS HJÄLTAR & STJÄRNOR


image idrottsgalan_2017

I måndags var det dags igen att traditionsenligt hylla våra svenska idrottshjältar under Svenska Idrottsgalan i Ericsson Globe i Stockholm och där prisas också de allra främsta svenska idrottsprestationerna från året som gått. Clavius fick uppdraget att ge glimmande eventtouch på entré- och pressområde med fotoväggar, dekormaterial och sprakande röd galamatta. Ett av årets största mediala prisevent! Fler bilder finns att se HÄR!

THIS IS US


image thisisus

Under torsdagskvällen ordnade Petré Event en förhandsvisning av den nya omtalade och Golden Globe-nominerade tv-serien ”This is us”, som kommer inom kort att ha premiär och visas på TV3! Clavius fick uppdraget att rama in 'feelgood-känslan' med röd matta och lite dekor på mysiga Bio Rio vid Hornstulls Strand. Aldrig tidigare har det producerats så mycket kvalitetsserier för TV som under senaste året och detta är en av de mest omtalade serierna denna säsong - missa inte!

FÖRORTEN KOMMER TILL STAN


image mastegitt

I filmen Måste Gitt följer vi Metin, en ung man i en av Stockholms förorter där oskrivna lagar gäller och de egna domstolarna alltid har sista ordet. Han skriver dagbok om allt han ser och gör – alla namn och platser dokumenteras i minsta detalj och när dagboken en dag försvinner blir Metins liv vänt upp&ner och aldrig detsamma igen. Under onsdagskvällen arrangerade Wonderland Event en galapremiär och förhandsvisning på biograf Rigoletto på Kungsgatan och Clavius hade fått uppdraget att ge en touch av 'förort' i foajén samt anspela lite på dagboksskrivande i dekoren…

POPCORN UPPÅT VÄGGARNA!


image popcornvagg

Utöver repertoarreklam och förhandskampanjer för kommande filmpremiärer på bio hjälper Clavius också SF Bio med att dekorera upp sina foajéer och 'inhouse-kiosker' med bl.a. dekor för popcorn, som just detta år som filmsnacks fyller 30 på svensk bio! Ett av uppdragen vi fått är att på flera biografer i landet foliera hela väggpartier med motivtapet, och först ut är Filmstaden Scandinavia i Solna där vi klätt två stora väggar i foajén nu med motiv just fulla av popcorn. Inredningstekniken är vid det här laget mycket beprövad och vi har i olika sammanhang skapat flertalet motsvarande dekorer med mycket skiftande innehåll och känsla, både i kontorslandskap och i offentliga publika miljöer.

SPÄNNANDE ENTRÉ FÖR PASSENGERS


image passengers

Filmdistributören UIP bjöd under måndagskvällen in Sveriges bloggelit på galapremiär och förhandsvisning av sci-fi filmen Passengers, som rönt mycket stor uppmärksamhet inte minst för sin speciella handling kring två 'strandsatta' rymdfarare i ett öde rymdskepp på väg mot en ny civilisation - fångna både i tid och rum, men med avgörande betydelse för varandra och uppdragets framgång. Clavius fick uppdraget att utöver sedvanlig galadekor med röd matta och dekorstolpar även bygga en av rymdskeppets luftslussar som en del av biografens och eventets spektakulära entré. De inbjudna gästerna fick också möjlighet att plåta sig 'tillsammans' med filmens huvudrollsinnehavare. Fler bilder från premiären finns att se HÄR!

CLAVIUS FIXAR SÄLLSKAPSRESAN ÅT CARNEGIE


image carnegiesallskapsresan

När Clavius arbetar med olika företagsevent är det ganska vanligt att vi tillsammans med kund också väljer ett kul och dekorativt tema som får sätta prägel på de lokaler som eventet skall arrangeras i. Just denna gång var önskemålet från Carnegie att få leka med temat 'Sällskapsresan' och vi gick 'all-in' med medelhavspalmer, strandparasoller, ballongmoln och sköna strandvyer - vi byggde t.o.m. upp en alldeles egen 'Peppes Bodega' och försåg delar av 'personalen' med lämplig semesterutstyrsel… Fler bilder från eventet finns HÄR!

JULDEKOR PÅ NYA KAROLINSKA


image karolinskajul

Under många långa år har detta omtalade sjukhusbygge pågått och nu när så äntligen sjukhuset skulle invigas och de första patienterna flyttas över från gamla slitna avdelningar till de nya fräscha och moderna, så skedde detta nyss i anslutning till kommande julsäsong - och på kort varsel fick Clavius uppdraget att skapa lite enkel dekorativ julkänsla i de nya lokalerna, något vi löste med gemensam insats och hjälp av flinka händer från flera olika håll. Vi är glada och stolta över att ha fått hjälpa till att skapa en positiv känsla som förhoppningsvis för tankarna hos flertalet av de svårt sjuka patienterna till godare sidor i livet och lite paus i vardagsvården. Vi tackar våra kollegor på RentEvent som gav oss uppdraget!

SNART KOMMER TOMTEN TILL STUREGALLERIAN


image sturetomten

Inget seriöst varuhus eller galleria med traditionell kvalitet är komplett under juletider utan sin alldeles egen Jultomte - och vem är bättre på att piffa till Jultomtens hörna med glittriga paket, gnistrande girlanger, dekorativt pyntad gran, ståtlig Tomtetron och barnens alldeles egen julklappsönske-brevlåda än Clavius; vi älskar att skapa skön stämning och ståtlig dekor till dessa hedersuppdrag och hoppas nu att Tomten är lika nöjd och får många bra tips från barnen vad han skall ge dom för julklappar! Clavius passar också på att önska - en riktigt God Jul! Happy

MEDIAMECCA INTAR ANRIKA NALEN


image videomecca_2017

VideoMecca är årets stora branschträff om rörlig bild och denna gång var arrangemanget förlagt till de anrika lokalerna i Nalen på Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm. Clavius var givetvis på plats med monterbyggen och scendekor ibland spännande deltagande aktörer och intressanta föreläsare. Fler bilder från detta återkommande företagsevent finns att se HÄR!

JULGODIS PÅ CARNEGIE!


image carnegiejulgodis

Vi närmar oss den tiden på året då lite julgodis, mysig dekor och ljuvlig musik kan skapa en komplett stämning av frid och förnöjsamhet; Clavius hjälpte Carnegie att sätta de sköna vibbarna utanför entrédörrarna till S:T Johannes Kyrka på Norrmalm och den stundande julkonserten! Frasiga godispåsar, glimrande julstånd och stämningsfullt ljus gav rätta känslan i vintermörkret.

ÅRETS VINARE PÅ WINERY HOTEL


image wineryhotel_2016

''Alla var där!'' Så kändes det i luften när det äntligen var dags för Årets Vinare, vinbranschens egen Oscarsgala, som arrangeras av Bonniertidningen Allt om Vin varje år, och denna gång blev det självklara valet av eventlokal den nyligen invigda The Winery Hotel i Solna. Clavius var på plats med bl.a. pressvägg i branschminglet.

FRAMTIDENS ENTREPENÖRER UPPMÄRKSAMMAS!


image carnegie_2016

Framtidens entrepenörer är ett samarbete mellan Svenska Dagbladet och investmentbanken Carnegie och i ett led att sätta extra fokus på Sveriges duktiga entrepenörer. Av alla anmälda bidrag plockas sedan ett tiotal ut av en jury, där sedan fem finalister väljs ut av SvD's egna läsare. Clavius var på plats för att ge både extra glans och dekor med lite julkänsla till eventet. Fler bilder från dekoren finns HÄR!

CLAVIUS SÄTTER STILEN PÅ CAFÉ OPERA


image realtechniques

Wonderland Event bjöd in till makeUp-kväll på Café Opera under onsdagskvällen, där ”Real Techniques by Sam & Nic” visade det senaste inom branschen. Samtliga gäster fick tre olika goodiebags att välja mellan, där var och en representerade olika sminkstilar och märken. Gästerna fick också möjlighet att prova på olika sminktekniker samt träffa professionella makeup-artister samt en hel del bloggare i ämnet… Clavius var på plats med det 'estetiska trollspöt’ och fick ordning på all dekor; från hundratals sminkborstar till minst lika många spongeisar samt sminkspeglar, dekorblommor, plexiglasboxar och dekorljus. Fler bilder från sminkeventet finns HÄR!

VI ÅTERKALLAR SOMMAREN PÅ RIGOLETTO...


image summerburstgala

Så har årets upplaga av konsertfestivalen Summerburst blivit 3D-långfilm i samarbete med Live Nation och SF Bio, och i samband med biopremiären på Rigoletto i Stockholm var Clavius på plats för att hjälpa till och återuppliva musikvibbarna och lite av festivalvärmen från sommaren! Med färggrann dekor, fräck ljussättning och confettibomber fick premiärgästerna smaka på Summerburst-känslan! Fler bilder från premiärdekoren finns HÄR!

AW PÅ STUREGALLERIAN FÅR GULDKANTAD TOUCH


image sturegallerian

Det finns After Work och så finns det After Work… på Sturegallerian blir det alltid någonting speciellt och Clavius fick uppdraget att sätta guldkantad touch på lokalerna inför sena eftermiddagens AW; guldballonger och elegant uppskyltning i matchande manér - fler bilder på dekoren finns HÄR!

CLAVIUS FIXAR RUTAN PÅ HÄSTENS SÄNGAR


image hastenssangar

Hästens Sängar är ett svenskt företag grundat 1852 som från allra första stund började som sadelmakeri men som senare ställde om produktionen till att bl.a. tillverka sängar och kuddar. Idag är det ett världsomspännande varumärke med ett mycket välkänt mönsterskydd bestående av av vita och blåa rutor. Kvällens invigning av ett nytt showroom blev för eventtillfället dekorerat av Clavius med bl.a. matchande ballonger och entrématta i klassisk Hästen-stil. Fler bilder från deras Showroom finns HÄR!

FLYKTEN TILL FRAMTIDEN


image flyktentillframtiden

Året är 1973 och 22-årige Svante jobbar i skivaffär hos proggaren Bengan, som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden och till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes hjärta fixat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar och allt hänger på om Bengan är beredd att tänka om och bli kapitalist. Igår hade filmen galapremiär på biograf Rigoletto i Stockholm och Clavius var på plats med lite 70-talsfärger och annan passande dekor. Fler bilder finns att se HÄR!

OKTOBERFEST MED TYROLERHATT


image allianzoktoberfest

Allianz är ett tyskt försäkringsbolag bildat 1890 med huvudkontor i München och tillhör en av de största försäkringskoncernerna i världen. Clavius fick nytt förtroende att även detta år vara med och ta hand om eventdekoren kring deras interna ’Oktoberfest’; denna gång med tyrolertema! Med höstfärgade äpplen, löv och dekorljus i blått dekorerade vi upp deras lokaler i centrala Stockholm - naturligtvis glömde vi inte att lägga ut en och annan tyrolerhatt i fönsternischerna…

DOM ÄR HÄR NU...


image rogueone

Snart är det dags igen - vi får åter stifta bekantskap med den stora rymdsagan och alla de karaktärer som ger liv åt berättelsen om Rymdimperiet, Jedi-ordern och den kämpande motståndsrörelsen med rebellerna i spetsen. Med premiär 16 december kommer nu den första ’spin-off-filmen’ vid namn 'Rogue One’, som handlar om rebellernas kamp med att komma över ritningarna till den olycksbringande Dödsstjärnan, som hotar hela den fredliga galaxens existens. Som ett led i den omfattande marknadsföringen hjälper Clavius nu Disney med att placera ut ett antal svarta stormtroopers på biograferna i Stockholm och Göteborg. Passa på och ta några coola selfies medans du räknar ner till premiären…

FINNS DET INTE SÅ TILLVERKAR VI...


image handmalatgras

Ibland gör vi det där 'lilla extra' på Clavius...som igår när vi levererade över 50m handmålat(!) gräs till Tekniska Muséet för ett event med Husqvarna! Även som mycket erfaren hantverkare lär man sig något nytt också varje dag; att det tar 17 timmar att måla 50m... All cred denna gång till vår 'egen konstnär' på firman; Josef Alexanderson!

BRIDGET JONES ÄR TILLBAKA!


image bridgetjones

Så var det äntligen dags för uppföljaren till succéfilmen Bridget Jones's Dagbok - Bridget Jones's Baby - och under onsdagskvällen hölls det glimrande galapremiär på biograf Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm i regi av Petré Events. Naturligtvis var Clavius på plats med matchande dekor i rosa och vitt och med fler foto- & pressväggar än någonsin! Efter filmens slut bjöds det på spännande efterfest på Golden Hits tvärs över gatan och minglet pågick till småtimmarna under uppsluppna former och stor förnöjsamhet efter filmen. Fler bilder från biografdekoren finns HÄR!

FANTOMEN HAR ÄNTLIGEN KOMMIT TILL CIRKUS


image phantomoftheopera

Äntligen är det dags för den spännande och glittrande premiären av Fantomen på Operan på Cirkus med Peter Jöback i huvudrollen! Clavius har fått äran att göra entrédekoren under de två premiärkvällarna och har skapat en 'blå stämning' i den nyligen ombyggda foajén. Snart anländer gästerna till en av världens kanske största och välkända musikaler och succén är redan skriven i stjärnorna! Clavius tackar Petré Event för förtroendet och uppdraget - fler bilder från eventet kommer inom kort.

VÄRLDENS MINSTA BIOGRAF ÄR PÅ PLATS!


image minstabion

Under fem dagar mellan 12-17 september kommer tv-kanalen TNT vara värd för världens minsta biograf i Kungsträdgården och där premiärvisas säsongsstarten av serien ''The Last Ship''. Clavius har varit med och inrett och dekorerat biografen, som bara är 13 kvm stor och rymmer totalt 2 biograffåtöljer. Platserna är gratis men bokas i förväg. Popcorn ingår i biljettpriset! Clavius håller nu tummarna för att det blir ett rekord som håller för Guiness Rekordbok… Fler bilder från biografen finns HÄR!

SÄLLSKAPSRESAN ÖPPNAR PLAYA PÅ CHINATEATERN


image sallskapsresan

Under fredagskvällen var det stor galapremiär på Musikalen Sällskapsresan på ChinaTeatern i närvaro av bl.a. självaste Stig-Helmer! Clavius hade tillfälligt förvandlat teaterns trottoar mot Berzelii Park till en solindränkt playa - komplett med solstolar, parasoller och 'Bodegas Bar'! Galamattan lyste gul i fotoblixtarnas sken och en förväntansfull publik 'checkade in' för vidare transport med musikens hjälp till varmare breddgrader ibland grisfester, sololja och Bamseklubbar… Vi tackar Petré Event för uppdraget! Fler bilder från premiären finns
HÄR!

WALLMANS SALONGER ÖPPNAR UPP FÖR 25:e HÖSTSÄSONGEN


image wallmans

Wallmans salonger är en företeelse inom restaurang- & nöjesbranschen där personalen kombinerar servering med artisteri. Den drivs av företaget Wallmans Nöjen och är uppkallad efter skaparen, nöjesentreprenören Hasse Wallman. På Wallmans serveras publiken underhållning och mat av serverande artister som samtidigt också deltar i en show. Någon som jobbar på Wallmans kan redan ha en pågående parallell artistkarriär, medan flertalet är nyexaminerade från professionella musikalutbildningar. Showpersonalen rekryteras från hela Skandinavien och väljs ut via en serie organiserade uttagningar. Wallmans salonger startades i Stockholm år 1991 och för 25:e året i rad öppnar man nu upp portarna för ännu en ny och underhållande höstsäsong! Clavius var på plats och satte stil på premiären med lila färgtoner och glänsande galadekor.

KLARNA FÖRLÄNGER SOMMAREN PÅ GRÖNA LUND


image klarna_GL

Än är inte riktigt sommaren över och Clavius hjälpte Klarna att förlänga säsongen lite till ute på Gröna Lund! Blå ballonger i olika nyanser och en lång blå galamatta fick bli entrén till många timmars ohämmat åkande och spelande ibland nöjesparkens alla härliga attraktioner…

ETT SUPERMANCOOLT KONFERENSBORD!


image whv_konferensbord

Ibland arbetar vi med kontorsinredningar och just för Warner Home Video Nordic har vi under åren stylat upp flera olika delar av deras arbetsmiljö. Just denna gång skapade vi av ett vanligt anonymt konferensbord ett läckert collage av klassiska superhjältar! Med ganska enkla medel kan man få en helt ny känsla i en lokal och variationerna är oändliga - bara fantasin sätter gränser! Vill just du ha hjälp med att höja den kreativa nivån på din arbetsplats - hör av dig till oss, så kommer vi över och pratar idéer! Fler inspirationsbilder på dekorer och inredningar som vi har levererat under åren finns HÄR!

CLAVIUS TAR HIT TROPIKERNA!


image tropiskfest

Telia stod som värd för en 'Tropisk AW' i konferenslokalerna på Friends Arena och Clavius fick uppdraget att skapa tropisk miljö med djungelväxter, lianer och bananer! Hela miljöomvandlingar är lite av vår specialitet och man kan med ganska små medel få en helt annan känsla i den lokal man skall ha aktivitet i. En stor del av förvandlingen kan man skapa med flerfärgad ljussättning, men också med rätt sorts dekormaterial - från mattor och dekortyger, till bordsdekorationer och effektmaskiner. En riktig djungel skall alltid kännas HET!

SWEDISH DICKS


image swedishdicks

Wonderland Event & Viaplay bjöd in till premiär av TV-serien Swedish Dicks med Peter Stormare och Johan Glans i huvudrollerna under tisdagskvällen. Premiären ägde rum på nya Vasateatern i Stockholm och Clavius var på plats för att dekorera upp tillställningen med bl.a. galamatta och pressvägg.

GULDKNAPPEN KNÄPPER UPP PÅ GRAND HOTEL


image guldknappen2016

Den 26 augusti delades ett av Sveriges mest prestigefyllda modepris ut för trettiofemte året i rad under en stor gala på Grand Hôtel i Stockholm. Clavius var på plats och hjälpte till med festdekor kring galan och reklammaterial i några deltagande sponsors montrar. Vi tackar Bonnier för uppdraget och förtroendet. Fler bilder från eventet finns HÄR!

TV-HÖSTEN PÅ 3:AN


image tv3press

När TV3 presenterade höstens tv-tablå på Scandic Continental var Clavius med och skapade passande miljöer i intervjurummen. Kändisar från när och fjärran var på plats och presenterade sina program. Hollywoodfruar, Karlson, Hjälp - vad ska jag ha på mig, Skolan och Den största dagen var några av de program som presenterades. Vi ser fram emot en spännande säsong på TV3 och tackar Wonderland för uppdraget. Fler bilder från presseventet finns HÄR!

JASON BOURNE - IN FULL ACTION - PÅ SKANDIA!


image jasonbourne

Under tisdagskvällen var det dags att bänka sig i biosalongsmörkret på biograf Skandia i Stockholm för att ta del av Jason Bournes senaste actionäventyr! Clavius var på plats och rullade ut blå galamatta, spände pressvägg samt tände actioneldarna innan den förväntansfulla filmpubliken tågade in och tog del av smarriga mikroburgare och annat mums. Vi tackar UIP för förtroendet och uppdraget! Fler bilder från premiären finns att se HÄR!

NÅGOT RIKTIGT STORT HAR HÄNT PÅ RIGOLETTO...


image svj

Under söndagsmorgonen så vandrade den STORA VÄNLIGA JÄTTEN in i biograffoajén på Rigoletto på Kungsgatan för att smaska i sig lite gigantiska karameller och annat gott, inför galapremiären av Roald Dahls berömda berättelse med samma namn - nu filmad av självaste Steven Spielberg! Clavius var på plats för att göra fotavtryck och montera upp 'jätte-dekor'…. Vi tackar Nordisk Film och Petré Event för uppdraget! Fler bilder finns att se
HÄR!

TARZAN - ÅRETS STORA SOMMARBIOPREMIÄR!


image tarzan

Under måndagskvällen förvandlades delar av Hötorget i Stockholm och Filmstaden Sergel till en skådeplats för ståtliga galapremiären av LEGENDEN OM TARZAN med Alexander Skarsgård i huvudrollen! Clavius fick äran som huvudleverantör och eventmakare att bl.a. ordna fram 200m röd matta, 'djungeltross', kampanjexponering, publikstaket, filmprojicering, dekorljus och serveringslounge m.m. En stor ansamling VIP-gäster och hängivna filmfantaster delade på en oförglömlig premiärupplevelse, som slutade in på småtimmarna med härlig efterfest på Trädgården. Clavius vill tacka Twentieth Century Fox och Petré Event för förtroendet! Fler bilder (tagna av Knut Koivisto) från galapremiären och det förberedande arbetet finns HÄR!

CLAVIUS SLÅR EVENTREKORD!


image claviuseventrekord

Clavius har levererat 22 företags- & nöjesevent på knappa sex veckor, utöver att vi producerat och levererat ett 15-tal reklamkampanjer för biograf- & filmbranschen! Med den senaste tidens uppdrag och projekt har vi satt rekord i vårt eget företags historia. Vi är naturligtvis stolta och glada över förtroendet som alla våra uppdragsgivare och samarbetspartners har gett oss och ser fram emot en fortsatt härlig sommarperiod, som kommer att bjuda på fler eventöverraskningar och nöjesprojekt… spännande tider väntar och många kommande kul uppdrag!

MOBILMECCA PÅ SKEPPSHOLMSKYRKAN


image mobilmecca2016

För sjunde gången i följd är Clavius med och hjälper till att skapa kampanjmaterial, montrar och scendekor på branscheventet Mobil/MediaMecca - denna gång med eventplats vackra Skeppsholmskyrkan och där bl.a. Bonnier Ad Network och Opera Mediaworks fick vår hjälp med egna montrar.


CLAVIUS GOES FULL DISCO!


image studio54

Under lördagskvällen förvandlades en av Brommas 'hemligaste' eventlokaler till ett fullfjädrat 70-talsdisco och Clavius var på plats med paljettgardiner, pressvägg, galamatta, discobollar, Studio54-dekor och discoljus för att fullända glans- & danskänslan! 200 gäster fick sig sedan en ordentlig överraskning över att komma hit till detta hemliga slutmål efter en lång dags aktiviteter och festen kom att fortgå till solen gick upp igen…


MUSIKSOMMAREN BRYTER UT IGEN MED SUMMERBURST


image summerburst_GTG_2016

Snart drar Stockholms somrigaste musikfestival igång på Gärdet – Summerburst! Men Clavius fick redan nu uppdraget av Wonderland att utsmycka Burger Kings festivalmonter i helgen som gick, då festivalen först hålls här i Göteborg. Vi klädde containerväggar, dörrar och golv med hamburgerkedjans budskap och ordnade fram specialbyggda bardiskar. I montern kunde besökarna ladda sina mobiler, printa Instagrambilder och softa i solstolar och på Bean-Bags. Med jämna mellanrum utbröt 'Burger Bonanza' och gratis burgare delades ut bland den exalterade (hungriga) publiken - vilken fest det blev! Nu gör vi snart om allt igen i Stockholm - välkommen hit!

JAZZKVÄLL PÅ CARNEGIE


image carnegiejazzkvall16

New Orleans är hemstad för den kända jazzmusikern Duke Heitger som förärade Carnegie med ett besök i veckan. New Orleans är också känd för sin karneval Mardi Gras. Googlar man Mardi Gras ser man att karnevalens färger går i grönt, lila, gult och cerise - och det är mycket pärlor som byter ägare under karnevalen. Det var också genomgående dekor på jazzkvällen, pärlor i dessa härliga färger. Gästerna var mycket nöjda med musiken, maten och inramningen.

TARZAN INTAR GRAND...


image tarzanpress

I veckan bjöd 20th Century Fox in till presslunch och visade 20 minuter av filmen Legenden om Tarzan, med Alexander Skarsgård i huvudrollen, som har premiär senare i sommar. Clavius ramade in eventet genom att dekorera biograf Grands foajé med mörka färger, djungelväxter, grönt dekorljus och bilder från bakom kulisserna. Vi tackar Fox för uppdraget och önskar dem en lyckad filmsommar!

ROSÉPROVNING PÅ 13LaughE VÅNINGEN


image carnegievinprovning16

Även i år fick vi förtroendet att utsmycka Carnegies trevliga styrelserum och terrass för den traditionsenliga rosévinprovningen. Dekoren gick i ceriserosa och ljusgrönt med blommiga tavlor, körsbärsträd och murgröna. Ljuslyktor och små blommor på gardinerna satte pricken över i.

GRILLKVÄLL PÅ KAJPLATS 155


image birkagrillfest

Till vardags är det en avgångsterminal för Birkas resenärer men nu kan man även förlägga event till terrassen och avgångshallen. Trevlig marin miljö blev ännu trevligare när vi var med och dekorerade för en gemytlig kväll i solnedgång och grilldoft med bästa utsikten! Tack Sharefood och Birka Cruises för uppdraget.

HEMLIGA SMURFAR PÅ ROADSHOW


image smurfarnaroadshow

Det är inte alla uppdrag som vi arbetar med som vi får berätta detaljerna kring i förväg; en del event sker tillsammans med slutna sällskap och andra är en del av upptakten till något mycket större som kommer bli mer magiskt längre fram ju mindre alla vet… I den blåa smurfvärlden rör det på sig ofta i det fördolda och Clavius tog nyligen fram spaden och grävde lite i den färgglada sagoträdgården för att få reda på mer. En del säger att vi bara drömde allihopa, och vad allt handlade om kommer vi inte att berätta…än. Men så mycket kan vi säga att det var Full Smurf!

TOM TITS ÖPPNAR UPP FÖR VÅREN!


image tomtits2016

Petré bjöd åter in till årets roligaste & mest uppfinningsrika kalas och Clavius var med och dekorerade i härliga färger på plats. Fantastisk dag med alla glada barn och vuxna! Bilden av ett barn som just ska kliva in i ett oskrivet äventyr går inte att beskriva - vilken lycka! Tom Tits Experiment är ett stort äventyr för stora & småbarn i allra åldrar.

VOLVO SHOWROOM I 'EUROVISIONS-ROSA' OCH MED KUL BILBANA!


image volvoshowroom

Vad har man för aktivitet och underhållning på en familjedag på Volvo om inte bilbana med radiostyrda Volvo-bilar?! Vilka hade roligast tro, de som fick köra eller vi som fick bygga bilbanan? Knallrosa galamatta med inbyggda spotlights och rosa ballonger gav den rätta Eurovisionskänslan i Kungsträdgården.

VERNISSAGE MED SOLIG ENTRÉ


image vernissage

Det behöver inte alltid kosta så mycket att skapa en välkomnande entré. Här har vi lagt en citrongul matta och köpt in mängder av fina trädgårdsplantor istället för traditionella galastolpar. Trevligt och personligt när Lilla Tellus i Liljeholmen hade vernissage. Clavius på plats och gjorde vårfint…

OSCARSREVYN FÅR EN GLIMMIG SKYLT


image oscarsrevyn

På Oscarsteatern har man verkligen förstått hur man får gästerna att känna sig välkomna redan i entrén. En stor härlig skylt med mycket glitter och glamour står på taket till biljettkassorna. Blinkande stjärnor och lyxigt gnistrande gör att den inte går att missa. Clavius har designat, producerat och monterat. Showtime i september.

ARGA FÅGLAR OCH GLADA BARN PÅ FILMPREMIÄR!


image angrybird

Under måndagskvällen samlades hundratals barn på Rigoletto för att skratta gott åt tokiga arga röda, gula och blå fåglar på galapremiären av Angry Birds! Det bjöds på godsaker och tillfälle att träffa den rödaste av de rödaste (och argaste) fåglarna på plats! Kanske tur då att man delade ut välfyllda kartonger med råa ägg först efter föreställningens slut… En minnesvärd kväll för många små! Clavius var på plats med bl.a. pressvägg, röd matta, ljusskimrande ballonger och dekorlampor i matchande färger. Vi tackar filmdistributören UIP för förtroendet till uppdraget!

GAMES OF THRONES - SÄSONG 6


image gamesofthrones6

En efterlängtad händelse för alla fans av Game of Thrones - premiärvisning inför säsong sex skedde på biografen Grand. Kön slingrade sig ända till Stureplan när fansen kom för att se och synas, en del i fantastiska kläder från serien. Vi fick glädjen att hjälpa till med premiären och skapade en stilig miljö i grått, svart och guld. Har du ännu inte upptäckt Game of Thrones så läs mer på www.hbonordic.com

CAPTAIN AMERICA RÄDDAR VÄRLDEN PÅ SKANDIA


image captainamerica

Under lördagskvällen samlades serievärldens mest trogna filmfans utanför Biograf Skandia på Drottninggatan i Stockholm för att snart ryckas med i Marvel/Disneys senaste äventyr med Captain America på bioduken! Clavius var på plats med stjärnbanér, dekorljus, specialdekorerad galamatta och andra lifesize-figurer från Marvels fantastiska superhjältevärld. 'Popcornfaktorn' var vid premiärtillfället hög och världen blev i salongsmörkret ännu en gång räddad av vår fantastiske superhjälte! Fler bilder från galan finns HÄR!

AMELIA 150 GÅNGER OM!


image amelia30

150 tidningsomslag prydde Amelias pressvägg för 'M Magasin' när Bonnier kallade till möte ute på Elite Hotel Marina Tower, Saltsjöqvarn Kaj 25 i Nacka. Clavius var på plats och 'fixade fint' med matta, ballonger och nämnda pressvägg. Vi tackar Bonnier för förtroendet!

FINEST AWARDS PÅ OPERATERRASSEN


image finestawards2016

Årets Finest Awards gick under kvällen av stapeln på Operaterrassen i Stockholm och svensk bloggelit samlades för inför en av landets största galor för bloggare. Den glimmiga kvällen resulterade i flera lyckliga vinnare varav många stora namn som vann priser, samt en stor avslutande fest. Clavius var på plats för att sätta lite lyxig piff på tillställningen - vi tackar Subito för förtroendet! Fler bilder från eventet finns HÄR!

KÄNDISTÄTT PÅ SCANDIC CONTINENTAL


image scandiccontinental

Det var hög stämning när Scandic Continental invigdes. Gästerna bjöds in till en logistiskt fulländad rundtur i Stockholms nyaste och hetaste hotell. Äntligen kan man ta en drink med perfekt utsikt över Stadshuset från ovan. Clavius hjälpte till med scener, blommor och invigningsdekor.

CLAVIUS SMYGINVIGER GRÖNA LUND


image bavaria_GL

Det härligt varma och strålande vårvädret ville inte riktigt infinna sig under lördagen, men Clavius och Bavaria trotsade aprilvädret och smygstartade säsongen på Gröna Lund med lite sköna ballonger, blå premiärmatta och åksugna gäster i alla åldrar! Premiärbesökarna gjorde allt för att hålla värmen uppe bland nyputsade bergbanor, karuseller och slänggungor. Under nästa helg invigs säsongen 'på riktigt' och utöver sedvanliga attraktioner så finns det över 60 konserter att välja mellan detta år - allt pekar på ännu en rekordsäsong och Clavius laddar ballongverkstaden maximalt!

INVIGNING AV BURGER KING I SOLLENTUNA!


image burgerking

Burger King flyttade in i Sollentuna Centrum och det firades med champagne, DJ-musik och givetvis hamburgare samt ballonger till barnen. Kön ringlade lång och blomsterborden fylldes till bredden med Lycka Till önskningar. Clavius var på plats och förgyllde eventet med ballongbåge, röd galamåtta, DJ, och ballongträd till barnen samt stora flamelights. Eventet var mycket uppskattat och hamburgarna och andra godsaker åkte ner i rasande fart till DJ´s dunkande musik. Fler bilder från invigningen HÄR!

CLAVIUS ARBETAR UNDER DEN OLYMPISKA ELDEN


image viasat_MTG_OS

Från en tom studio till en friidrottsarena! När Viasat hade sin första kickoff för året så hade de sportlegender som föreläsare. Vårt uppdrag på Clavius var att förvandla den tomma studion till en en friidrottsarena. Så med vit gaffatejp och brun matta gjorde vi en löparbana och en kulstötarbana. De anordnades en stående längdtävling med medaljer i ädla valörer, samt en tjusig grodkeps till vinnaren. Snart under eventet infann sig den rätta Olympiska andan och vi tackar Viasat för förtroendet till detta roliga uppdrag!SF BIO SPARKAR IGÅNG I VACKER SKÄRGÅRDSMILJÖ


image sfbio_konferens2016

Återigen var det dags för SF Bio att ha en kickoff för sin personal. Denna gång var vi ute på det fantastiska Skogshem och Vijk ute på vackra Lidingö. Konferens i dagarna två i en annars så ganska neutral lokal, med ganska enkla medel kan man ganska drastisk förändra lokalen till en mysig lokal med galakänsla. Röda sammetsdraperier med guldtofsar, röda SF ballonger röd matta och galastolpar så satte vi på Clavius prägel på konferenslokalen och fick deltagarna att känna sig som hemma. Vi tackar SF Bio för förtroendet och ett gott samarbete.

LEJONET VAR FÖRST PÅ GALAMATTAN


image lejonvakt

Premiärer av barnfilmer är det vi gillar bäst på Clavius. Då får vi utlopp för vår kreativitet, som här vid premiären av Disney Juniors Lejonvakten. Det var mängder av grönt vid galamattan och hela foajén såg ut som en savann. Först på galamattan var lejonet om man ska döma av spåren som gick in bakom fotoväggen. Så välkramade gosedjur som de som fanns med här är det sällan man ser. Tack till "World of toys" som lånade ut sina fina djur och Wonderland som gav oss uppdraget! Fler bilder från premiären finns HÄR!

CLAVIUS HJÄLPER JERNHUSEN MED STIL


image jernhusenMECCA

Med Cava och handgjorda praliner välkomnades besökarna till Jernhusens monter på årets första OOH/ MediaMecca som hölls Eric Ericssonhallen (f.d Skeppsholmskyrkan). Clavius designade och byggde upp montern med en stor LED bildskärm, iskylare med LED belysning i kombination med matta, blommor och servetter i matchande logofärger gjorde att montern fick ett varmt och stilrent utseende. Vi tackar Jernhusen för förtroendet att få arbeta med deras monter. Fler bilder från eventet finns HÄR!

DET STORA LJUDBOKSPRISET PÅ NALEN


image ljudboksgalan_2016

Igår kväll på Nalen hölls Ljudboksgalan där Stora Ljudbokspriset delades ut under mycket festliga former. Det är både bästa författare och uppläsare som föräras med en fin uggla av glas med hörlurar. Dekoren gick i orange och svart med orange bollar i taket och tjusiga blomsteruppsättningar på scen och buffé. De glada vinnarna firade till inpå småtimmarna innan de gick hem med en uggla under ena armen och en trevlig goodiebag under den andra. Vi tackar Wonderland för förtroendet och uppdraget.

MÖT CLAVIUS PÅ KISTAMÄSSAN


image claviusmassa

Kom och besök oss på Möten & Events på Kistamässan denna vecka! Vi finns på plats för att prata dekor, event, kreativa idéer och annat kul som vi arbetar med dagligdags. De flesta av våra kunder känner till oss genom de projekt och arbeten som vi utför tillsammmans, men många upptäcker också med tiden vilken bredd på varor och tjänster som vi kan erbjuda och som även inkluderar idéarbete och specialtillverkad produktion. Vi ger några konkreta exempel på mässan hur detta kan se ut genom ett urval av alla de projekt som vi levererat under åren. Välkomna!

RÖDA MATTAN - MODELL LÄNGRE!


image bonnierDNmassa

Subito tillsammans med Bonnier bjöd in till presentation och vi fick vara med på ett litet kreativt hörn. Årets för oss hittills längsta matta är nu lagd. Får se om det håller eller om nästa event kräver en längre. Tack Subito för förtroendet.  Foto: Karina Ljungdahl 

KVÄLLEN DÅ ALLA BESÖKTE GRIMSBY PÅ PARK


image grimsby

Den omåttligt populära Sacha Baron Cohen är tillbaka i actionkomedin ”Grimsby” och gästerna på Park var förväntansfulla. Det bjöds på rykande gott kaffe och färska donuts i en massa olika glada färger och vi på Clavius fick sätta vår touch på dekoren. Tack UIP för ännu en lyckad visning! 

ZOOLANDER 2 - FILMPREMIÄR MED STIL


image zoolander2

Kön ringlade sig lång utanför biograf Skandia när UIP premiärvisade efterlängtade "Zoolander 2”. Fin goodiebag, glittrande fotografering, popcorn & mumsig smoothie bjöds gästerna på innan det blev ett väldigt uppskattat godisregn inne i salongen. Stämningen var verkligen på topp och filmen levererade precis som den skulle. Tack UIP för att vi fick vara med på ett hörn denna härliga kväll! Fler bilder från vår dekor finns HÄR!

HOTELLINVIGNING MED DRUVTRAMPNING!


image wineryhotel

The Winery Hotel - Sveriges första urban winery hotel, med egen vinproduktion på hotellet - skapas ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus. Petré Event höll invigning under fredagskvällen med stort VIP-mingel med 500 gäster som fick utforska hotellet och dess olika lokaler med hjälp bl.a av en vinprovning. Från hotellets terrass har man utsikt över hela Solna med Mall of Scandinavia samt Hagaparken som fokus. Det bjöds på allehanda godsaker under kvällen och naturligtvis utvalda viner, som inledningsvis symboliskt druvtrampades av några av gästerna under stor munterhet. Clavius var på plats med enklare dekor för att ge premiärkvällen en extra touch av exklusiv känsla.

IDROTTSGALAN 2016


image idrottsgalan_2016

För andra året i rad har Clavius fått äran att ta hand om VIP-entrén till årets största sportprisevent, som åter äger rum på Annexet vid Globen i Stockholm! Utöver välkomnande entré från Arenatorget med röd galamatta och inramande galadekor, så byggdes även trossljusportal och monterades en av branschens största pressväggar på över 130kvm! Snart vet vi också vilka de välförtjänta och hårt arbetande idrottskvinnorna & männen är som får ta emot just årets alla priser…

SCIFI-VÅGEN RULLAR IN PÅ PARK...


image 5thwave

Universal Pictures förhandsvisade under tisdagskvällen den efterlängtade Sci-fi filmen "The 5th Wave" på Biograf Park och Clavius var givetvis på plats med premiärdekor! Härligt förväntansfulla gäster, som trots kyliga grader intog bion, bjöds på lite gott i foajén innan bioduken tog över.

PANDORNA INVADERAR BIOGRAFERNA!


image kungfupanda2016

Som en del av marknadsföringen av nya 'KungFuPanda 3' låter Fox Sverige oss montera gigantiska pandafamiljer på flera biografer i Stockholm; vi pratar 'lifesize' (!) och de kommer bli mycket uppskattade av alla barn och ungdomar att ta roliga selfies med! Ni hittar dessa coola figurer på bl.a. FS Kista, FS Heron och FS Scandinavia. Filmen har efterlängtad premiär 18 mars.

GLIMRANDE GULDBAGGEGALA


image guldbaggen2016

Vilket härligt sätt att inleda arbetsveckan på - med Guldbaggegalan - och Clavius var där på Cirkus och byggde upp bl.a. filmbranschens största pressvägg och monterade för eventet specialtillverkad entrédekor! Ibland blir vårt arbete 'trampat på' av mer eller mindre kända fötter; som här med den guldiga loggan som är helt handtillverkat och inskuren i svart heltäckande matta. Vinnarna roade sig också i det mysiga trädgårdscafét som Clavius byggde upp exklusivt bara för dem. Fler pressväggar, galamattor och dekorljus ingick också i uppdraget. Se fler bilder från Cirkus HÄR!

ROBYN SOM DJ PÅ MALL OF SCANDINAVIA


image MOS_bar

Med Subito vid tyglarna, fick vi vara med och färgsätta den redan innan, härligt glada invigning av The Designer Gallery POP UP på Mall of Scandinavia.  Det bjöds på mycket god mat från suveräna Sharefood.se. gott att dricka till det samt härlig avkopplande massage för trötta stressade kroppar om man så ville.  Musiken njöts till fullo där DJ's av hög klass avlöste varandra, Pomona Dream och självaste Robyn!! 

JULDEKOR I EXPRESSFART FÖR MTR!


image mtrexpress

På mycket (mycket!) kort tid dekorerade Clavius upp MTR Expresståg till Göteborg med jultema; granrisgirlanger, nackstödsdekor, stor fiskdamm, små dekortomtar, snösprayade glasrutor och fullt dekorerad julgran. Ute på perongen monterades utöver sedvanlig pressvägg även julröd dekormatta, granrisruskor, tomtelyktor och skinande galastolpar innan alla VIP-gästerna anlände för härlig och händelserik tågfärd med skön julstämning ner till Göteborg och det tjusiga (och roliga) vinterlandskapet på Liseberg! Vi tackar Wonderland för det roliga uppdraget och är lite extra stolta över att ha levererat en 'rullande' dekor denna gång…

CLAVIUS SERVERAR MAGISK TIDSMASKIN


image timemachine

-Oh vilket grymt party© kan man säga om festen vi dekorerade sista helgen i nov. Gästerna fick uppleva Medeltid, 20 tal och 80 tal. Resan för de drygt 100 gästerna gjordes självklart med en tidsmaskin. Petré var festfixare för detta kalas som vi fick nöjet att planera och dekorera och eventet blev väldigt lyckat. 

CLAVIUS HJÄLPER SF BIO SÄLJA IN JULEN


image jupresentkort

Clavius har sedan ett antal veckor haft uppdraget för SF Bios räkning att lyfta fram butiksexponeringarna för årets upplaga av Julpresentkort i utvalda biograffoajéer runt om i landet. Arbetet har omfattat displayformgivning, konstruktion, tillverkning och leverans inkl. monteringar på plats.

VIDEOMECCA PÅ METROPOL PALAIS


image videomecca

För sjätte gången i rad är Clavius med och arrangerar Video/MediaMecca i Stockholm och Göteborg och senast utförde vi monter- och scenbyggen på Metropol Palais för bl.a. Expressen, Bonnier Tidskrifter, Intertrust, Smartclip och Discovery Channel. Dekormattor, reklamväggar, ljussättning, monitorer & skärmar, scenteknik, loungemöbler och displaymaterial är bara en del av allt som vi har levererat till dessa spännande, arbetsintensiva och roliga event. Helhetsarbetet kräver också kreativa och logistiska utmaningar som sätter alla på utvecklande prov. Vi tackar för förtroendet från alla inblandade parter och kunder och ser fram emot kommande event under 2016!

EN SJUSÄRDELES TILLSTÄLLNING...


image bmw

Nyligen lanserade ett bilföretag i samarbete med Petré Event sin nya 7 serie som tog alla med storm. Clavius är glada för uppdraget som dekorerades stilfullt för en spännande bilserie och hänförd publik. 

DET HETTAR TILL PÅ RIGOLETTO!


image mockinjay

Under tisdagskvällen höll Discovery Channel tillsammans med Nordisk Film en exklusiv förhandsvisning av sista delen i filmserien HUNGER GAMES; MOCKINGJAY - PART 2! Det bjöds på värmande och eldfängd korv samt obligatorisk snacks inför visningen och fototillfälle för Instagram och Facebook var också givet ibland 'levande' eldar och flammande tunnor… Utöver STAR WARS kanske säsongens och hela årets mest emotsedda film; på fredag har den premiär 'på riktigt' på landets alla biografer!

DET VITA FOLKET


image vitafolket

Den 16 november var det galapremiär på Rigoletto för Lisa Aschans nya film "Det vita folket”  Subito Event tillsammans med NonStop stod för inbjudan och vi fick uppdraget att dekorera så pressen hade underlag för alla fina bilder. 

BLÅ DUNSTER I AVKOPPLANDE MILJÖ


image bluhotel

Längst ut på Lidingö, på en egen udde omgiven av havet, tar Blue Hotel emot konferensdeltagare, weekendbesökare och SPA-gäster. Här arrangerar man konferenser, utbildningar, fester, bröllop och events. En bra plats att hämta kraft, energi och inspiration i denna natursköna skärgårdsmiljö. Clavius fick förtroendet att under söndagen tillsammans med Petré Event skapa en 'blå invigningsatmosfär' ute på hotellanläggningen - en sann fröjd med sköna vibbar i cool miljö! Vi tackar Petré för uppdraget!

MED IMAX HAR STORLEKEN BETYDELSE


image mos_scandinavia

Igår invigdes Filmstaden Scandinavia i Mall of Scandinavia. Äntligen har även Sverige fått en IMAX-salong som får gott sällskap av VIP-salongerna med sköna fåtöljer och extra benutrymme. Clavius fick äran att tillsammans med SF Bio arrangera invigningen med tjusig specialskuren SF-röd galamatta, omgärdad av ballongdekorationer som välkomnade gästerna. Mycket blommor, svarta dukar och glitter skapade inramningen för festen. Champagnen flödade vid stämningsfullt belyst champagnepyramid och en smakfull buffé bestående av en härlig kombination av olika smårätter. Mer bilder från eventet HÄR!

SIME ÅTERINTAR CIRKUS


image schibsted_2

Den 10-11e november på Cirkus i Stockholm tog årets SIME sig an några av Sveriges viktigaste utmaningar. Eventet tog avstamp i hur exponentiell teknologi ritar om industrier, hotar miljontals jobb och samtidigt skapar kraftfullare affärsmodeller än någonsin tidigare. Clavius fick åter uppdraget att skapa skön dekor och inramning för detta populära branschevent. Att kreera Schibsteds monter till mässan SIME på Cirkus blev till en blåvit utmaning och kreation och Schibsteds färger gick igenom i allt från matta till ljuslyktor. Gästerna fick en stunds vitaminrik paus i de sköna sofforna medan de provade goda nya juicer från Bravo. Fler bilder från eventet finns HÄR!

FRAMTIDENS ENTREPENÖRER!


image carnegie_entrepenorer

Carnegies och SvD:s tävling Framtidens Entreprenör hade sin final i veckan. Clavius hjälpte till att skapa den rätta stämningen för kvällen med guld och vinrött som genomgående färger. Vinnare i tävlingen blev företaget Optolexia. Fler bilder från eventet finns HÄR!

TANKAR I NYA BANOR PÅ GRAND HOTEL


image rethink

Rethink conf är en årligen återkommande konferens som fokuserar på digital marknadsföring och sociala media och är en korsning av idéer och arbetsprinciper som sammanlänkar ledare, företag och yrkesverksamma inom Social Business Marketing. Det är en mötesplats för att skapa och dela extraordinära idéer från individer, grupper och organisationer från olika verksamhetsområden och kulturer för att gemensamt tända en gnista genom att tänka annorlunda och nyskapande marknadsföring. Besökarna på Grand Hotel behövde inte tveka om vart de skulle gå eftersom mattor i form av loggan och röda dekordetaljer som genomgående tema ledde dem ända in till Spegelsalen. Clavius tackar Subito för dekorsuppdraget och fler bilder från eventet finns HÄR!

AMELIA 20 ÅR - EN FEST PÅ MUSIKALISKA AKADEMIEN


image amelia20

Tidningen Amelia fyller 20 år, vilket förstås firades stort med en ”hemmafest” på Musikaliska i Stockholm. Vid entrén placerade vi allra första omslaget i storformat samt ett av de allra senaste. Det var inte tal om någon klassisk röd galamatta, nej, gästerna leddes upp för trappan på en härligt färgglad trasmatta istället. Runtom i lokalen pyntade vi med stora omslag från åren som gått samt intressanta och minnesvärda artiklar från tidningen Amelia. Vi byggde även upp en scen och dekorerade den som en trevlig vardagsrumsmiljö med äkta retrotapet och upphängda tavlor. Stämningen var på topp när Amelia bjöd sin glada gäster på både god mat, hotshots, godisvägg, musikunderhållning och prisutdelningar. Claviusgänget tackar Subito Event och Bonnier Tidskrifter för den fantastiska äran att dekorera denna fest. Mer bilder från eventet finns att se HÄR!

EN SURRANDE BI-OPREMIÄR!


image maya

Vi älskar att jobba med barngalor! Det blir en särskild stämning med all färgsprakande dekor och barnens härligt glada och förväntansfulla ansikten. I söndags stod Claviusgänget bi som dekoratörer för Wonderland Event och Noble Entertainments exklusiva förhandsvisning av Biet Maya, den första långfilmen om det nyfikna lilla biet känd från den populära tv-serien med samma namn på SVT Barnkanalen. Mayas röst görs av Amy Diamond som förgyllde visningen med sitt bisök till alla de unga gästernas glädje. Alla barn fick dessutom en liten gosedjurs-Maya att ta med hem samt bjöds på godsaker. Clavius dekorerade flitigt och bi-drog med en randig matta som rullades ut utanför bi-ograf Skandia samt med ballonger, fotovägg och annan bidårande barnslig dekor. Vi tackar Wonderland och Noble för 'biställningen'! Fler bilder från galan finns HÄR!

VÄLGÖRANDE CHOKLADPROVNING...


image esthechoc

Nu för tiden blir man inte bara glad och harmonisk av choklad utan även vacker. Esthechoc har tillsammans med forskare från Cambridge University tagit fram en choklad som har aktiva ingredienser som motverkar hudens åldrande och bidrar till en len hud. Att den var god kan vi intyga efter att ha fått ett smakprov igår kväll och inväntar nu övriga positiva effekter. Det blev mycket chokladbrunt och guld när vi dekorerade restaurangen på HTL på Kungsgatan inför chokladprovningen. Vi tackar Wonderland för det smaskiga uppdraget! Fler bilder från eventet finns HÄR!

STILFULL KICKOFF MED VIASAT


image viasat_scandic2015

På Clarion Hotel höll Viasat höstens kickoff samt delade ut priser till sina allra skickligaste säljare. Programmet innehöll förutom prisutdelningar och peppande tal även besök av inspirerande föreläsare. Clavius var på plats för att förvandla den något stela konferenslokalen till en festligare, mer galalik miljö. Temat gick i blått, svart och guld som vi bland annat lyfte fram med galamatta, dekorljus, tyger och vackra blommor. Vi tackar återigen Viasat för ett kul samarbete! Fler bilder från eventet finns
HÄR!

BARNEN TILL SAGORNAS ANTI-HJÄLTAR ÄR HÄR!


image descendants

Descendants handlar om ”de ondas” barn i sagorna. Med föräldrar som Snövits styvmor, Cruella de Ville, Maleficent och Jafar från Aladdin så vet man ju inte hur det kan gå. Gästerna på galapremiären av Descendants möttes av en härlig lila galamatta och ballonger i massor. Buffén dignade av godsaker som belystes av silverkandelabrar. Rök låg tät kring godsakerna vilket skapade en extra spännande sagokänsla. Att sedan filmen fick 9,5 av 10 möjliga av den yngre publiken gjorde ju inte saken sämre. Fler bilder från galan hittar ni HÄR!

MIN LILLA SYSTER


image minlillasyster

Under måndagskvällen fick Clavius äran att dekorera galapremiären av den internationellt uppmärksammade filmen MIN LILLA SYSTER med bland andra Amy Deasismont på Rigoletto. Filmen är Sanna Lenkens långfilmsdebut och handlar om 12-åriga Stella vars konståkande storasyster drabbas av ätstörningar. Filmen hyllades av biogästerna med stående ovationer och applåder som aldrig ville ta slut. Vi vill tacka Mia Jorpes och Wonderland Event för ytterligare ett fint samarbete! Se fler bilder HÄR!

DEMI LOVATO FANEVENT PÅ CAFÉ OPERA


image demilovato

Den amerikanska superstjärnan Demi Lovato släpper sitt nya album ”Confident” den 6 oktober. I samband med detta valde hon att för första gången någonsin besöka Sverige för ett exklusivt fanevent på Café Opera. För en lycklig skara framförde hon sin sommarhit ”Cool for the summer”, svarade på fansens frågor och lät sig fotograferas med dem. Eventet anordnades av Universal Music, MTV och Nelly.com Clavius är stolta att över att få rigga detta roliga och unika event och tackar för förtroendet. Fler bilder här kommer snart…

GRÖNA LUND BLIR ORANGA LUND FÖR EN DAG


image GL_EQT

I härlig höstsol fick EQT:s inbjudna gäster en hisnande rolig dag på Gröna Lund i lördags. Orange ballonger i massor förgyllde dagen för både små och stora.  Fler bilder finns HÄR!

LADYKILLERS INTAR OSCARS


image ladykillers

Ibland får vi jobba på höga höjder - kreativt, hantverksmässigt och i praktiken. När vi fick frågan om vi kunde göra något lite extra för att marknadsföra Ladykillers på Oscarsteatern tog vi fram en stor skylt med de olika delarna utskurna och placerade med distans från varandra för att skapa ett djup i bilden. Nu står resultatet på plats ovanpå kassorna i foajén. Under arbetets gång fick våra utskurna gubbar sällskap av skådespelarna som ”är” gubbarna på scenen. Undrar vilka som hade roligast - Johan Rheborg, Jonas Karlsson och Shebly Niavarani (som är gubbarna) eller vi som hade tillverkat dem… Fler bilder finns att se HÄR!

ACADEMIC WORKS DAG PÅ GRÖNAN


image academicwork_2015

Gröna Lund har nu även fått igång höstsäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med häftiga åkattraktioner och härliga kampspel! Under söndagen blev också Grönan extra fint dekorerad med hjälp av Clavius, då Academic Work tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor!

BRANSCHEN SAMLAD...


image MFD2015_2

För 42:a gången samlades filmdistributörer och biografägare under sista augustiveckan i Malmö för att gemensamt ta del av höstens kommande filmtitlar samt umgås under trevliga former och ge varandra möjlighet till spontana möten och samtal! Clavius var på plats och hjälpte alla deltagande parter att synas i biografvimlet med exponering av aktuella kampanjmaterial. Mest fokus blev det denna gång kring den mycket intressanta svenska filmproduktionen om Ingrid Bergman, JAG ÄR INGRID, och Kay Pollaks fristående fortsättning SÅ OCK PÅ JORDEN.

MALMÖ FILMDAGAR 2015


image mfd2015

Så är det snart åter dags för Malmö Filmdagar att i slutet av augusti att inta den stora Filmstaden på Storgatan i Malmö och årets stora härliga branschträff är ett faktum! Under tre dagar minglas det, ses på mycket (mycket!) film samt genomförs olika presentationer och seminarier i samband med visningarna. Närmare 500 deltagare brukar komma till eventet och Clavius transporterar material och bygger montrar åt alla deltagande filmdistributörer och biografägare för 12:e året i rad: en kreativ och rolig utmaning och unikt tillfälle för givande möten i branschen! Mer info om eventet finns HÄR!

PREMIÄRNALLEN TED!


image tedgala

En av sommarens filmkomedier på bio, TED 2, hade sin premiärvisning på biograf Park under måndagen och Clavius var på plats med busiga nallebjörnar, prunkande grön matta och skinande galastolpar!

CLAVIUS GÖR OCKSÅ PERMANENTA DEKORER


image permanentdekor

På Clavius arbetar vi nästan dagligen med olika former av tillfälliga reklamexponeringar på Bio och storslagna event i nöjesbranschen, men vi har också en stor tradition av att hjälpa våra kunder med mera bestående och långsiktiga projekt. I de flesta fall rör sig detta om kontorsinredningar, miljöförändringar och scenografiska dekorer. Som exempel har vi nyligen levererat en fönsterdekor till SF Bio Konferens & Event på anrika biograf Skandia, på Drottninggatan i Stockholm, samt en köksdekorfoliering på ett stort mediabokningsbolag i branschen. Även de små idéerna och uppdragen är viktiga för oss och inget är lika kul som att känna vilken positiv effekt dessa roliga projekt ger i sitt sammanhang! Vill ni veta mer så finns det mer och se och läsa om detta HÄR!

MIDSOMMAREN BÖRJAR TIDIGT...


image carnegiemidsommar

Att tjuvstarta midsommarfirandet var en bra ide för att få en gnutta sol till grillbuffen. Carnegie bjöd en del av sina kunder på föreläsning med efterföljande midsommarfirande på terassen med makalös utsikt. Trubaduren Jonas Snitt underhöll till gästernas stora belåtenhet men om det blev "Små grodorna" frampå småtimmarna vet vi ingenting om...

PARADISPREMIÄR MED PRÄSTEN


image prastenparadiset

Kyrkan är vackert smyckad, gästerna samlade och förväntansfulla, brudparet står redo i sitt livs ögonblick – kort sagt, allt är perfekt. Förutom en sak – var är prästen? Jo, den svenska prästen på Phuket, Krister Hellstrand (spelad av Kjell Bergqvist) är på väg, men han är rejält försenad och han har problem. Stora problem. Detta är intrigen till sommarens stora svenska filmkomedi, som under måndagskvällen hade sin galapremiär på Rigoletto i Stockholm. Petré Event höll i 'galapredikan' och förutom en och annan vilsen präst ordnade Clavius också Thailandslila dekor i matchande nyanser och former… Se fler bilder från eventförberedelserna HÄR!

SOMMAREN BRYTER UT MED SUMMERBURST


image summerburst

I dagarna drar Stockholms somrigaste musikfestival igång på Gärdet –Summerburst! Clavius fick äran av Wonderland att utsmycka Burger Kings festivalmonter både i Göteborg där festivalen hölls för ett par veckor sedan och nu även i den soliga huvudstaden. Vi klädde en containers väggar, dörrar och golv med hamburgerkedjans budskap och ordnade bland annat blinkande discoljus för att få till den rätta stämningen. I montern kunde besökarna ladda sina mobiler, printa Instagrambilder och softa i stolar och på Bean-Bags. Vilken fest! Se fler bilder HÄR!

BONNIER PÅ MEDIABYRÅTURNÉ


image bonniermediaturne

För andra året i rad har Clavius hjälpt Bonnier Tidskrifter med deras stora Mediabyråturné. Under fyra dagar besökte vi 15 byråer i Stockholm och byggde upp minimontrar med rollups, tidningsställ, ståbord och brevlåda. De anställda på byråerna fick välja ut tidningar utifrån Bonniers stora sortiment för att sedan stoppa dem i kuvert och skicka ett så kallat ”Magazine Moment” till sina nära och kära. Detta har varit ett mycket uppskattat inslag på de mediabyråer vi har besökt och många hurrarop har mött Bonnier när vi kommit dit. Clavius bistod med det förberedande arbetet, planering, logistik och genomförande på plats. Det har varit ett omfattande men väldigt roligt uppdrag. Vi tackar Bonnier Tidskrifter för förtroendet.

BARA BLÅA BAVARIA BALLONGER


image gronalund_bavaria

Gröna Lund har nu fått igång den efterlängtade nöjessäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med den läskiga men häftiga House of Nightmare som årets främsta attraktion! Under söndagen blev också Grönan blåare än någonsin med hjälp av Clavius dekor då Bavaria tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor!

VIASATS SOMMARKICKOFF


image viasat3

Så var det åter dags för Viasat att ordna en sommarkickoff för sina duktiga säljare. Lokalen blev även denna gång Efterlyststudion i MTG-huset och Clavius förvandlade studion till en glamorös och varmt inbjudande miljö där det bjöds på prisutdelningar, inspirerande talare och tävlingar. Temat var festlig rödamattan-glamour möter vardagsrum. Det senare är en miljö många av säljarna känner igen sig i då de ger sig ut och möter kunder. Clavius förvandlade scenen till ett hemtrevligt vardagsrum och vägen dit var utsmyckad med röda draperier med guldtofsar, en lång röd galamatta, galastolpar och inbjudande dekorljus. Clavius hade även en fotograf på plats som dokumenterade hela eventet. Fler bilder från eventet HÄR!

MOBILMECCA I STILFULLT FOKUS


image mediamecca_3

I slutet av maj hölls Carats Mobilmecca på Metropol Palais i Stockholm. Clavius medverkade som en av huvudsponsorerna för eventet som hade gäster från hela mediebranschen. På scenen och catwalken lade vi blå matta inramad av en tjusig LED-slinga. Vi tog även fram runda specialtillverkade logotypmattor med Carats lila, blå och vita logga som vi monterade in i den blå mattan. Även den resterande dekoren gick i Carats granna färger. Till föreläsarna placerade vi en snygg bar med barstolar på scenen. Clavius ordnade även vackra blå och lila vinnarbuketter till de glada vinnarna vid prisutdelningen. En vecka efter eventet i Stockholm for vi ner till Göteborg där vi byggde upp dekoren på nytt, dock i en lite mindre omfattning. Denna gång hölls eventet på Palace i centrala Göteborg. Vi tackar Mediameccas VD Jocke Örnelid för förtroendet och ser fram emot fler spännande evenemang.

EN STRÅLANDE DAG FÖR CHILDHOOD


image childhood_2015

CHILDHOODDAGEN firades under söndagen på Gröna Lund för tolfte året i rad och vi hade äran att vara med. Alla entréintäkterna mellan 12-16 gick oavkortat till Childhoods arbete för att barn ska få vara barn. Fantastiskt fint av Gröna Lund! Ballonger i alla regnbågens färger satte vi ihop till fina ballongvalv som gästerna passerade genom när de kom till ett soligt och skönt Gröna Lund. En fin dag där alla barn och vuxna fick vara barn för ett tag. 

GRÖNAN EXTRA GRÖN!


image gronalund_seb2015

Gröna Lund har nu fått igång den efterlängtade nöjessäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med det läskiga nya House of Nightmares som årets främsta attraktion! Under söndagen blev också Grönan grönare än någonsin med hjälp av Clavius dekor då SEB tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor! Vädret var tyvärr lite blött och gråmulet, men det hindrade inte många från att ändå ha riktigt kul under många timmar i parken…

THE PREMIERE GOES REALLY MAD!


image madmax

I den coolaste av lokaler ”Delight Studios” bjöd FOX in till premiärvisning av MAD MAX: FURY ROAD och vi var med på ett litet hörn. Efter att det helt fantastiska gänget "Burnt Out Punks" bjudit på en spektakulär show, hissades några av de modiga gästerna upp till festlokalen i bur där sen alla gästerna bjöds på mat, dryck och visning av filmen. Maten serverades såklart i plåtburkar… Vad annars. Gästerna som Wonderland bjudit in gav dekoren en extra skjuts med sina fantastiska kläder och Mia tillförde eventet ” MAD MAX goes GLAM ” Ett event att minnas! Fler bilder finns HÄR!

ROSA TOUCH PÅ TOM TITS


image tomtits

Petré bjöd in till årets roligaste & mest uppfinningsrika kalas och CLAVIUS var med och dekorerade i glada färger på plats. Fantastisk dag med alla glada barn och vuxna! Bilden av ett barn som just ska kliva in i ett oskrivet äventyr går inte att beskriva - vilken lycka! Solen sken hela dagen och bjöd på sitt allra bästa. Tom Tits Experiment är ett stort äventyr för stora & småbarn i allra åldrar.

GRÖN & ORANGE GLAMOUR PÅ GRÖNA LUND


image gronalund_2015_1

Under lördagens strålande vårväder pyntade vi gamla entrén på Gröna Lund med härligt gröna ballongpelare och matchande matta. De putsade mässingstolparna med vita rep satte en extra fin lyster. Härligt att få arbeta med Gröna Lund, då känns det att våren nalkas på riktigt!

Söndagen bjöd kanske inte på lika fint väder men dock en fantastisk dag, åter igen på Gröna Lund och orange färg på ballonger och matta. Återkommande nöjda kunder som vi får äran att jobba med!

ROSÉPROVNING PÅ 13'DE VÅNINGEN


image carnegievinprovning

Att arrangera rosévinprovning på en terass på trettonde våningen får oss eventmakare att nervöst kolla väderleksrapporten i en vecka innan eventet. Vi hade packat regnskyddande segel eftersom dagen började med ösregn. Så vid lunchtid trängde solen genom molnen vilket skapade en fantastisk kväll på Carnegies härliga terass. Kvällen blev inramad av blommor ända från föreläsningsrummet, i hissarna, på receptionsdisken och ändå ut på terassen. Det vanligtvis lite strikta styrelserummet där buffén serverades piffades upp med stora tavlor med blommor, blommor i mängder på gardinerna och även på bar- och buffébord. På terassen följdes det botaniska temat upp med späda björkar och murgröna på räckena. De vita barborden i form av vinglas passade bra till temat. Gästerna trivdes så bra så att de sist kvarvarande behövde en mild puff för att vi skulle kunna återställa festlokalen inför torsdagsmorgonens styrelsemöte. Se fler bilder HÄR!

TOMORROWLAND REDAN IDAG!


image tomorrowland

'Miles from Tomorrowland' är ett animerat rymdäventyr från Disney som handlar om Callisto-familjen som bor på ett rymdskepp som heter Stellosphere och arbetar för Tomorrow Transit Authority och upplever massa spännande äventyr i rymden. Under söndagen arrangerades en liten förhandsvisning tillsammans med Wonderland på biograf Skandia i Stockholm och Clavius var på plats med lite festlig ballongdekor och tjusig fotovägg som inramning!

CLAVIUS COMES IN COLOR...


image colors

Vi på Clavius älskar att jobba i härliga färger och sköna nyanser - vi har under åren både producerat och monterat färgglada eventdekorer i olika skepnader och utföranden! Vi arbetar med helheten, från små men viktiga detaljer till stora miljöomvandlande lösningar som ger 'wow-effekt' och minnesvärda tillställningar i stort & smått. Det som gör vårt arbete speciellt är också att vi utför samtliga delar i dessa event - från dekorarbete, ljussättning, catering, logistik vid insläpp, garderob, rekvisita, underhållning och produktion av alla former av reklammaterial och merchandise/giveaways… Vi arbetar på temabyggen och 'total makeovers', men även små eleganta kompletterande dekorer som förhöjer stämningen och miljön vid varje enskilt tillfälle. Vill ni veta mer om allt vi gör på Clavius så kan ni läsa mer
HÄR!

LYCKAD JAZZKVÄLL PÅ CARNEGIE


image carnegie

När Carnegie ville bjuda sina kunder på något alldeles extra inviterade de en av världens mest framstående jazzmusiker, Duke Heitger från USA. Han spelade tillsammans med The Classic Jazz Quartet. Clavius fick uppdraget att, i ett konferensrum, skapa en miljö som förde tankarna till jazzens hemvist nummer ett - New Orleans. Gammaldags lyktor med gatuskyltar, magnoliaträd, och stora jazzinspirerade bilder förhöjde stämningen tillsammans med mängder av levande ljus. Gästerna bjöds på en härlig Cajun-inspirerad middag och oslagbara jazztoner från scenen. Se fler bilder HÄR!

KONFERENSDEKOR FÖR SF BIO


image djuronaset

Då SF Bios tjänstemän skulle ha konferens i dagarna två på vackra Djurönäsets konferenshotell i skärgården önskades det lite extra biokänsla för att de skulle känna sig som hemma och Clavius reste därför ut till Värmdö med bilen full av röd eventdekor. Gästerna leddes in i konferenssalen på en röd matta kantad av galastolpar och på dörrarna hängde röda sammetsgardiner med stiliga tofsar. I salen möttes de av doften av härligt nypoppade popcorn och Clavius pyntade även scenen med röd matta och vackra ballongknippen. Vid konferenssalens fönster ställde vi tre ståtliga ballongpelare för att lyfta rummet ytterligare. Med ganska små och enkla medel kan man skapa stora förändringar i känslan för en lokal - att bygga teman kring ett varumärke är också en av våra specialiteter! Fler bilder från eventet finns HÄR!

VI GER KÄNSLA OCH INNEHÅLL TILL MECCA


image ooh_mecca

Mediamecca är en oberoende mötesplats för annonsörer och mediehus, mätinstitut och reklam- och mediebyråer. De beskriver sig själva som Sveriges största och skönaste nätverk för mediebranschen, där besökarna kan inspirera och utmana varandra för att både utbyta erfarenheter och visitkort. I torsdags hölls årets OOH-Mecca där OOH står för Out Of Home-advertising och syftar till den marknadsföring som når konsumenter då de är utanför hemmet. Clavius medverkade för första gången som stolt produktionspartner och bidrog med röd matta till scen och catwalk, vi möblerade en frågehörna på scenen för föreläsare och moderatorn samt byggde tre olika fotoväggar för pressen.

Clavius ordnade även vackra vinnarbuketter till pristagarna då det i slutet av dagen vankades prisutdelning i form av Mecca Awards 2015. Clavius egna blomsterflicka delade glatt ut diplom och blommor till vinnarna av bland annat Årets Utomhusbolag 2015 och Årets Säljare 2015. Utöver detta byggde Clavius även Clear Channels specialdesignade monter med spegelgolv och plexihyllor som utmärkte sig lite extra i vimlet. Clavius gjorde allt från att presentera idéskissen för montern till att skapa delarna och montera dem på plats med våra duktiga montörer.
Vi vill tacka
Jocke Örnelid, VD Mediamecca, för förtroendet och ett gott samarbete.

Fler bilder från eventet kommer snart!

CLAVIUS ÅTERVÄNDER TILL 20-TALET


image mediacom20tal

En av Clavius specialiteter är att skapa ’scenförändringar’, dvs att vi dekorerar upp en lokal eller miljö till någonting helt annorlunda baserat på ett givet tema. Vi har genomfört många uppdrag genom åren, oftast i samband med olika galapremiärer eller företagsevent och privatfester. Eftersom vi har vårt ursprung i film- & biografbranschen är vi vana vid att arbeta med olika former av ’kulissbyggen’. Utöver rekvisita och dekormaterial arbetar vi också med ljus- & ljudteknik samt projiceringar och olika former av teknisk dokumentation - det kan vara alltifrån ’GreenScreen’-inspelningar till ’foto/selfie-automater’. Vi tillhandahåller och arrangerar även artistunderhållningar (t.ex. musikband, trollerikonstnärer, konferencierer) och olika former av catering. För reklam- & dekormaterial har vi också egen produktion, varför vi också kan erbjuda en bred samling kreativa lösningar tillsammans med hela eventprojektets utformning. Vi har som exempel under senaste månaderna skapat 20-talsmiljöer med tillhörande tema vid ett par företagsevent, och senast i torsdags fick vi möjligheten att fylla de tjusiga eventlokalerna på Metropol Palais i Stockholm med ArtDeco-miljö och ’förbudstids-atmosfär’ åt de ca. 300 deltagande gästerna. Musik, dekor, mat & dryck samt de små, små men ack så viktiga detaljerna för att göra ett magnifikt event riktigt lyckat!

LJUDBOKSGALAN GÖR SIG HÖRD!


image ljudboksgalan_2

Stora Ljudbokspriset är ett svenskt litteraturpris och priset instiftades 2008 på Bok- och biblioteksmässan av Irisgruppens koncernchef Marlene Terkowsky, ordförande för bokmässan Bertil Falck och skådespelaren Peter Stormare. Den ljudbok som vinner är den som ger den allra bästa ljudboksupplevelsen och priset delas därför mellan författaren och inläsaren. Pristagarna delar på prissumman och får varsitt konstverk skapat av Tove Adman. Ljudbokspriset delades för första gången ut 2009 och ges i tre kategorier; skönlitteratur, barn/ungdom och deckare. Clavius fick uppdraget och göra inramningen på Metropol Palais i Stockholm med entré- & scendekor och vi specialtillverkade också för prisgalan till ära en tjusig 3D-logo som lyste upp i vintermörkret!
Se fler bilder
HÄR!

VIASATS KICKOFF I TV-STUDIO


image viasat_2

Viasat bad återigen Clavius om hjälp att dekorera vårens kickoff och denna gång gick temat i blått och silver. Nere i den tråkigt svarta och vita Efterlyststudion skapade Clavius med hjälp av blått dekorljus, logofoliering, ljusslingor, ballonger, möbler och klarblå matta ett härligt lyft av studion och en peppande stämning för Viasats försäljare. Fler bilder från eventet HÄR!

SVAMP-BOB ÄR I STAN!


image svampbob

Förmiddagssolen sken vackert på den apelsingula mattan medan såpbubblor och orangea Nickelodeonballonger blåste lätt i vinden utanför biograf Skandia på drottninggatan i söndags. Gästerna leddes in genom ett par orangea draperier och möttes av ingen annan än Svampbob Fyrkant själv i en biograffoajé fylld med ballonger, galamatta, orange dekorljus, fotovägg och en härligt glad stämning. Nickelodeon och UIP bjöd med hjälp av SF Konferens- och event in ett muntert gäng vuxna och barn att se en förhandsvisning av den nya filmen Svampbob Fyrkant – Äventyr på torra land. Clavius fick äran att skapa den gul-orangea lekfulla miljön. Iklädda Svampbob one-pieces tog vi emot gästerna vid dörren samt packade och delade ut goodiebags och ballonger till alla barn. Vi tackar Nickelodeon/Viacom och UIP för förtroendet och en riktigt rolig dag!
Fler bilder från eventet finns att se
HÄR!

50 NYANSER AV GALAPREMIÄR


image 50shades

De tre böckerna om Mr Grey och hans undergivna flickvän Anastasia har sålt mer än alla Harry Potterböckerna tillsammans. Nu har de blivit film och har slagit nytt förköpsrekord med mer än 160 000 sålda biljetter i Sverige. Inte undra på att gästerna med stor nyfikenhet strömmade in till galapremiären på Rigoletto i Stockholm på torsdagen. Clavius var där och hjälpte till att göra galan till en minnesvärd upplevelse. Den traditionellt röda galamattan byttes mot en grå som, med en touch av glitterspray, strålkastarbelystes och tindrade i kapp med glamorösa premiärlejon. Dukning i gråskimrande toner med vita kallor, magnolia och fasanfjädrar i buketten satte en exklusiv prägel på eventet. Fler bilder från eventet finns HÄR!

ÅRETS MAPPIE UTSEDD PÅ GRAND HOTEL


image mappie2015

Sedan 2006 har M-magasin med Amelia Adamo i spetsen delat ut pris för Årets Mappie. Mappie står för Mature Affluent Pioneering People och delas ut till kvinnliga företrädare 50+. Clavius fick åter äran att sköta den stora galans dekor och skapade en maffig entré med stora glittriga M, röd galamatta, stolpar och ett stämningsfullt pärlband av marschaller som ledde runt nästan hela Grand Hôtel. Inne i Vinterträdgården, där galan hölls, byggde vi ett podium och ställde ytterligare ett ståtligt, glittrande M för att förgylla scenen. Clavius bidrog även med en klassisk fotovägg, ramade in vinnardiplomen och hjälpte till med annat som hör galor till. Vi vill tacka Bonnier Tidskrifter och Wonderland Event för ett givande uppdrag och samarbete. Se fler bilder från eventet
HÄR!

CLAVIUS BESÖKER 20-TALET!


image vinge20tal

När en av Stockholms stora och ärevördiga advokatfirmor arrangerade 20-talsfest blev vi på Clavius inkallade för att fixa rätta känslan i de trevliga lokalerna "Nio Rum" på Hamngatan. Det blev silvriga vågor i taket a la Gatsby, lyxiga duchessedraperier, tunga guldtofsar och fina tavlor för att dölja den i vanliga fall mycket moderna inredningen. En gammal fungerande trattgrammofon som spelade stenkakor med bland annat Charlie Chaplins "Smile" var pricken över i. God mat, charlestonuppvisning och jazzmusik gjorde kvällen komplett.

GALA MED STILFULL INRAMNING


image kingsman

På tisdagkvällen öppnades Rigolettos dörrar för ett stort antal elegant klädda gäster som längtade efter att få se filmen Kingsman – The Secret Service. Twentieth Century Fox film, som har svensk premiär på fredag, handlar om en mycket hemlig underrättelsetjänst med kostymklädda agenter som vet vad som menas med elegans och klass. Clavius tog vara på detta och dekorerade foajén med stilfulla röda draperier och tjusiga guldtofsar vid fotoväggen.  Gästerna leddes in på den klassiskt eleganta röda mattan kantad med mässingsstolpar och röda sammetsrep. Arrangörer för eventet var det härliga Petrégänget klädda i tjusiga kostymer och flugor. Tack Twentieth Century Fox och Petré Event för det trevliga uppdraget! Fler bilder från galapremiären hittar du HÄR!

FULLT GLIMMER PÅ GULDBAGGEN!


image guldbaggen_2015

En förtrollad kväll om året träffas hela den svenska filmindustrin för att belöna "årets bästa" i nitton Guldbaggekategorier. Det är Svenska Filminstitutet som står bakom det hedervärda priset. Clavius fick äran att förgylla entrén för alla inbjudna. För vad vore en galakväll som denna utan röda galamattor, tunga sammetsdraperier och marschaller med fladdrande lågor i snö och blåst. 

VÅR STORA VITA HJÄLTE...


image bighero6

Igår var det dags för galapremiären av Disneys data-animerade film Big Hero 6. 3D-filmen utspelar sig i den fiktiva staden San Fransokyo som är en blandning av San Francisco och Tokyo och då föll det sig naturligt att dekoren fick en japansk touch med färgglada rislampor i taket och en fotovägg i asiatisk stil. Subito välkomnade gästerna på röda mattan och innanför Rigolettos dörrar stod även den kramgoa roboten Baymax och bjöd alla glada barn på kramar. Vi på Clavius vill tacka Subito och Disney för ett roligt uppdrag. Se fler bilder från galan HÄR!

FÖR VÅRA IDROTTSHJÄLTAR


image idrottsgalan

Svenska Idrottsgalan lyste upp vintermörkret med sin stjärnglans i början av veckan. Så mycket muskler i smoking och galaklänning har sällan skådats. Vi var glada över att få förgylla entrén och därmed sätta standarden för hur den stjärnbeströdda kvällen skulle fortskrida.

HUR KUL SOMHELST!


image grotesco

Fem år efter succén med den självbetitlade tv-serien är Grotesco-gänget tillbaka med sin första liveshow någonsin: ’’Grotesco på Scala – En näradödenrevy’’. Grotescos humorshow höjs till skyarna i media - DN skriver att den är "briljant”, SVD:s kritiker "kvävs nästan av skratt” och Aftonbladet utbrister att “Grotesco är hetast i hela Humorsverige”. Clavius fick uppdraget att skapa teaterentrédekoren och vi har nyligen varit på plats och kompletterat lite med alla dessa fantastiska recensioner och hyllningar som detta galna humorgäng har fått!

CLAVIUS GÖR DET RÄTTA MED CLOETTA


image cloetta

Cloetta har inlett ett samarbete med Birka kryssningsrederi där man bl.a. lyfter fram sin klassiska kexchoklad genom att branda avgångsterminalen på Stadsgårdskajen i Stockholm. Clavius fick uppdraget att sprida kexchokladens glada färger med att producera reklammaterial och foliera delar av exponeringen. Kampanjen pågår fram till mars.

MICKE & VERONIKA GÅR PÅ GALA


image mickeveronica

I helgen var det galapremiär för julens somrigaste svenska film, Micke & Veronica. Clavius bidrog till galastämningen med en klassisk röd galamatta samt en stor somrigt gul och blå fotovägg. Stjärnorna som Micael Bindefeld AB hade bjudit in strålade extra mycket under våra strålkastare utanför biograf Rigoletto. Bland gästerna fanns huvudrollsinnehavaren och hollywoodstjärnan Izabella Scorupco och hennes motspelare David Hellenius.

EN MYSIG DJUNGEL MITT I KALLA HÖSTEN


image netflix

När Netflix i helgen lanserade sin nya serie King Julian roade sig mängder av barn på Scandic Hotell vid Hötorget. De åt en god brunch i djungelmatsalen och såg sedan filmen hängande i saccosäckar bland gosedjur och popcorn i mängder. Innan de gick hem fick de lära sig den speciella dansen som framförs av djuren i filmen. Clavius stod för dekoren som gjorde om hela hotellet till en djungel. Se fler bilder från ’’djungeln’’ HÄR!

EN RIKTIG JULFEST FÖR ALLA SINNEN


image ratosjulfest

I fredags fick Clavius äran att arrangera en riktigt trevlig personaljulfest. Temat var "Film är bäst på bio". I entrén fick gästerna beträda en stjärnbeströdd galamatta och sedan äta en god middag vid vackert dukade bord. Efter middagen umgicks man framför öppna spisen, som var ditställd dagen till ära, eller tog sig en svängom i discokulornas prismablänk. Trollkarlen Mr Dannyman förtrollade publiken och fulländade en magisk afton. Se fler bilder på hela arrangemanget HÄR!

GALASNÖ & TJUVPREMIÄR!


image tjuvarnasjul

Galapremiären på TJUVARNAS JUL - TROLLKARLENS DOTTER ägde under söndagsförmiddagen rum på Rigoletto på Kungsgatan och Clavius fick det roliga uppdraget att dekorera hela lokalen, vilket vi också gjorde med fantasi och stor glädje! Med fantastisk rekvisita från filmen såsom färgglada flaggspel, underbara handgjorda tavlor och blinkande mojänger, fick barnen och deras föräldrar en förkänsla av vad som på filmduken skulle komma. Att vi ordnat ett litet snöfall inomhus tyckte framför allt barnen om. Väl inne i biosalongen, efter att pepparkakor och julmust mättat magen, bjöds publiken på en goodiebag och en helt fantastisk film. Tack Petré och Nordisk film för förtroendet! Se fler bilder från galapremiären HÄR!

ALLT ÄR GULD SOM GLIMMAR!


image viasat2

Höstens kickoff höll Viasat återigen på Clarion Hotell. Denna gång gjorde Clavius konferensrummet extra galafestligt och temat gick i gyllene guld med glittrande draperier, tjusiga ballongknippen, ståtliga blombuketter och dekorativt ljus samt inbjudande galamatta inramad av stolpar. Temat passade utmärkt då den mångfaldigt prisade guldmedaljören Carolina Klüft dök upp som hedersgäst.