Event

HÖSTENS MFD REDAN I VARDANDE...


image mfd_2018

Trots att våren ännu spirar och vi har hela härliga sommaren framför oss, så har vi redan nyligen startat upp arbetet med årets *jubileums* upplaga av Malmö Filmdagar och vi ser med förväntan och spänning fram emot att än en gång få arbeta med de största aktörerna i branschen och med de roligaste och intressantaste kommande filmerna! För dig som direkt arbetar med detta event som deltagare eller besökare finns mer info här att läsa (uppdateras under sensommaren)!

ABBA MUSÉET ÖPPNAR UPP ÄNNU STÖRRE


image abbamuseet18

Ikväll hjälpte vi till och invigde ABBA museéet för säsongen - mer, intressantare och häftigare än någonsin - Clavius på plats med fotoväggar, galamatta och allmän dekor, samt lite 'regisserat Clavius-väder' - It’s Springtime and Showtime - and The Music plays on!

NU ÄR VÅREN HÄR MED GRÖNA LUND!


image gronalundvarkalaset18

Det optimala vårtecknet är här! Bilder från tidig morgon; Clavius uppe med solen och förbereder dagens härliga Vårkalas på Gröna Lund med fotoväggar , ballongdekorer och skinande galastolpar! Nu är det full fart på alla karuseller och snart strömmar gästerna in genom portarna och säsongen är härmed invigd - också med bästa vädret man kan tänka sig!

IDROTTSGALAN


image idrottsgalan_17

Dags åter för storslagna Idrottsgalan! Clavius på plats med entrédekor, galamatta, 12-meters dekortext, trappfolier, diskdekor och VIP-portal m.m. Ett årligen återkommande uppdrag och event som alltid är lika kul att hjälpa till med; omfattande, uppskattat och välbesökt! Fler bilder från vår dekor HÄR!

VINTER-OS REDAN PÅ VASATEATERN!


image os_vasan

Med 30 dagar kvar till Vinter OS börjar i Peyongchang så var det idag dags för pressdag på Vasateatern. Clavius var på plats och omvandlade scenen till ett gnistrande vinterlandskap med snötäckta granar, snölandskap och isande vinterkänsla. Active LED fick herdersuppdraget att bära in och tända den 'olympiska elden' och spänningen och förväntan ökar nu inför öppnandet av de Olympiska Spelen snart 'i en TV-kanal nära dig'!

MED VÅRA VÄNNER PÅ HAL PREMIÄR-IS


image disneyonice

Så rivstartar vi den nya eventsäsongen med härliga Disney on Ice på Globen, där vi precis fick celebert besök av Musse själv! Clavius fixade inramningen med hjälp av fantastiska branschkollegor och det fanns både en häftig bilbana att testa och en ballongbåge ifrån de undre världshaven att beskåda för den entusiastiska publiken! Året börjar med härlig och kul eventlek för alla åldrar och Disney bjöd på underhållande is-show med många välbekanta karaktärer.

MEDANS NI VÄNTAR PÅ VÅR WEBBUPPDATERING...


image kalendern

(Nejdå, vi har inte 'svimmat' - utan har 'bara' en otrolig intensiv fas av kul eventleveranser och spännande filmkampanjer sedan tidig höst så vi släpar efter lite med uppdateringen av vår nyhetssida - men nytt är nu på gång inför 2018!)

Du följer väl vår kalenderkavalkad genom senaste årets alla olika event- & filmkampanjleveranser ? Clavius har haft ännu ett fantastiskt verksamhetsår och vi växer både till antalet uppdrag och kunder samt får en ökad erfarenhet och värdefull kunskap av nöjes- & eventbranschens alla utmaningar och spännande projekt! Här visar vi prov och axplock från alla de olika delarna som vår roliga 'arbetsvardag' kan innehålla...

Läs mer här: 
https://lnkd.in/etygFkn

DET BÖRJAR NÄRMA SIG MALMÖ FILMDAGAR...


image mfd2017

Så är det snart åter dags för Malmö Filmdagar att i mitten av september inta den stora Filmstaden på Storgatan i Malmö som årets stora härliga branschträff! Under tre dagar minglas det, ses på mycket (mycket!) film samt genomförs olika presentationer och seminarier i samband med visningarna. Närmare 500 deltagare brukar komma till eventet och Clavius transporterar material och bygger montrar åt alla deltagande filmdistributörer och biografägare för 14:e året i rad: en kreativ och rolig utmaning och unikt tillfälle för givande möten i branschen! Mer info om eventet finns HÄR!

CLAVIUS FORMGIVNING SOM HYLLAT FILMPRIS!


image svennykvist

Under Göteborgs Filmfestival har även detta år ett nytt Sven Nykvist-pris delats ut och denna gång gick det till filmfotograf Sophia Olsson för sitt fotoarbete med filmen 'Sameblod'. Det är den världsberömde filmfotografen Sven Nykvist stiftelse som har skapat ett pris som har till ändamål att främja filmfotokonstens utveckling. Utöver en specialformgiven prisstatyett och ett diplom, utdelar också stiftelsen ett tillhörande stipendium på 50.000kr . Stipendiet kallas "The Sven Nykvist Cinematographic Award" och mottagare av stipendiet skall vara nyskapande filmfotografer, företrädesvis sådana verksamma i Sven Nykvists anda. Helena Arnberg och Thomas Johnson på Clavius har fått äran att formge detta pris och tillsammans med glaskonstnären Paul Grähs och prisbelönte bladguldskonstnären Leif Restadh har de arbetat fram detta hantverkspris av ugnsgjutet kristallglas, förgyllt med 23 karats bladguld och placerat på en mattslipad inoljad sten i svart granit. Infästningen mellan glas och granit är tillverkad i svarvat silverstål. Naturmaterialen garanterar en hedervärd vikt på över 5,8 kg. Vi är mycket glada på Clavius att få vara en del av skaparna bakom detta prestigefulla pris!

STJÄRNORNA SAMLAS UNDER CLAVIUSMÅNEN


image celeb_webb

En del av vårt arbete på Clavius omfattar ibland att ta hand om arrangemangen kring celebra besök i filmbranschen. Dessa 'kändisevent' är mycket viktiga för branschens identitet & PR-arbete. Här är ett axplock av välbekanta ansikten som vi arbetat för under de senaste tio åren (Rowan Atkinson - ''Mr Bean'' 2007, Meryl Streep - ''Mamma Mia'' 2008, Quentin Tarantino - ''Inglourious Basterds'' 2008 , Tom Cruise - ''Jack Reacher'' 2012, Tim Burton - ''Sweeney Todd'' 2008, Pierce Brosnan - ''Mamma Mia'' 2008, Marcus & Martinus - ''Tillsammans mot Drömmen'' 2017, Hugh Grant - ''Music & Lyrics'' 2007, Izabella Scorupco - ''Solstorm'' 2007, Stellan Skarsgård - ''Legenden om Tarzan'' 2016, Amanda Seyfridge ''Mamma Mia'' 2008, Alexander Skarsgård ''Legenden om Tarzan'' 2016, Ola Rapace ''Glada Hälsningar från Missångerträsk'' 2015, Malin Åkerman ''Rock of Ages'' 2012) - samtliga foton © Clavius

IDROTTSGALANS HJÄLTAR & STJÄRNOR


image idrottsgalan_2017

I måndags var det dags igen att traditionsenligt hylla våra svenska idrottshjältar under Svenska Idrottsgalan i Ericsson Globe i Stockholm och där prisas också de allra främsta svenska idrottsprestationerna från året som gått. Clavius fick uppdraget att ge glimmande eventtouch på entré- och pressområde med fotoväggar, dekormaterial och sprakande röd galamatta. Ett av årets största mediala prisevent! Fler bilder finns att se HÄR!

ÄNTLIGEN DAGS FÖR MALMÖ FILMDAGAR 2016!


image mfd2016

Snart är det äntligen dags för årets upplaga av Malmö Filmdagar att i slutet av augusti inta den stora Filmstaden på Storgatan i Malmö och därmed är årets stora härliga branschträff ett faktum! Under tre dagar minglas det, ses på mycket (mycket!) film samt genomförs olika presentationer och seminarier i samband med visningarna. Närmare 500 deltagare brukar komma till eventet och Clavius transporterar material och bygger montrar åt alla deltagande filmdistributörer och biografägare för 13:e året i rad: en kreativ och rolig utmaning och unikt tillfälle för givande möten i branschen! Mer info om eventet finns HÄR!

CLAVIUS SLÅR EVENTREKORD!


image claviuseventrekord

Clavius har levererat 22 företags- & nöjesevent på knappa sex veckor, utöver att vi producerat och levererat ett 15-tal reklamkampanjer för biograf- & filmbranschen! Med den senaste tidens uppdrag och projekt har vi satt rekord i vårt eget företags historia. Vi är naturligtvis stolta och glada över förtroendet som alla våra uppdragsgivare och samarbetspartners har gett oss och ser fram emot en fortsatt härlig sommarperiod, som kommer att bjuda på fler eventöverraskningar och nöjesprojekt… spännande tider väntar och många kommande kul uppdrag!

FINEST AWARDS PÅ OPERATERRASSEN


image finestawards2016

Årets Finest Awards gick under kvällen av stapeln på Operaterrassen i Stockholm och svensk bloggelit samlades för inför en av landets största galor för bloggare. Den glimmiga kvällen resulterade i flera lyckliga vinnare varav många stora namn som vann priser, samt en stor avslutande fest. Clavius var på plats för att sätta lite lyxig piff på tillställningen - vi tackar Subito för förtroendet! Fler bilder från eventet finns HÄR!

IDROTTSGALAN 2016


image idrottsgalan_2016

För andra året i rad har Clavius fått äran att ta hand om VIP-entrén till årets största sportprisevent, som åter äger rum på Annexet vid Globen i Stockholm! Utöver välkomnande entré från Arenatorget med röd galamatta och inramande galadekor, så byggdes även trossljusportal och monterades en av branschens största pressväggar på över 130kvm! Snart vet vi också vilka de välförtjänta och hårt arbetande idrottskvinnorna & männen är som får ta emot just årets alla priser…

DEMI LOVATO FANEVENT PÅ CAFÉ OPERA


image demilovato

Den amerikanska superstjärnan Demi Lovato släpper sitt nya album ”Confident” den 6 oktober. I samband med detta valde hon att för första gången någonsin besöka Sverige för ett exklusivt fanevent på Café Opera. För en lycklig skara framförde hon sin sommarhit ”Cool for the summer”, svarade på fansens frågor och lät sig fotograferas med dem. Eventet anordnades av Universal Music, MTV och Nelly.com Clavius är stolta att över att få rigga detta roliga och unika event och tackar för förtroendet. Fler bilder här kommer snart…

SF BIO ÖPPNAR NY BIOGRAF - GÖTA PÅ AVENYN!


image gotabio

Den 13 oktober 1936 slog Göta upp sina portar för första gången. Nu, nästan 80 år senare, återinviger nu SF Bio Göteborgs anrika biograf på Götaplatsen 9. Göta kombinerar klassisk biografmiljö med modern teknik och komfort. Biografen har 249 platser fördelat på 4 salonger och Göta skall visa uppmärksammad och prisbelönt film från världens alla hörn med fokus på regi, manus och skådespelarinsatser. Clavius var på plats för att hjälpa till med invigningen och har också tagit fram tjusiga fönsterdekorer i anslutande lokaler.

BRANSCHEN SAMLAD...


image MFD2015_2

För 42:a gången samlades filmdistributörer och biografägare under sista augustiveckan i Malmö för att gemensamt ta del av höstens kommande filmtitlar samt umgås under trevliga former och ge varandra möjlighet till spontana möten och samtal! Clavius var på plats och hjälpte alla deltagande parter att synas i biografvimlet med exponering av aktuella kampanjmaterial. Mest fokus blev det denna gång kring den mycket intressanta svenska filmproduktionen om Ingrid Bergman, JAG ÄR INGRID, och Kay Pollaks fristående fortsättning SÅ OCK PÅ JORDEN.

MALMÖ FILMDAGAR 2015


image mfd2015

Så är det snart åter dags för Malmö Filmdagar att i slutet av augusti att inta den stora Filmstaden på Storgatan i Malmö och årets stora härliga branschträff är ett faktum! Under tre dagar minglas det, ses på mycket (mycket!) film samt genomförs olika presentationer och seminarier i samband med visningarna. Närmare 500 deltagare brukar komma till eventet och Clavius transporterar material och bygger montrar åt alla deltagande filmdistributörer och biografägare för 12:e året i rad: en kreativ och rolig utmaning och unikt tillfälle för givande möten i branschen! Mer info om eventet finns HÄR!

LJUDBOKSGALAN GÖR SIG HÖRD!


image ljudboksgalan_2

Stora Ljudbokspriset är ett svenskt litteraturpris och priset instiftades 2008 på Bok- och biblioteksmässan av Irisgruppens koncernchef Marlene Terkowsky, ordförande för bokmässan Bertil Falck och skådespelaren Peter Stormare. Den ljudbok som vinner är den som ger den allra bästa ljudboksupplevelsen och priset delas därför mellan författaren och inläsaren. Pristagarna delar på prissumman och får varsitt konstverk skapat av Tove Adman. Ljudbokspriset delades för första gången ut 2009 och ges i tre kategorier; skönlitteratur, barn/ungdom och deckare. Clavius fick uppdraget och göra inramningen på Metropol Palais i Stockholm med entré- & scendekor och vi specialtillverkade också för prisgalan till ära en tjusig 3D-logo som lyste upp i vintermörkret!
Se fler bilder
HÄR!

FULLT GLIMMER PÅ GULDBAGGEN!


image guldbaggen_2015

En förtrollad kväll om året träffas hela den svenska filmindustrin för att belöna "årets bästa" i nitton Guldbaggekategorier. Det är Svenska Filminstitutet som står bakom det hedervärda priset. Clavius fick äran att förgylla entrén för alla inbjudna. För vad vore en galakväll som denna utan röda galamattor, tunga sammetsdraperier och marschaller med fladdrande lågor i snö och blåst. 

FÖR VÅRA IDROTTSHJÄLTAR


image idrottsgalan

Svenska Idrottsgalan lyste upp vintermörkret med sin stjärnglans i början av veckan. Så mycket muskler i smoking och galaklänning har sällan skådats. Vi var glada över att få förgylla entrén och därmed sätta standarden för hur den stjärnbeströdda kvällen skulle fortskrida.

CLAVIUS GÖR DET RÄTTA MED CLOETTA


image cloetta

Cloetta har inlett ett samarbete med Birka kryssningsrederi där man bl.a. lyfter fram sin klassiska kexchoklad genom att branda avgångsterminalen på Stadsgårdskajen i Stockholm. Clavius fick uppdraget att sprida kexchokladens glada färger med att producera reklammaterial och foliera delar av exponeringen. Kampanjen pågår fram till mars.

KALAS I KASSAR


image kalaskassen

I helgen var det dags för barnkalas i den tjusiga lokalen Skyddsrummet vid Söder Mälarstrand i regi av Petré Event. Det var nämligen stor lansering av Elins Kalaskasse där du får ett klart kalas i en kasse. Clavius bidrag till den lyckade lanseringen var att göra entrén riktigt inbjudande med härlig ceriserosa matta, galastolpar och en egensnickrad jättekalaskasse som användes till fotovägg för de inbjudna kalassugna gästerna. Inne i lokalen var det full rulle med ballonger, tävlingar, tårtor, modevisning, disco och elbilar för alla glada barn.

ALLT ÄR GULD SOM GLIMMAR!


image viasat2

Höstens kickoff höll Viasat återigen på Clarion Hotell. Denna gång gjorde Clavius konferensrummet extra galafestligt och temat gick i gyllene guld med glittrande draperier, tjusiga ballongknippen, ståtliga blombuketter och dekorativt ljus samt inbjudande galamatta inramad av stolpar. Temat passade utmärkt då den mångfaldigt prisade guldmedaljören Carolina Klüft dök upp som hedersgäst. 

CLAVIUS SPRÄNGER GRÄNSERNA!


image arclight

I sann ”en-vanlig-dag-på-jobbet”-anda drog Claviusgänget iväg till samarbetspartnern Arclight för att uppleva en riktigt äventyrlig eftermiddag i filmens tecken. Vi fick uppleva både eld- och snöstorm, blev sprängda genom luften som riktiga actionhjältar, vår VD Thomas blev skjuten i bröstet av en anställd och vi fick lära oss en mängd knep man tar till för att skapa levande miljöer i filmens värld och vid spännande event. Det var ett utmattat men lyckligt gäng som lämnade den före detta färgfabrikens lokaler, med huvudet fullt av nya spännande idéer för framtiden…

SÄSONGSAVSLUTNING PÅ GRÖNAN MED SCANIA


image gronascania

Så lider den vackra och varma sommaren mot sitt slut och även för Gröna Lund är det dags att tacka för säsongen; denna gång med att arrangera en heldag för Scania och deras familjer & kunder - Clavius var på plats i tidiga arla morgonstund och dekorerade entréerna med glimmiga metallicballonger i härliga karamellfärger! Höstvindarna ruskade om oss en smula, men allt slutade i en sista härlig brittsommardag med många glada och nöjda barn, som säkert också ser fram emot kommande sprakande juldekorer under gnistrande snölandskap - vi laddar om!

REDAN JUL PÅ SKANDIA


image julkonferens

SF Konferens & event bjöd in till en förhandsvisning av filmen Chef kombinerat med en presentation av deras nya juleventkoncept där gästerna bjöds på en lyxigare julmingelbuffé och inspirerades för framtida konferenser och event. Clavius dekorerade Skandia Teatern med gnistrande granar, fluffig snö och glittriga silverkulor för att få till en härlig julstämning i de anrika lokalerna. Detta uppskattades av besökarna som sökte sig in från höstrusket utanför. 

CLAVIUS ARBETAR FÖR FREDEN


image peacecafeopera

Clavius fick den stora äran att genom SUBITO få dekorera en av årets viktigaste galor och dag "Peace One Day” med lila vacker matta och matchande fotovägg. Medan regnet öste ner utanför Café Opera bjöds det på fantastisk underhållning inne av bl.a. Chris Medina, Shirley Clamp och Regina Lund, som med sina vackra stämmor fick alla att känna sig till freds.

BLÅA NORDEA PÅ GRÖNA GRÖNAN


image nordeaballong

När Nordea bjöd in till sensommarkalas i september, bjöd Grönan på sitt bästa väder med blå himmel och strålande sol. Clavius var på plats och dekorerade stora ingången med ballongvalv och matta i matchande blå färg.

ÅRETS UPPLAGA AV MALMÖ FILMDAGAR


image mfd2014_2

Så har Malmö Filmdagar åter igen intagit den stora Filmstaden på Storgatan och årets stora härliga branschträff är ett faktum! Under tre dagar minglas det, ses på mycket (mycket!) film samt genomförs olika presentationer och seminarier i samband med visningarna. Närmare 500 deltagare är i år anmälda till eventet och Clavius transporterar material och bygger montrar åt alla deltagande filmdistributörer och biografägare för 11:e året i rad: en kreativ och rolig utmaning med alla filmkampanjer som skall exponeras på en förhållandevis begränsad yta! Lite av allt som finns på plats kan man se fler bilder på HÄR!

ACADEMIC WORK INTOG GRÖNAN


image academic

Gröna Lund har nu även fått igång höstsäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med häftiga åkattraktioner och härliga kampspel! Under söndagen blev också Grönan extra fint dekorerad med hjälp av Clavius då Academic Work tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor!

PRIDES REGNBÅGSFÄRGER INTAR STADEN


image pride

Förra veckan var det åter dags för de regnbågsfärgade flaggorna att göra sitt intåg på Stockholms gator då Pridefestivalen kom med sitt härliga kärleksbudskap. Clavius ville bjuda på en touch av gala och sponsrade därför invigningen på Östermalms IP med fotovägg, färgglad matta och stolpar. Dagen började med regn, men slutade med strålande solsken och champagnen flödade till tonerna av svängig schlager och massor av kärlek.

APORNA UNDER BRON...


image tradgarden

20th Century Fox ordnade utomhusfilmvisning för Apornas Planet: Uppgörelsen en sval sommarkväll den 14 juli i Trädgården under Skanstullsbron. Miljön var mycket passande för filmen som utspelar sig i ett dystopiskt San Fransisco i ruiner, man kunde nästan se framför sig att en aggressiv apa skulle svinga sig ner från de höga bropelarna till platsen där gästerna satt i soffor och på mjuka kuddar. Clavius bidrog till dekoren med en stor vägg som hade budskapet ”Prepare For Dawn”.

VIASAT HÅLLER KICKOFF


image viasat

Då Viasat skulle ordna kickoff för sina duktiga säljare önskade de en lite festligare och mer glamorös inramning av konferensrummet på Clarion Hotell. Clavius ryckte ut med galamatta, ballongknippen i vackra färger, matchande blombuketter och stämningshöjande ljus. Nu var det väl knappast någon som somnade under föreläsningarna.

NU BÖRJAR FÖRBEREDELSERNA...


image MFD2014

Nu laddar vi om och påbörjar förberedelserna inför årets upplaga av Malmö Filmdagar; den årligen återkommande branschträffen där distributörer, biografägare och filmjournalister samlas för att se kommande höst- & vintersäsongs tyngsta ’biokandidater’, men också för att träffas och mingla under trevliga former! Årets upplaga arrangeras delvis i ny regi och vi återkommer under sensommaren med mer detaljerad information om eventet.

TV.NU 'ORANGERAR' CAFÉ OPERA


image tvnu

Under onsdagskvällen ’målade’ Clavius om Café Opera i glada orange färger med mattor, ballonger & blommor inför TV.nu’s stora eventfest! Det bjöds på nygrillade hamburgare och underhållning in på småtimmarna...

100 ÅRS SVENSK FILMHISTORIA I CANNES


image cannes

Svensk Filmindustri fyller i år 95 år och man passade på att uppmärksamma detta under Cannes Filmfestival på Franska Rivieran med att bjuda kollegor, branschfolk och samarbetspartners på en exklusiv middagsbjudning strax utanför festivalområdet. Clavius fick äran att dekorera eventområdet med svensk filmhistoria under hundra år och vi plockade ut tio signifikativa titlar som var och en representerar filmarbeten under det jubilerande bolagets regi.

'BILJONER' BUSIGA & BULLIGA BALLONGER


image ballonger_GL

När sommaren nu börjar närma sig slår Gröna Lund upp portarna både för vanliga besökare, men även företag som bjuder in sina egna gäster på en dag av nöje och äventyr. Clavius har under flera helger hjälpt dessa företags gäster att känna sig extra välkomna med hjälp av färgglada mattor och framför allt ballonger i många färger och former. Coca-Cola-röd, Swedbank-orange och Bravida-blå är bara några av de färger vi dekorerat entrén med. Oslagbar är förstås glädjen i barnens ögon när de får med sig en ballong hem!

SF BIO PRESENTKORT


image sf_ke

Under maj månad har Clavius hjälpt SF Bio PRESENTKORT med att marknadsföra det framgångsrika samarbetet med ICA-butikerna runt om i landet, och genom att formge och bygga två olika montrar vid olika företagsmässor har vi spridit SF’s välkända profil. Fler bilder från eventmässorna i Borås och Stockholm/Arlanda inom kort!

VÅREN HAR KOMMIT TILL HÖTORGSHALLEN


image varkalaset

För ett år sedan invigdes nya Hötorgshallen i centrala Stockholm och på onsdagen var det dags för vårfest och dessutom smygläsning av matmagasinet #Hallen. I regi av One37 anordnades ett stort VIP-mingel i anslutning till säsongspremiären och det bjöds friskt på olika sorters läckerheter och godsaker. Clavius var på plats för att dekorera tillställningen i härliga vårfärger och arrangera entrén för media och alla de utvalda gästerna. Fler bilder kommer inom kort här!

ACTIONLUNCH MED LÄSKIGA INSLAG


image actionlunch

Den kommande filmsäsongen är speciellt välfylld med olika spännande äventyr och gastkramande action! De svenska representanterna och distributörerna för Twentieth Century Fox samlade specialinbjudna gäster från branschen på biograf Grand under fredagen och bjöd på en fullmatad ’actionlunch’, där bl.a. de två kommande titlarna GODZILLA och EDGE OF TOMORROW med Tom Cruise presenterades. Clavius var på plats med bearbetat filmkampanjmaterial och gav tillställningen en touch av filmmagi…

BLOMSTERTIDER PÅ MEDIACOM


image mediacom2014

För fjärde året i rad fick Clavius äran att arrangera den stora internationella mediabyrån MediaComs personal- & kundfest i Stockholm och årets tema var ’blomstertid’! I de gamla industrilokalerna på Alströmmersgatan på Kungsholmen, som tidigare inhyste den berömda inredningsbutiken R.O.O.M., skapade Clavius ett hav av sprakande blomster, gnistrande sommarfärger och frodig grönska! Det bjöds på härlig underhållning med jazztouch och inslag av trolleri… De 300 gästerna verkade trivas stort och vi är glada över att ännu en gång ha fått ’spänna våra kreativa strängar’ och jobba med helheten; från minsta pyrande frö upp till storslagna susande träd! Mer bilder på dekoren inom kort.

FINEST AWARD MED GULDKANT


image finestawards

För femte året i rad arrangerades Finest Awards, som är Sveriges största blogg- och nöjespris, och denna gång var festligheterna förlagda till Operaterrassen Årets huvudsponsor var Viaplay och galan sändes live på viaplay.se. Bland årets samarbetspartners fanns också Mercedes Benz, Bering, Jabra, Taxi020, Joe & the juice, Nutri-Nick, Frank Dandy, Pfeilring och Rica Hotels. För arrangemang stod Finest.se i samarbete med One37 och för valda delar av entré- och prisdekor stod Clavius, som dagen till ära nästan enbart jobbade i guldfärger!

LEGO-KLOSSAR INVADERAR BIRKA PRINCESS


image LEGO_birka

Under ett par veckor har spel- och pysselsugna sportlovsbarn haft chansen att leka av sig på havet då Warner Games i samarbete med Birka Cruises lanserat The LEGO(R) Movie Videogame på fartyget. Clavius hoppade ombord när Birka för en kort stund stod i hamn. Vårt uppdrag var att på ett lekfullt sätt inreda två stora konferensrum och det gjorde vi med gardiner, jättelego, sittsäckar och färgglada barnmöbler. Med nästan 700 barn ombord under varje kryssning kan vi bara ana vilket härligt liv det har varit!

ÅRETS MAPPIE-MINGEL PÅ GRAND


image mappie

Årets Mappie grundades 2006 och är M-magasins utmärkelse för kvinnnliga företrädare 50+. Mappie står för Mature Affluent Pioneering People (översatt till svenska blir det Mogna Attraktiva Pionjärer). Nästan 800 gäster, ett sagolikt glitter, en makalös buffé, uppklädda kändisar och stolta pristagare, entusiastiska gäster, vitsig underhållning och stänk av allvar. Årets Mappiegala rörde alla sinnen och Clavius hade ännu en gång fått äran att ordna fram den glittriga dekoren och samtliga diplom plus konststatyett till prisutdelningen. Fler bilder här inom kort!

CLAVIUS FORMGER SVEN NYKVIST-PRIS


image svennykvist

Under Göteborgs Filmfestival har detta år ett nytt pris sett dagens ljus. Det är den världsberömde filmfotografen Sven Nykvist stiftelse som har skapat ett pris som har till ändamål att främja filmfotokonstens utveckling. Utöver en specialformgiven prisstatyett och ett diplom, utdelar också stiftelsen ett tillhörande stipendium på 50.000kr . Stipendiet kallas "The Sven Nykvist Cinematographic Award" och mottagare av stipendiet skall vara nyskapande filmfotgrafer, företrädesvis sådana verksamma i Sven Nykvists anda. Helena Arnberg och Thomas Johnson på Clavius har fått äran att formge detta pris och tillsammans med glaskonstnären Paul Grähs och prisbelönte bladguldskonstnären Leif Restadh har de under hösten arbetat fram detta hantverkspris av ugnsgjutet kristallglas, förgyllt med 23 karats bladguld och placerat på en mattslipad inoljad sten i svart granit. Infästningen mellan glas och granit är tillverkad i svarvat silverstål. Naturmaterialen garanterar en hedervärd vikt på över 5,8 kg - vilket förpliktigar som ett seriöst branschpris!

WHAT A FEELING!


image flashdance

Under torsdagskvällen hölls stor galapremiär på nya 80-talsmusikalen Flashdance på ChinaTeatern i Stockholm! Clavius var på plats för att hjälpa till med tjusig entrédekor; lila galamatta, stolpar, pressvägg, värmare, dekorljus och passande musik till insläppet ingick bl.a. i uppdraget och det blev en mycket välbesökt tillställning med stor uppslutning av press och kända gäster - av reaktionerna efteråt att döma uppskattades också föreställningen mycket stort! Fler bilder från eventet finns att beskåda HÄR!

GULDBAGGEN FIRAR 50 ÅR PÅ CIRKUS


image guldbagge

För fjärde året i rad fick Clavius äran att arrangera entrédekor och pressvägg vid Gulbaggegalan på Cirkus i Stockholm och just detta år var ju lite mer speciellt än vanligt då priseventet fyllde 50 år och var extra välbesökt av branschens alla celebriteter! Stort pressuppbåd och festligt uppklädda och galaminglande gäster och pristagare flockades under vinterkvällen i de anrika lokalerna och en påföljande efterfest på Berns blev också finalen på en mycket lyckat jubileumsfirande i SFI’s regi. Fler bilder från eventet och festkvällen finns nu HÄR!

DIN BIL HÅLLER HEJDUNDRANDE JULFEST!


image dinbil13

Traditionsenligt bjöd Din Bil (med representanter och medarbetare från Volkswagen, Audi och Porsche) i helgen på hejdundrande julfest ute på Nacka Forums mässhallar i regi av Petré Event, och Clavius var på plats för att juldekorera middagsbord samt skapa mysig loungemiljö bland gnistrande granar, skimrande stjärnor och ett riktigt skapligt stort dansgolv, flankerade av det suveräna coverbandet Smalare Än Thord - som stod för kvällens stort uppskattade musikunderhållning!

SVERIGES MODERNASTE BIOGRAF INVIGD I TÄBY


image taby

Så var det dags att återigen inviga det som brukar kallas ’Sveriges Modernaste Biograf’, dvs den senaste digitala skapelsen i raden av Filmstäder som SF Bio numer bygger om, förnyar och nyetablerar runt om i landet. Turen har denna gång kommit till Täby Centrum och den tidigare Filmstaden Camera, som från och med nu har fått nya fräscha lokaler ett par våningar upp i den ombyggda och ständigt expanderande gallerian, samt då också passar på att byta namn till det mer namnriktiga Filmstaden Täby! Clavius var på plats för att ge premiären lite självklar galaglans samt skapa en spännande eventyta för de minsta biobesökarna ute på ett av torgen i centrum. Festligheterna pågick hela helgen och Täbyborna kan nu glädja sig åt hela fem supermoderna salonger med senaste tekniken, som kommer att locka stor filmpublik under kommande storhelger!

CLAVIUS EGET EVENT BLAND STJÄRNOR


image claviuskonferens

Ibland måste vi ta hand om oss själva också och vi brukar då hålla ett konferensevent minst en gång om året för att samlas under trevliga former och planera inför vår spännande framtid; denna gång tog vi hjälp av två hästkrafter vid namn Pajkos och Barao från
Häståkeriet (med Angeline vid tömmarna) för att ta oss till det historiska och mycket intressanta Observatoriemuséet på Brunkebergsåsens topp! Muséet drivs f.n. av Kungliga Vetenskapsakademien men kommer troligtvis tyvärr läggas ner efter årsskiftet (vill du vara med och påverka detta i en mer positiv riktning så skriv på HÄR !). Stockholms Amatörastronomer (STAR) huserar också i lokalerna och om man är medlem (som du kan bli HÄR !) så får man också möjlighet att träffa likasinnade och kika på stjärnorna genom häftiga teleskop… Har ni ännu inte varit och besökt Observatoriekullens topp och detta fascinerande muséeum så är det något vi verkligen kan rekommendera - passa nu på innan dörrarna stängs för gott för allmänheten vid årsskiftet!

ÖSTERMALMSHALLEN 125 ÅR!


image ostermalmshallen125

Under onsdagskvällen firade Östermalmshallen 125 år och det bjöds på ett storslaget firande inne i den ståtliga och historiska lokalerna, där det bjöds på mat, dryck och smakprover från alla de olika butikerna. Petre Event stod för hela arrangemanget och Clavius var på plats för att ledsaga in alla 850 gästerna med hjälp av för kvällen passande röd jubileumsmatta! Se fler bilder här!

DROTTNING SILVIAS BOKRELEASE


image silvia

Inför firandet av Drottning Silvias födelsedag lanserades idag en jubileumsbok som ger en unik inblick i drottningens vardag som ledare, entreprenör och yrkeskvinna. Boken bjuder på öppenhjärtiga och självutlämnande intervjuer och kommentarer till berättelsen om hennes yrkesliv. Petré Event höll bokreleasefest på Strandvägen i Stockholm och Clavius var på plats för att ge arrangemanget rätt stilfull känsla med dekor både utom- och inomhus… Se fler bilder HÄR!

SNART BLIR LIVET EN SCHLAGER IGEN…


image schlager

Den svenska filmsuccén "Livet är en schlager" blir nu musikal och nästa höst ska allt vara klart för premiär på Cirkus ute på Djurgården. Idag presenterade Jonas Gardell under en presskonferens sitt ’dream team’ för föreställningen; Helen Sjöholm, Peter Jöback och Johan Glans på scen och andra stora namn som Fredrik Kempe, Christer Lindarw och Anna Asp i produktionsreamet bakom scen… Clavius hjälpte till med sceninramningen under presskonferensen.

MYSIG SPELKÄNSLA ÄVEN FÖR DE SMÅ


image gamex

På höstlovstorsdagen öppnade den tredje upplagan av spelmässan Gamex på Kistamässan, strax norr om Stockholm, och på kort tid har man blivit den naturliga mötesplatsen för utställare i branscherna konsol- & datorspel. 2011 lockade mässan över 40.000 besökare och förväntningarna är stora även i år. Under fyra dagar, 31/10-3/11 får taggade spelentusiaster chansen att prova de hetaste spelen och konsolerna, träffa kända spelutvecklare och aktivera sig. Clavius var på plats och skapade en härligt mysig spelmiljö även för de yngsta besökarna - se fler bilder här!

SKÖN SPELNOSTALGI PÅ TEKNISKA


image gameon

I helgen kommer den internationella vandringsutställningen Game On 2.0 till Tekniska museet. Spela dig igenom 100-tals favoriter genom dataspelens historia, från 1960-tal till nutid. Game On 2.0 är succéutställningen som lockat miljontals besökare på museer och science center i hela världen. Med över 100 spel att prova, originalskisser, sällsynta samlarprylar och bakgrundsberättelser är det världens största dataspelsutställning. Clavius var på plats under torsdagen för att ge lite invigningskänsla till entrédekoren inför öppnandet av denna spännande utställning - fler bilder finns att se här!

FRÅN BROADWAY TILL GÖTA LEJON MED PRISCILLA


image pricilla

Sällan har väl Göta Lejon-teatern varit så badande i rosa skimmer som under lördagskvällen, då den nu smått klassiska Broadwaymusikalen (och ursprungligen kända australiensiska filmen med samma namn) lyckats ta sig över världshavet och landa i full prakt på vår svenska scen! Clavius var på plats och gav entrén ett litet rosa lyft och skänkte premiärkänsla åt den förväntansfulla galapubliken - se fler bilder här!

KURERA 1 ÅR FIRAR PÅ NALEN I HÄLSOSAMT GRÖNT


image kurera

Under 2012 lanserades Kurera.se, en av Sveriges största wellnesportaler för mer utförlig och omfattande information, tips och inspiration till ett aktivt och hälsosamt liv. Under onsdagskvällen passade man på och firade sitt 1-årsjubileum med stort företagsevent på anrika nöjespalatset Nalen i Stockholm i regi av Petré Event. Clavius var på plats och dekorerade entré och event lokaler i härliga gröna nyanser samt anlade en riktig gräsmatta ute på Regeringsgatan, som gästerna kunde göra stilfull entré på! Fler bilder från det lyckade eventet finner ni ovan (klicka på bilden)!

MALMÖ FILMDAGAR MED FOKUS PÅ MONICA


image mfd2013_2

För 40:e gången samlades filmdistributörer och biografägare i Malmö för att gemensamt ta del av höstens kommande filmtitlar samt umgås under trevliga former och ge varandra möjlighet till spontana möten och samtal! Clavius var på plats och hjälpte alla deltagande parter att synas i biografvimlet med exponering av aktuella kampanjmaterial. Mest fokus blev det denna gång kring den mycket intressanta svenska filmproduktionen MONICA Z och läckert filmade Formel 1-rullen RUSH!

EN KONSTVERNISSAGE MED MÖRKA UNDERTONER

SNART FIRAR VI EN 40-ÅRING!


image MFD2013

Så här års brukar vi ligga i startgroparna inför förberedelserna till det årliga branscheventet Malmö Filmdagar, som sker i Svenska Filminstitutets regi och som samlar merparten av branschens alla biografägare, filmdistributörer och skrivande filmjournalister på plats i Malmö under några dagar i slutet av augusti. I år är det extra festligt då eventet fyller 40 år och Clavius deltar som samarbetspartner och leverantör för 10:e året i rad!

CLAVIUS FÅR DET ATT BLOMMA


image blommor

Många gånger får vi i uppdrag att skapa säsongsbetonade dekorer; det kan vara alltifrån ett snöpudrigt vinterlandskap till en höstlövsfärgssprakande stämning... Denna gång skulle det skapas svensk klassisk midsommar, med allt vad det innebär av midsommarstång, blomsterängar, gräslök till sillen och susande björklövsträd! Clavius fick det att blomma ordentligt på fest- & restauranglokalen Undici i Stockholm och dansen kring midsommarstången kunde sedan ta sin början...

GRÖNAN GRÖNARE ÄN NÅGONSIN...


image gronalundSEB

Gröna Lund har nu fått igång den efterlängtade nöjessäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med den hiskeligt häftiga slänggungan i världsrekordstorlek som årets främsta attraktion! Under söndagen blev också Grönan grönare än någonsin med hjälp av Clavius dekor då SEB tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor!

ETT STÄNK AV MEDELHAVSKLIMAT I REGERINGSKVARTEREN


image clubmed

Så var det åter dags för ClubMed att göra säsongsinvigning med härligt kalas till svängande medelhavstoner! Denna gång gick resan till de spännande Atelier-lokalerna i regeringskvarteren i centrala Stockholm och Clavius var givetvis på plats och polerade upp Drottninggatan med lite elegant festdekor...

MEXIKANSKT ’DÖDSTEMA’ SÄTTER LIV PÅ PRIVATFESTEN


image skalle

Clavius arbetar idag med många olika eventuppdrag i varierande storlek och omfattning - från storslagna fest- & galapremiärer i film- & biografvärlden, till små privatfester och eventtillställningar. Som en årligen återkommande tradition hjälper vi PR-byrån At Your Service med att piffa till deras lilla kundfest på huvudkontoret och årets tema blev en touch av sydamerikanskt ’dödsparty’ - inget livar upp som ett skelett på färgglatt festhumör!

GRÖNA LUND


image gronalund

Ingen vår utan storslagen säsongsinvigning av Gröna Lund - och nu var det dags igen; lagom till att vårsolen anlände till Stockholm på riktigt slog Gröna Lund upp portarna till en stor skara mycket förväntansfulla VIP-besökare som äntrade området med främsta fokus på årets nya häftiga attraktion; världens största (och högsta) slänggunga! Gröna Lund passade också på dagen till ära att fylla respektfulla 130 år och Clavius fick för fjärde året i rad äran att dekorera premiären!

MOVIEZINE/RICA


image moviezine

MovieZine är Sveriges största filmmagasin på nätet med dagliga nyheter, filmtips, diskussioner, recensioner av alla bioaktuella filmer och en hel del DVD-släpp, samt samlade artiklar och material från gångna års filmpremiärer. MovieZine passade på att byta upp sig till nya fräscha lokaler och Clavius var på plats för att ge lite invigningsglans! Riva Hotel vid Hötorget har nyligen blivit renoverat och även här var Clavius med på ett hörn och fixade lite tjusig dekor...

FULLT ÖS PÅ BONNIER MOVE-IT-PARTY !!!


image moveit

Bonniers tidningsdivision har under många år suttit i närheten av Kungstornen på Kungsgatan, men har nu beslutat sig för att slå ihop de olika huvudkontoren och istället samla alla på den klassiska Bonnieradressen på Sveavägen! Clavius fick vara med och skapa ett kul och fantasifull flyttdekor där vi gjorde om deras gamla lokaler till ett enda stort spännande flyttkaospartaj! Sällan har väl gammalt ’skräp’ kommit till så bra återanvändning...

THE (R)EVOLUTION OF SOUVENIRS - SE UTSTÄLLNINGEN PÅ ARLANDA!


image arlanda

Swedavia ville uppmärksamma besökarna på att Arlanda har ett brett designutbud, att det inte bara säljs dalahästar och älgmössor i deras butiker! Fokus ligger därför helt på skandinavisk design. I samband med kampanjen pågår också en utställning, skapad och utförd av Clavius, i Terminal 5 (The (R)evolution of Souvenirs), där souvenirens historia, från 60-talet fram till idag, visas upp. Samtidigt pågår även en designtävling där årets svenska souvenir ska röstas fram och där man kan vinna 10.000kr i shopping!