Företagsevent

DISCOVERYS BLÅA DAG PÅ GRÖNA LUND
Gröna Lund blev för en dag Blåa Lund då vi hjälpte Discovery Channel att skapa en egen parkdekor under några tidiga lördagstimmar. Runt 4000 ballonger i olika skepnader; från stor ballongbåge till svajande ballongknippen och balustraddekorer, flaggor och matchande profilmattor! Ett strålande vackert sensommarväder hjälpte också till att höja stämningen många grader och nöjesparken fylldes snabbt av förväntansfulla barnfamiljer med sikte inställt på både sockervadd och svindlande åkturer… Se fler bilder på vår dekor HÄR!

CLAVIUS INVIGER GOLFSÄSONGEN!


image noppegolf_2018

För sjätte året i rad var Clavius med under gårdagen och invigde golfsäsongen med härliga Noppe Golf Open ute på Fågelbro i Värmdö. Utöver sedvanlig leverans av spons/fotoväggar fick vi också denna gång möjligheten att leverera egenhändigt tillverkade kepsar och en stor tjusig golfflagga - vår reklammaterialsproduktion omfattar en vid sortering av olika produkter och material och vi brukar kunna ordna fram det mesta efter våra kunders önskemål.

BLOMSTERPRAKT PÅ HÖG HÖJD


image carnegie_2018

Nu minglas det för fullt hos vår kund med den härliga terrassen på 13:e våningen. Rosevin och god mat i kvällssolen. Vi ordnade sommarkänsla med mängder av blommor, träd och dekor på vin-temat.

EN FEST I GULDETS TECKEN...


image carnegieguld

Personalfest på kontoret kan låta trist men blir en oförglömlig upplevelse när lokalerna fått en rejäl make-over. Ikväll är det Great Gatsby-tema i traditionella kontorslokaler i city. Clavius sätter all dekortouch i gnistrande guld…


GB HÅLLER FÄRGGLAD KONFERENS


image gbkonferens

Ute på Sånga-Säby Event & Konferens hjälpte Clavius i veckan till med att skapa skön färgsprakande konferensmiljö för GB och deras 300 närmast anställda! Tonvikten lades på läcker ljusdekor och gnistrande effekter, samtidigt som ett luftigt, ljust och vintrigt tema genomsyrade lokalerna och bordsdetaljerna - helt enkelt en ''isande härlig glasskänsla''!

RIKTIGA VINTERN FINNS HOS DISCOVERY


image discovery_2017

När inte riktiga vintern vill infinna sig ordentligt så får vi helt enkelt skapa den själva! På uppdrag av Discovery Channel gjorde vi nyligen en omfattande miljöomvandling och dekorerade upp deras lokaler med frostig dekor, isande ljus och snöklädda ytor. Besökarna fick bokstavligt talat kryssa mellan slalomportar och snötyngda granar under glimmande stjärnor… Denna typ av totala miljöomvandlingar är lite av vår specialitet och det går att variera på olika teman i oändliga kombinationer! Se fler bilder från eventet HÄR!

HANDELSDAGARNA PÅ HANDELSHÖGSKOLAN


image handelsdagarna_2017

Handelshögskolan i Stockholm är en privatägd högskola i Stockholm, grundad 1909. Omkring 2 000 studenter läser vid högskolans tre 3-åriga ekonomie kandidatprogram, sex 2-åriga ekonomie masterprogram och tre ekonomie doktorsprogram. Handelsdagarna är den största årliga projektet på skolan, med över 150 studenter som bidrar till att organisera hela mässan. Handelsdagarna är ett exempel på det nära band som finns mellan näringslivet och skolan och eventet, som första gången organiserades 1983, är mycket uppskattad av både deltagande företag och besökande studenter. Clavius har sedan ett par år varit bland deltagande sponsorer och även i år var vi med och skapade dekor som eventinramning i skollokalerna.

CLAVIUS FIXAR SÄLLSKAPSRESAN ÅT CARNEGIE


image carnegiesallskapsresan

När Clavius arbetar med olika företagsevent är det ganska vanligt att vi tillsammans med kund också väljer ett kul och dekorativt tema som får sätta prägel på de lokaler som eventet skall arrangeras i. Just denna gång var önskemålet från Carnegie att få leka med temat 'Sällskapsresan' och vi gick 'all-in' med medelhavspalmer, strandparasoller, ballongmoln och sköna strandvyer - vi byggde t.o.m. upp en alldeles egen 'Peppes Bodega' och försåg delar av 'personalen' med lämplig semesterutstyrsel… Fler bilder från eventet finns HÄR!

MEDIAMECCA INTAR ANRIKA NALEN


image videomecca_2017

VideoMecca är årets stora branschträff om rörlig bild och denna gång var arrangemanget förlagt till de anrika lokalerna i Nalen på Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm. Clavius var givetvis på plats med monterbyggen och scendekor ibland spännande deltagande aktörer och intressanta föreläsare. Fler bilder från detta återkommande företagsevent finns att se HÄR!

JULGODIS PÅ CARNEGIE!


image carnegiejulgodis

Vi närmar oss den tiden på året då lite julgodis, mysig dekor och ljuvlig musik kan skapa en komplett stämning av frid och förnöjsamhet; Clavius hjälpte Carnegie att sätta de sköna vibbarna utanför entrédörrarna till S:T Johannes Kyrka på Norrmalm och den stundande julkonserten! Frasiga godispåsar, glimrande julstånd och stämningsfullt ljus gav rätta känslan i vintermörkret.

ÅRETS VINARE PÅ WINERY HOTEL


image wineryhotel_2016

''Alla var där!'' Så kändes det i luften när det äntligen var dags för Årets Vinare, vinbranschens egen Oscarsgala, som arrangeras av Bonniertidningen Allt om Vin varje år, och denna gång blev det självklara valet av eventlokal den nyligen invigda The Winery Hotel i Solna. Clavius var på plats med bl.a. pressvägg i branschminglet.

FRAMTIDENS ENTREPENÖRER UPPMÄRKSAMMAS!


image carnegie_2016

Framtidens entrepenörer är ett samarbete mellan Svenska Dagbladet och investmentbanken Carnegie och i ett led att sätta extra fokus på Sveriges duktiga entrepenörer. Av alla anmälda bidrag plockas sedan ett tiotal ut av en jury, där sedan fem finalister väljs ut av SvD's egna läsare. Clavius var på plats för att ge både extra glans och dekor med lite julkänsla till eventet. Fler bilder från dekoren finns HÄR!

CLAVIUS SÄTTER STILEN PÅ CAFÉ OPERA


image realtechniques

Wonderland Event bjöd in till makeUp-kväll på Café Opera under onsdagskvällen, där ”Real Techniques by Sam & Nic” visade det senaste inom branschen. Samtliga gäster fick tre olika goodiebags att välja mellan, där var och en representerade olika sminkstilar och märken. Gästerna fick också möjlighet att prova på olika sminktekniker samt träffa professionella makeup-artister samt en hel del bloggare i ämnet… Clavius var på plats med det 'estetiska trollspöt’ och fick ordning på all dekor; från hundratals sminkborstar till minst lika många spongeisar samt sminkspeglar, dekorblommor, plexiglasboxar och dekorljus. Fler bilder från sminkeventet finns HÄR!

AW PÅ STUREGALLERIAN FÅR GULDKANTAD TOUCH


image sturegallerian

Det finns After Work och så finns det After Work… på Sturegallerian blir det alltid någonting speciellt och Clavius fick uppdraget att sätta guldkantad touch på lokalerna inför sena eftermiddagens AW; guldballonger och elegant uppskyltning i matchande manér - fler bilder på dekoren finns HÄR!

CLAVIUS FIXAR RUTAN PÅ HÄSTENS SÄNGAR


image hastenssangar

Hästens Sängar är ett svenskt företag grundat 1852 som från allra första stund började som sadelmakeri men som senare ställde om produktionen till att bl.a. tillverka sängar och kuddar. Idag är det ett världsomspännande varumärke med ett mycket välkänt mönsterskydd bestående av av vita och blåa rutor. Kvällens invigning av ett nytt showroom blev för eventtillfället dekorerat av Clavius med bl.a. matchande ballonger och entrématta i klassisk Hästen-stil. Fler bilder från deras Showroom finns HÄR!

OKTOBERFEST MED TYROLERHATT


image allianzoktoberfest

Allianz är ett tyskt försäkringsbolag bildat 1890 med huvudkontor i München och tillhör en av de största försäkringskoncernerna i världen. Clavius fick nytt förtroende att även detta år vara med och ta hand om eventdekoren kring deras interna ’Oktoberfest’; denna gång med tyrolertema! Med höstfärgade äpplen, löv och dekorljus i blått dekorerade vi upp deras lokaler i centrala Stockholm - naturligtvis glömde vi inte att lägga ut en och annan tyrolerhatt i fönsternischerna…

FINNS DET INTE SÅ TILLVERKAR VI...


image handmalatgras

Ibland gör vi det där 'lilla extra' på Clavius...som igår när vi levererade över 50m handmålat(!) gräs till Tekniska Muséet för ett event med Husqvarna! Även som mycket erfaren hantverkare lär man sig något nytt också varje dag; att det tar 17 timmar att måla 50m... All cred denna gång till vår 'egen konstnär' på firman; Josef Alexanderson!

KLARNA FÖRLÄNGER SOMMAREN PÅ GRÖNA LUND


image klarna_GL

Än är inte riktigt sommaren över och Clavius hjälpte Klarna att förlänga säsongen lite till ute på Gröna Lund! Blå ballonger i olika nyanser och en lång blå galamatta fick bli entrén till många timmars ohämmat åkande och spelande ibland nöjesparkens alla härliga attraktioner…

CLAVIUS TAR HIT TROPIKERNA!


image tropiskfest

Telia stod som värd för en 'Tropisk AW' i konferenslokalerna på Friends Arena och Clavius fick uppdraget att skapa tropisk miljö med djungelväxter, lianer och bananer! Hela miljöomvandlingar är lite av vår specialitet och man kan med ganska små medel få en helt annan känsla i den lokal man skall ha aktivitet i. En stor del av förvandlingen kan man skapa med flerfärgad ljussättning, men också med rätt sorts dekormaterial - från mattor och dekortyger, till bordsdekorationer och effektmaskiner. En riktig djungel skall alltid kännas HET!

GULDKNAPPEN KNÄPPER UPP PÅ GRAND HOTEL


image guldknappen2016

Den 26 augusti delades ett av Sveriges mest prestigefyllda modepris ut för trettiofemte året i rad under en stor gala på Grand Hôtel i Stockholm. Clavius var på plats och hjälpte till med festdekor kring galan och reklammaterial i några deltagande sponsors montrar. Vi tackar Bonnier för uppdraget och förtroendet. Fler bilder från eventet finns HÄR!

TV-HÖSTEN PÅ 3:AN


image tv3press

När TV3 presenterade höstens tv-tablå på Scandic Continental var Clavius med och skapade passande miljöer i intervjurummen. Kändisar från när och fjärran var på plats och presenterade sina program. Hollywoodfruar, Karlson, Hjälp - vad ska jag ha på mig, Skolan och Den största dagen var några av de program som presenterades. Vi ser fram emot en spännande säsong på TV3 och tackar Wonderland för uppdraget. Fler bilder från presseventet finns HÄR!

CLAVIUS SLÅR EVENTREKORD!


image claviuseventrekord

Clavius har levererat 22 företags- & nöjesevent på knappa sex veckor, utöver att vi producerat och levererat ett 15-tal reklamkampanjer för biograf- & filmbranschen! Med den senaste tidens uppdrag och projekt har vi satt rekord i vårt eget företags historia. Vi är naturligtvis stolta och glada över förtroendet som alla våra uppdragsgivare och samarbetspartners har gett oss och ser fram emot en fortsatt härlig sommarperiod, som kommer att bjuda på fler eventöverraskningar och nöjesprojekt… spännande tider väntar och många kommande kul uppdrag!

MOBILMECCA PÅ SKEPPSHOLMSKYRKAN


image mobilmecca2016

För sjunde gången i följd är Clavius med och hjälper till att skapa kampanjmaterial, montrar och scendekor på branscheventet Mobil/MediaMecca - denna gång med eventplats vackra Skeppsholmskyrkan och där bl.a. Bonnier Ad Network och Opera Mediaworks fick vår hjälp med egna montrar.


CLAVIUS GOES FULL DISCO!


image studio54

Under lördagskvällen förvandlades en av Brommas 'hemligaste' eventlokaler till ett fullfjädrat 70-talsdisco och Clavius var på plats med paljettgardiner, pressvägg, galamatta, discobollar, Studio54-dekor och discoljus för att fullända glans- & danskänslan! 200 gäster fick sig sedan en ordentlig överraskning över att komma hit till detta hemliga slutmål efter en lång dags aktiviteter och festen kom att fortgå till solen gick upp igen…


MUSIKSOMMAREN BRYTER UT IGEN MED SUMMERBURST


image summerburst_GTG_2016

Snart drar Stockholms somrigaste musikfestival igång på Gärdet – Summerburst! Men Clavius fick redan nu uppdraget av Wonderland att utsmycka Burger Kings festivalmonter i helgen som gick, då festivalen först hålls här i Göteborg. Vi klädde containerväggar, dörrar och golv med hamburgerkedjans budskap och ordnade fram specialbyggda bardiskar. I montern kunde besökarna ladda sina mobiler, printa Instagrambilder och softa i solstolar och på Bean-Bags. Med jämna mellanrum utbröt 'Burger Bonanza' och gratis burgare delades ut bland den exalterade (hungriga) publiken - vilken fest det blev! Nu gör vi snart om allt igen i Stockholm - välkommen hit!

JAZZKVÄLL PÅ CARNEGIE


image carnegiejazzkvall16

New Orleans är hemstad för den kända jazzmusikern Duke Heitger som förärade Carnegie med ett besök i veckan. New Orleans är också känd för sin karneval Mardi Gras. Googlar man Mardi Gras ser man att karnevalens färger går i grönt, lila, gult och cerise - och det är mycket pärlor som byter ägare under karnevalen. Det var också genomgående dekor på jazzkvällen, pärlor i dessa härliga färger. Gästerna var mycket nöjda med musiken, maten och inramningen.

ROSÉPROVNING PÅ 13LaughE VÅNINGEN


image carnegievinprovning16

Även i år fick vi förtroendet att utsmycka Carnegies trevliga styrelserum och terrass för den traditionsenliga rosévinprovningen. Dekoren gick i ceriserosa och ljusgrönt med blommiga tavlor, körsbärsträd och murgröna. Ljuslyktor och små blommor på gardinerna satte pricken över i.

GRILLKVÄLL PÅ KAJPLATS 155


image birkagrillfest

Till vardags är det en avgångsterminal för Birkas resenärer men nu kan man även förlägga event till terrassen och avgångshallen. Trevlig marin miljö blev ännu trevligare när vi var med och dekorerade för en gemytlig kväll i solnedgång och grilldoft med bästa utsikten! Tack Sharefood och Birka Cruises för uppdraget.

VOLVO SHOWROOM I 'EUROVISIONS-ROSA' OCH MED KUL BILBANA!


image volvoshowroom

Vad har man för aktivitet och underhållning på en familjedag på Volvo om inte bilbana med radiostyrda Volvo-bilar?! Vilka hade roligast tro, de som fick köra eller vi som fick bygga bilbanan? Knallrosa galamatta med inbyggda spotlights och rosa ballonger gav den rätta Eurovisionskänslan i Kungsträdgården.

AMELIA 150 GÅNGER OM!


image amelia30

150 tidningsomslag prydde Amelias pressvägg för 'M Magasin' när Bonnier kallade till möte ute på Elite Hotel Marina Tower, Saltsjöqvarn Kaj 25 i Nacka. Clavius var på plats och 'fixade fint' med matta, ballonger och nämnda pressvägg. Vi tackar Bonnier för förtroendet!

KÄNDISTÄTT PÅ SCANDIC CONTINENTAL


image scandiccontinental

Det var hög stämning när Scandic Continental invigdes. Gästerna bjöds in till en logistiskt fulländad rundtur i Stockholms nyaste och hetaste hotell. Äntligen kan man ta en drink med perfekt utsikt över Stadshuset från ovan. Clavius hjälpte till med scener, blommor och invigningsdekor.

CLAVIUS SMYGINVIGER GRÖNA LUND


image bavaria_GL

Det härligt varma och strålande vårvädret ville inte riktigt infinna sig under lördagen, men Clavius och Bavaria trotsade aprilvädret och smygstartade säsongen på Gröna Lund med lite sköna ballonger, blå premiärmatta och åksugna gäster i alla åldrar! Premiärbesökarna gjorde allt för att hålla värmen uppe bland nyputsade bergbanor, karuseller och slänggungor. Under nästa helg invigs säsongen 'på riktigt' och utöver sedvanliga attraktioner så finns det över 60 konserter att välja mellan detta år - allt pekar på ännu en rekordsäsong och Clavius laddar ballongverkstaden maximalt!

INVIGNING AV BURGER KING I SOLLENTUNA!


image burgerking

Burger King flyttade in i Sollentuna Centrum och det firades med champagne, DJ-musik och givetvis hamburgare samt ballonger till barnen. Kön ringlade lång och blomsterborden fylldes till bredden med Lycka Till önskningar. Clavius var på plats och förgyllde eventet med ballongbåge, röd galamåtta, DJ, och ballongträd till barnen samt stora flamelights. Eventet var mycket uppskattat och hamburgarna och andra godsaker åkte ner i rasande fart till DJ´s dunkande musik. Fler bilder från invigningen HÄR!

CLAVIUS ARBETAR UNDER DEN OLYMPISKA ELDEN


image viasat_MTG_OS

Från en tom studio till en friidrottsarena! När Viasat hade sin första kickoff för året så hade de sportlegender som föreläsare. Vårt uppdrag på Clavius var att förvandla den tomma studion till en en friidrottsarena. Så med vit gaffatejp och brun matta gjorde vi en löparbana och en kulstötarbana. De anordnades en stående längdtävling med medaljer i ädla valörer, samt en tjusig grodkeps till vinnaren. Snart under eventet infann sig den rätta Olympiska andan och vi tackar Viasat för förtroendet till detta roliga uppdrag!SF BIO SPARKAR IGÅNG I VACKER SKÄRGÅRDSMILJÖ


image sfbio_konferens2016

Återigen var det dags för SF Bio att ha en kickoff för sin personal. Denna gång var vi ute på det fantastiska Skogshem och Vijk ute på vackra Lidingö. Konferens i dagarna två i en annars så ganska neutral lokal, med ganska enkla medel kan man ganska drastisk förändra lokalen till en mysig lokal med galakänsla. Röda sammetsdraperier med guldtofsar, röda SF ballonger röd matta och galastolpar så satte vi på Clavius prägel på konferenslokalen och fick deltagarna att känna sig som hemma. Vi tackar SF Bio för förtroendet och ett gott samarbete.

CLAVIUS HJÄLPER JERNHUSEN MED STIL


image jernhusenMECCA

Med Cava och handgjorda praliner välkomnades besökarna till Jernhusens monter på årets första OOH/ MediaMecca som hölls Eric Ericssonhallen (f.d Skeppsholmskyrkan). Clavius designade och byggde upp montern med en stor LED bildskärm, iskylare med LED belysning i kombination med matta, blommor och servetter i matchande logofärger gjorde att montern fick ett varmt och stilrent utseende. Vi tackar Jernhusen för förtroendet att få arbeta med deras monter. Fler bilder från eventet finns HÄR!

MÖT CLAVIUS PÅ KISTAMÄSSAN


image claviusmassa

Kom och besök oss på Möten & Events på Kistamässan denna vecka! Vi finns på plats för att prata dekor, event, kreativa idéer och annat kul som vi arbetar med dagligdags. De flesta av våra kunder känner till oss genom de projekt och arbeten som vi utför tillsammmans, men många upptäcker också med tiden vilken bredd på varor och tjänster som vi kan erbjuda och som även inkluderar idéarbete och specialtillverkad produktion. Vi ger några konkreta exempel på mässan hur detta kan se ut genom ett urval av alla de projekt som vi levererat under åren. Välkomna!

RÖDA MATTAN - MODELL LÄNGRE!


image bonnierDNmassa

Subito tillsammans med Bonnier bjöd in till presentation och vi fick vara med på ett litet kreativt hörn. Årets för oss hittills längsta matta är nu lagd. Får se om det håller eller om nästa event kräver en längre. Tack Subito för förtroendet.  Foto: Karina Ljungdahl 

HOTELLINVIGNING MED DRUVTRAMPNING!


image wineryhotel

The Winery Hotel - Sveriges första urban winery hotel, med egen vinproduktion på hotellet - skapas ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus. Petré Event höll invigning under fredagskvällen med stort VIP-mingel med 500 gäster som fick utforska hotellet och dess olika lokaler med hjälp bl.a av en vinprovning. Från hotellets terrass har man utsikt över hela Solna med Mall of Scandinavia samt Hagaparken som fokus. Det bjöds på allehanda godsaker under kvällen och naturligtvis utvalda viner, som inledningsvis symboliskt druvtrampades av några av gästerna under stor munterhet. Clavius var på plats med enklare dekor för att ge premiärkvällen en extra touch av exklusiv känsla.

ROBYN SOM DJ PÅ MALL OF SCANDINAVIA


image MOS_bar

Med Subito vid tyglarna, fick vi vara med och färgsätta den redan innan, härligt glada invigning av The Designer Gallery POP UP på Mall of Scandinavia.  Det bjöds på mycket god mat från suveräna Sharefood.se. gott att dricka till det samt härlig avkopplande massage för trötta stressade kroppar om man så ville.  Musiken njöts till fullo där DJ's av hög klass avlöste varandra, Pomona Dream och självaste Robyn!! 

JULDEKOR I EXPRESSFART FÖR MTR!


image mtrexpress

På mycket (mycket!) kort tid dekorerade Clavius upp MTR Expresståg till Göteborg med jultema; granrisgirlanger, nackstödsdekor, stor fiskdamm, små dekortomtar, snösprayade glasrutor och fullt dekorerad julgran. Ute på perongen monterades utöver sedvanlig pressvägg även julröd dekormatta, granrisruskor, tomtelyktor och skinande galastolpar innan alla VIP-gästerna anlände för härlig och händelserik tågfärd med skön julstämning ner till Göteborg och det tjusiga (och roliga) vinterlandskapet på Liseberg! Vi tackar Wonderland för det roliga uppdraget och är lite extra stolta över att ha levererat en 'rullande' dekor denna gång…

VIDEOMECCA PÅ METROPOL PALAIS


image videomecca

För sjätte gången i rad är Clavius med och arrangerar Video/MediaMecca i Stockholm och Göteborg och senast utförde vi monter- och scenbyggen på Metropol Palais för bl.a. Expressen, Bonnier Tidskrifter, Intertrust, Smartclip och Discovery Channel. Dekormattor, reklamväggar, ljussättning, monitorer & skärmar, scenteknik, loungemöbler och displaymaterial är bara en del av allt som vi har levererat till dessa spännande, arbetsintensiva och roliga event. Helhetsarbetet kräver också kreativa och logistiska utmaningar som sätter alla på utvecklande prov. Vi tackar för förtroendet från alla inblandade parter och kunder och ser fram emot kommande event under 2016!

EN SJUSÄRDELES TILLSTÄLLNING...


image bmw

Nyligen lanserade ett bilföretag i samarbete med Petré Event sin nya 7 serie som tog alla med storm. Clavius är glada för uppdraget som dekorerades stilfullt för en spännande bilserie och hänförd publik. 

BLÅ DUNSTER I AVKOPPLANDE MILJÖ


image bluhotel

Längst ut på Lidingö, på en egen udde omgiven av havet, tar Blue Hotel emot konferensdeltagare, weekendbesökare och SPA-gäster. Här arrangerar man konferenser, utbildningar, fester, bröllop och events. En bra plats att hämta kraft, energi och inspiration i denna natursköna skärgårdsmiljö. Clavius fick förtroendet att under söndagen tillsammans med Petré Event skapa en 'blå invigningsatmosfär' ute på hotellanläggningen - en sann fröjd med sköna vibbar i cool miljö! Vi tackar Petré för uppdraget!

MED IMAX HAR STORLEKEN BETYDELSE


image mos_scandinavia

Igår invigdes Filmstaden Scandinavia i Mall of Scandinavia. Äntligen har även Sverige fått en IMAX-salong som får gott sällskap av VIP-salongerna med sköna fåtöljer och extra benutrymme. Clavius fick äran att tillsammans med SF Bio arrangera invigningen med tjusig specialskuren SF-röd galamatta, omgärdad av ballongdekorationer som välkomnade gästerna. Mycket blommor, svarta dukar och glitter skapade inramningen för festen. Champagnen flödade vid stämningsfullt belyst champagnepyramid och en smakfull buffé bestående av en härlig kombination av olika smårätter. Mer bilder från eventet HÄR!

SIME ÅTERINTAR CIRKUS


image schibsted_2

Den 10-11e november på Cirkus i Stockholm tog årets SIME sig an några av Sveriges viktigaste utmaningar. Eventet tog avstamp i hur exponentiell teknologi ritar om industrier, hotar miljontals jobb och samtidigt skapar kraftfullare affärsmodeller än någonsin tidigare. Clavius fick åter uppdraget att skapa skön dekor och inramning för detta populära branschevent. Att kreera Schibsteds monter till mässan SIME på Cirkus blev till en blåvit utmaning och kreation och Schibsteds färger gick igenom i allt från matta till ljuslyktor. Gästerna fick en stunds vitaminrik paus i de sköna sofforna medan de provade goda nya juicer från Bravo. Fler bilder från eventet finns HÄR!

FRAMTIDENS ENTREPENÖRER!


image carnegie_entrepenorer

Carnegies och SvD:s tävling Framtidens Entreprenör hade sin final i veckan. Clavius hjälpte till att skapa den rätta stämningen för kvällen med guld och vinrött som genomgående färger. Vinnare i tävlingen blev företaget Optolexia. Fler bilder från eventet finns HÄR!

TANKAR I NYA BANOR PÅ GRAND HOTEL


image rethink

Rethink conf är en årligen återkommande konferens som fokuserar på digital marknadsföring och sociala media och är en korsning av idéer och arbetsprinciper som sammanlänkar ledare, företag och yrkesverksamma inom Social Business Marketing. Det är en mötesplats för att skapa och dela extraordinära idéer från individer, grupper och organisationer från olika verksamhetsområden och kulturer för att gemensamt tända en gnista genom att tänka annorlunda och nyskapande marknadsföring. Besökarna på Grand Hotel behövde inte tveka om vart de skulle gå eftersom mattor i form av loggan och röda dekordetaljer som genomgående tema ledde dem ända in till Spegelsalen. Clavius tackar Subito för dekorsuppdraget och fler bilder från eventet finns HÄR!

AMELIA 20 ÅR - EN FEST PÅ MUSIKALISKA AKADEMIEN


image amelia20

Tidningen Amelia fyller 20 år, vilket förstås firades stort med en ”hemmafest” på Musikaliska i Stockholm. Vid entrén placerade vi allra första omslaget i storformat samt ett av de allra senaste. Det var inte tal om någon klassisk röd galamatta, nej, gästerna leddes upp för trappan på en härligt färgglad trasmatta istället. Runtom i lokalen pyntade vi med stora omslag från åren som gått samt intressanta och minnesvärda artiklar från tidningen Amelia. Vi byggde även upp en scen och dekorerade den som en trevlig vardagsrumsmiljö med äkta retrotapet och upphängda tavlor. Stämningen var på topp när Amelia bjöd sin glada gäster på både god mat, hotshots, godisvägg, musikunderhållning och prisutdelningar. Claviusgänget tackar Subito Event och Bonnier Tidskrifter för den fantastiska äran att dekorera denna fest. Mer bilder från eventet finns att se HÄR!

VÄLGÖRANDE CHOKLADPROVNING...


image esthechoc

Nu för tiden blir man inte bara glad och harmonisk av choklad utan även vacker. Esthechoc har tillsammans med forskare från Cambridge University tagit fram en choklad som har aktiva ingredienser som motverkar hudens åldrande och bidrar till en len hud. Att den var god kan vi intyga efter att ha fått ett smakprov igår kväll och inväntar nu övriga positiva effekter. Det blev mycket chokladbrunt och guld när vi dekorerade restaurangen på HTL på Kungsgatan inför chokladprovningen. Vi tackar Wonderland för det smaskiga uppdraget! Fler bilder från eventet finns HÄR!

STILFULL KICKOFF MED VIASAT


image viasat_scandic2015

På Clarion Hotel höll Viasat höstens kickoff samt delade ut priser till sina allra skickligaste säljare. Programmet innehöll förutom prisutdelningar och peppande tal även besök av inspirerande föreläsare. Clavius var på plats för att förvandla den något stela konferenslokalen till en festligare, mer galalik miljö. Temat gick i blått, svart och guld som vi bland annat lyfte fram med galamatta, dekorljus, tyger och vackra blommor. Vi tackar återigen Viasat för ett kul samarbete! Fler bilder från eventet finns
HÄR!

GRÖNA LUND BLIR ORANGA LUND FÖR EN DAG


image GL_EQT

I härlig höstsol fick EQT:s inbjudna gäster en hisnande rolig dag på Gröna Lund i lördags. Orange ballonger i massor förgyllde dagen för både små och stora.  Fler bilder finns HÄR!

ACADEMIC WORKS DAG PÅ GRÖNAN


image academicwork_2015

Gröna Lund har nu även fått igång höstsäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med häftiga åkattraktioner och härliga kampspel! Under söndagen blev också Grönan extra fint dekorerad med hjälp av Clavius, då Academic Work tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor!

MIDSOMMAREN BÖRJAR TIDIGT...


image carnegiemidsommar

Att tjuvstarta midsommarfirandet var en bra ide för att få en gnutta sol till grillbuffen. Carnegie bjöd en del av sina kunder på föreläsning med efterföljande midsommarfirande på terassen med makalös utsikt. Trubaduren Jonas Snitt underhöll till gästernas stora belåtenhet men om det blev "Små grodorna" frampå småtimmarna vet vi ingenting om...

SOMMAREN BRYTER UT MED SUMMERBURST


image summerburst

I dagarna drar Stockholms somrigaste musikfestival igång på Gärdet –Summerburst! Clavius fick äran av Wonderland att utsmycka Burger Kings festivalmonter både i Göteborg där festivalen hölls för ett par veckor sedan och nu även i den soliga huvudstaden. Vi klädde en containers väggar, dörrar och golv med hamburgerkedjans budskap och ordnade bland annat blinkande discoljus för att få till den rätta stämningen. I montern kunde besökarna ladda sina mobiler, printa Instagrambilder och softa i stolar och på Bean-Bags. Vilken fest! Se fler bilder HÄR!

BONNIER PÅ MEDIABYRÅTURNÉ


image bonniermediaturne

För andra året i rad har Clavius hjälpt Bonnier Tidskrifter med deras stora Mediabyråturné. Under fyra dagar besökte vi 15 byråer i Stockholm och byggde upp minimontrar med rollups, tidningsställ, ståbord och brevlåda. De anställda på byråerna fick välja ut tidningar utifrån Bonniers stora sortiment för att sedan stoppa dem i kuvert och skicka ett så kallat ”Magazine Moment” till sina nära och kära. Detta har varit ett mycket uppskattat inslag på de mediabyråer vi har besökt och många hurrarop har mött Bonnier när vi kommit dit. Clavius bistod med det förberedande arbetet, planering, logistik och genomförande på plats. Det har varit ett omfattande men väldigt roligt uppdrag. Vi tackar Bonnier Tidskrifter för förtroendet.

BARA BLÅA BAVARIA BALLONGER


image gronalund_bavaria

Gröna Lund har nu fått igång den efterlängtade nöjessäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med den läskiga men häftiga House of Nightmare som årets främsta attraktion! Under söndagen blev också Grönan blåare än någonsin med hjälp av Clavius dekor då Bavaria tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor!

VIASATS SOMMARKICKOFF


image viasat3

Så var det åter dags för Viasat att ordna en sommarkickoff för sina duktiga säljare. Lokalen blev även denna gång Efterlyststudion i MTG-huset och Clavius förvandlade studion till en glamorös och varmt inbjudande miljö där det bjöds på prisutdelningar, inspirerande talare och tävlingar. Temat var festlig rödamattan-glamour möter vardagsrum. Det senare är en miljö många av säljarna känner igen sig i då de ger sig ut och möter kunder. Clavius förvandlade scenen till ett hemtrevligt vardagsrum och vägen dit var utsmyckad med röda draperier med guldtofsar, en lång röd galamatta, galastolpar och inbjudande dekorljus. Clavius hade även en fotograf på plats som dokumenterade hela eventet. Fler bilder från eventet HÄR!

MOBILMECCA I STILFULLT FOKUS


image mediamecca_3

I slutet av maj hölls Carats Mobilmecca på Metropol Palais i Stockholm. Clavius medverkade som en av huvudsponsorerna för eventet som hade gäster från hela mediebranschen. På scenen och catwalken lade vi blå matta inramad av en tjusig LED-slinga. Vi tog även fram runda specialtillverkade logotypmattor med Carats lila, blå och vita logga som vi monterade in i den blå mattan. Även den resterande dekoren gick i Carats granna färger. Till föreläsarna placerade vi en snygg bar med barstolar på scenen. Clavius ordnade även vackra blå och lila vinnarbuketter till de glada vinnarna vid prisutdelningen. En vecka efter eventet i Stockholm for vi ner till Göteborg där vi byggde upp dekoren på nytt, dock i en lite mindre omfattning. Denna gång hölls eventet på Palace i centrala Göteborg. Vi tackar Mediameccas VD Jocke Örnelid för förtroendet och ser fram emot fler spännande evenemang.

EN STRÅLANDE DAG FÖR CHILDHOOD


image childhood_2015

CHILDHOODDAGEN firades under söndagen på Gröna Lund för tolfte året i rad och vi hade äran att vara med. Alla entréintäkterna mellan 12-16 gick oavkortat till Childhoods arbete för att barn ska få vara barn. Fantastiskt fint av Gröna Lund! Ballonger i alla regnbågens färger satte vi ihop till fina ballongvalv som gästerna passerade genom när de kom till ett soligt och skönt Gröna Lund. En fin dag där alla barn och vuxna fick vara barn för ett tag. 

GRÖNAN EXTRA GRÖN!


image gronalund_seb2015

Gröna Lund har nu fått igång den efterlängtade nöjessäsongen ordentligt - nyputsade, nyfejade, nypolerade och med det läskiga nya House of Nightmares som årets främsta attraktion! Under söndagen blev också Grönan grönare än någonsin med hjälp av Clavius dekor då SEB tog hand om sina egna familjer och välkomnade alla till några lekfulla timmar bland karuseller, sockervadd och bergodalbanor! Vädret var tyvärr lite blött och gråmulet, men det hindrade inte många från att ändå ha riktigt kul under många timmar i parken…

GRÖN & ORANGE GLAMOUR PÅ GRÖNA LUND


image gronalund_2015_1

Under lördagens strålande vårväder pyntade vi gamla entrén på Gröna Lund med härligt gröna ballongpelare och matchande matta. De putsade mässingstolparna med vita rep satte en extra fin lyster. Härligt att få arbeta med Gröna Lund, då känns det att våren nalkas på riktigt!

Söndagen bjöd kanske inte på lika fint väder men dock en fantastisk dag, åter igen på Gröna Lund och orange färg på ballonger och matta. Återkommande nöjda kunder som vi får äran att jobba med!

ROSÉPROVNING PÅ 13'DE VÅNINGEN


image carnegievinprovning

Att arrangera rosévinprovning på en terass på trettonde våningen får oss eventmakare att nervöst kolla väderleksrapporten i en vecka innan eventet. Vi hade packat regnskyddande segel eftersom dagen började med ösregn. Så vid lunchtid trängde solen genom molnen vilket skapade en fantastisk kväll på Carnegies härliga terass. Kvällen blev inramad av blommor ända från föreläsningsrummet, i hissarna, på receptionsdisken och ändå ut på terassen. Det vanligtvis lite strikta styrelserummet där buffén serverades piffades upp med stora tavlor med blommor, blommor i mängder på gardinerna och även på bar- och buffébord. På terassen följdes det botaniska temat upp med späda björkar och murgröna på räckena. De vita barborden i form av vinglas passade bra till temat. Gästerna trivdes så bra så att de sist kvarvarande behövde en mild puff för att vi skulle kunna återställa festlokalen inför torsdagsmorgonens styrelsemöte. Se fler bilder HÄR!

LYCKAD JAZZKVÄLL PÅ CARNEGIE


image carnegie

När Carnegie ville bjuda sina kunder på något alldeles extra inviterade de en av världens mest framstående jazzmusiker, Duke Heitger från USA. Han spelade tillsammans med The Classic Jazz Quartet. Clavius fick uppdraget att, i ett konferensrum, skapa en miljö som förde tankarna till jazzens hemvist nummer ett - New Orleans. Gammaldags lyktor med gatuskyltar, magnoliaträd, och stora jazzinspirerade bilder förhöjde stämningen tillsammans med mängder av levande ljus. Gästerna bjöds på en härlig Cajun-inspirerad middag och oslagbara jazztoner från scenen. Se fler bilder HÄR!

KONFERENSDEKOR FÖR SF BIO


image djuronaset

Då SF Bios tjänstemän skulle ha konferens i dagarna två på vackra Djurönäsets konferenshotell i skärgården önskades det lite extra biokänsla för att de skulle känna sig som hemma och Clavius reste därför ut till Värmdö med bilen full av röd eventdekor. Gästerna leddes in i konferenssalen på en röd matta kantad av galastolpar och på dörrarna hängde röda sammetsgardiner med stiliga tofsar. I salen möttes de av doften av härligt nypoppade popcorn och Clavius pyntade även scenen med röd matta och vackra ballongknippen. Vid konferenssalens fönster ställde vi tre ståtliga ballongpelare för att lyfta rummet ytterligare. Med ganska små och enkla medel kan man skapa stora förändringar i känslan för en lokal - att bygga teman kring ett varumärke är också en av våra specialiteter! Fler bilder från eventet finns HÄR!

KUNGSTRÄDGÅRDENS FINASTE HOTELL


image kungstradgarden

Tisdagen den 24 mars var det dags för invigning av Stockholms nyaste och kanske mest centralt belägna hotell - vackra Hotel Kungsträdgården - och besökarna möttes av magnifik inredning, mat och dryck i högsta klass! Gästerna gjorde entré på röda mattan såklart till fantastiska franska toner. En natt eller två på detta hotell kan inte bli annat än en magisk upplevelse! Vi tackar Petré för att vi fick göra en fin inramning av entrén. 

VI GER KÄNSLA OCH INNEHÅLL TILL MECCA


image ooh_mecca

Mediamecca är en oberoende mötesplats för annonsörer och mediehus, mätinstitut och reklam- och mediebyråer. De beskriver sig själva som Sveriges största och skönaste nätverk för mediebranschen, där besökarna kan inspirera och utmana varandra för att både utbyta erfarenheter och visitkort. I torsdags hölls årets OOH-Mecca där OOH står för Out Of Home-advertising och syftar till den marknadsföring som når konsumenter då de är utanför hemmet. Clavius medverkade för första gången som stolt produktionspartner och bidrog med röd matta till scen och catwalk, vi möblerade en frågehörna på scenen för föreläsare och moderatorn samt byggde tre olika fotoväggar för pressen.

Clavius ordnade även vackra vinnarbuketter till pristagarna då det i slutet av dagen vankades prisutdelning i form av Mecca Awards 2015. Clavius egna blomsterflicka delade glatt ut diplom och blommor till vinnarna av bland annat Årets Utomhusbolag 2015 och Årets Säljare 2015. Utöver detta byggde Clavius även Clear Channels specialdesignade monter med spegelgolv och plexihyllor som utmärkte sig lite extra i vimlet. Clavius gjorde allt från att presentera idéskissen för montern till att skapa delarna och montera dem på plats med våra duktiga montörer.
Vi vill tacka
Jocke Örnelid, VD Mediamecca, för förtroendet och ett gott samarbete.

Fler bilder från eventet kommer snart!

CLAVIUS ÅTERVÄNDER TILL 20-TALET


image mediacom20tal

En av Clavius specialiteter är att skapa ’scenförändringar’, dvs att vi dekorerar upp en lokal eller miljö till någonting helt annorlunda baserat på ett givet tema. Vi har genomfört många uppdrag genom åren, oftast i samband med olika galapremiärer eller företagsevent och privatfester. Eftersom vi har vårt ursprung i film- & biografbranschen är vi vana vid att arbeta med olika former av ’kulissbyggen’. Utöver rekvisita och dekormaterial arbetar vi också med ljus- & ljudteknik samt projiceringar och olika former av teknisk dokumentation - det kan vara alltifrån ’GreenScreen’-inspelningar till ’foto/selfie-automater’. Vi tillhandahåller och arrangerar även artistunderhållningar (t.ex. musikband, trollerikonstnärer, konferencierer) och olika former av catering. För reklam- & dekormaterial har vi också egen produktion, varför vi också kan erbjuda en bred samling kreativa lösningar tillsammans med hela eventprojektets utformning. Vi har som exempel under senaste månaderna skapat 20-talsmiljöer med tillhörande tema vid ett par företagsevent, och senast i torsdags fick vi möjligheten att fylla de tjusiga eventlokalerna på Metropol Palais i Stockholm med ArtDeco-miljö och ’förbudstids-atmosfär’ åt de ca. 300 deltagande gästerna. Musik, dekor, mat & dryck samt de små, små men ack så viktiga detaljerna för att göra ett magnifikt event riktigt lyckat!

VIASATS KICKOFF I TV-STUDIO


image viasat_2

Viasat bad återigen Clavius om hjälp att dekorera vårens kickoff och denna gång gick temat i blått och silver. Nere i den tråkigt svarta och vita Efterlyststudion skapade Clavius med hjälp av blått dekorljus, logofoliering, ljusslingor, ballonger, möbler och klarblå matta ett härligt lyft av studion och en peppande stämning för Viasats försäljare. Fler bilder från eventet HÄR!

ÅRETS MAPPIE UTSEDD PÅ GRAND HOTEL


image mappie2015

Sedan 2006 har M-magasin med Amelia Adamo i spetsen delat ut pris för Årets Mappie. Mappie står för Mature Affluent Pioneering People och delas ut till kvinnliga företrädare 50+. Clavius fick åter äran att sköta den stora galans dekor och skapade en maffig entré med stora glittriga M, röd galamatta, stolpar och ett stämningsfullt pärlband av marschaller som ledde runt nästan hela Grand Hôtel. Inne i Vinterträdgården, där galan hölls, byggde vi ett podium och ställde ytterligare ett ståtligt, glittrande M för att förgylla scenen. Clavius bidrog även med en klassisk fotovägg, ramade in vinnardiplomen och hjälpte till med annat som hör galor till. Vi vill tacka Bonnier Tidskrifter och Wonderland Event för ett givande uppdrag och samarbete. Se fler bilder från eventet
HÄR!

CLAVIUS BESÖKER 20-TALET!


image vinge20tal

När en av Stockholms stora och ärevördiga advokatfirmor arrangerade 20-talsfest blev vi på Clavius inkallade för att fixa rätta känslan i de trevliga lokalerna "Nio Rum" på Hamngatan. Det blev silvriga vågor i taket a la Gatsby, lyxiga duchessedraperier, tunga guldtofsar och fina tavlor för att dölja den i vanliga fall mycket moderna inredningen. En gammal fungerande trattgrammofon som spelade stenkakor med bland annat Charlie Chaplins "Smile" var pricken över i. God mat, charlestonuppvisning och jazzmusik gjorde kvällen komplett.

EN MYSIG DJUNGEL MITT I KALLA HÖSTEN


image netflix

När Netflix i helgen lanserade sin nya serie King Julian roade sig mängder av barn på Scandic Hotell vid Hötorget. De åt en god brunch i djungelmatsalen och såg sedan filmen hängande i saccosäckar bland gosedjur och popcorn i mängder. Innan de gick hem fick de lära sig den speciella dansen som framförs av djuren i filmen. Clavius stod för dekoren som gjorde om hela hotellet till en djungel. Se fler bilder från ’’djungeln’’ HÄR!

EN RIKTIG JULFEST FÖR ALLA SINNEN


image ratosjulfest

I fredags fick Clavius äran att arrangera en riktigt trevlig personaljulfest. Temat var "Film är bäst på bio". I entrén fick gästerna beträda en stjärnbeströdd galamatta och sedan äta en god middag vid vackert dukade bord. Efter middagen umgicks man framför öppna spisen, som var ditställd dagen till ära, eller tog sig en svängom i discokulornas prismablänk. Trollkarlen Mr Dannyman förtrollade publiken och fulländade en magisk afton. Se fler bilder på hela arrangemanget HÄR!