Galapremiär

EN SKÖN GRÖN GRÄNS-PREMIÄR !
Vid en presskonferens i Filmhuset avslöjades det idag att Ali Abbasis Cannes-belönade drama Gräns är Sveriges bidrag till en Oscarsnominering för Bästa icke-engelskspråkiga film. Clavius fick den äran att göra dekoren på biograf Rigoletto inför veckans galapremiär av den uppmärksammade svenska Cannes-bidraget och det naturliga valet föll på gröna färger… Med denna intressanta biopremiär känner vi också att höstsäsongen nu på allvar har dragit igång och vi ser fram emot fler spännande galaevent…

DEN FILMPREMIÄR NU KOMMER...
Så hade en av de mer spännande och efterlängtade svenska filmpremiärerna sin gala på Rigoletto och Clavius var där med dekor för att skapa stämning och den rätta premiärkänslan! Svenska dystopiska katastroffilmer med SciFi-tema är ganska ovanliga, men nu händer det…

NYA ÄVENTYR MED LASSEMAJA PÅ BIO


image lassemaja_2018

Idag dekorerade Clavius tidig morgon inför galapremiären av LasseMaja på anrika Rigoletto på Kungsgatan. Solen sken och bjöd gästerna på strålande premiärväder och i foajén väntade lite nyttiga godsaker innan filmstart Vi tackar denna gång Petré Event för förtroendet och gott samarbete samt sänder ett varmt tack också till Rigolettos personal, som alltid är så hjälpsamma!

ANDERS, 23 KVINNOR OCH CLAVIUS PÅ PLATS!


image andersallafruar

Med glatt humör och flinka hantverkshänder dekorerade vi för en specialvisning av "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor" på biograf Saga på Kungsgatan i det fina vädret idag! Med sommarorange färger och gnistrande galastolpar sken premiären ikapp med solen!

BESÖK AV VÅR STORA HOLLYWOODSTJÄRNA!


image euphoria

I kväll dekorerade vi galapremiären på Rigoletto för vår hollywoodstjärna och Oscarsvinnare Alicia Vikander! Filmen Euphoria av Lisa Langseth har premiär den 2 februari. 

TED - EN FILMGALA FÖR MUSIKEN


image ted

Just nu pågår galapremiären av ’Ted’ på Rigoletto på Kungsgatan och Clavius är på plats bl.a. med en hantverksskuren logomatta och stort specialtillverkat artwork till pressvägg. Premiären går givetvis i musikens tecken och många är det som vill hylla filmen om den folkkäre Ted Gärdestad med sin närvaro. Härmed skall snart alla julens efterlängtade filmer ha haft premiär och vi ser alla fram emot en skön och lång filmhelg!

CLAVIUS IS STRONG WITH THE FORCE!


image starwars_2017

Så äntligen var det dags för en av årets absolut mest efterlängtade filmpremiärer på bio; den åttonde delen av Star Wars-sagan - The Last Jedi - och Clavius var på plats på Filmstaden Scandinavia i Solna för att med specialdesignad rymdsvart premiärmatta och galaxgnistrande galastolpar rama in en exklusiv förhandsvisning i sällskap med halva universums välkända karaktärer från både den mörka och ljusa sidan…! Gissa om det kommer att slås publikrekord under kommande helger - The Force is Strong on this one!

THE RUMBLE IN THE JUNGLE - RIGOLETTO GOES GREEN!


image jumanji

Fyra tonåringar upptäcker ett gammalt tv-spel de tidigare aldrig hört talas och blir snabbt fängslade av spelets djungelmiljöer. De antar spelfigurernas karaktärer och de inser snart att målet med att spela Jumanji inte är att vinna – det är att överleva. En spännande nyinspelning som fick sin gröna galapremiär dekorerad av Clavius under gårdagen på Rigoletto på Kungsgatan; djungelväxter, marschaller, ståtlig spelportal och slingrande lianer skapade känslan av spännande tropiska skogar på biografen… Fler bilder från premiären finns att se HÄR!

GALALIVET PÅ SOLSIDAN


image solsidan

Under måndagskvällen var det stor galapremiär på Filmstaden Sergel på en av vinterns stora svenska filmkomedier - Solsidan! En stjärnspäckad publik och dryga över 2000 gäster minglade mellan fotoblixtarna och champagneglasen för att sedan bänka sig förväntansfullt i biografens samtliga salonger för att njuta och skratta gott i knappt två timmar åt Felix & Måns Herngrens senaste långfilm, baserad på den mycket populära och omtalade TV-serien med samma namn. Clavius var på plats med galamattor, dekorytor och entrétält m.m. samt ansvarade för live-projiceringen av hela eventet! Fler bilder från premiären finns att se HÄR!

EN ENKEL GALAMATCH FÖR BORG!


image borg

Årets stora svenska filmpremiär BORG gick av stapeln på Filmstaden Sergel, Hötorget igår - där gräddan av Sveriges tenniselit och sportintresserade samlades för att vimla med filmens huvudrollsinnehavare Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Leo Borg och Tuva Novotny. Denna internationella filmsatsning kröntes av storslagen premiärinramning där Clavius bl.a. stod för reklamdekor, pressvägg, flera hundra meter tennisbanegrön galamatta med tillhörande galastolpar och säkerhetsstaket, projicerad direktsändning in i salongerna, tält och domarstol vid entrén. Ett omfattande arbete som tog större delen av dagen i anspråk men som med hjälp av ett rutinerat och skickligt 'gala-gäng' montörer, mattläggare, fotografer och bildtekniker blev en fröjd att genomföra - ett stort tack till alla samarbetspartners och kollegor! Fler bilder från galan finns att se HÄR! (Foto: Knut Koivisto)

FINT F1-BESÖK PÅ RIGOLETTO!


image superswede

Under måndagskvällen var det friska fartfläktar ifrån F1-världen på biograf Rigoletto i Stockholm! Galapremiären av dokumentärfilmen om den legendariske svenske racingföraren Ronnie Peterson besöktes bl.a. av hans forne kollega Emerson Fittipaldi och vad passade inte bättre som läcker premiärdekor än just en riktig Lotus 79'a; blänkande svart med tidstypisk gulddekor - precis som när en gång Ronnie rattade detta fartvidunder. Clavius fixade inramningar med galamatta, ljusdekor, pressvägg och annat premiärmaterial - se fler bilder HÄR!

25000 HAR SNART SETT VÅR FILM PÅ YOUTUBE!


image m&m_youtube_2017

Som en del av marknadsföringen av Marcus & Martinus besök under galapremiären av ''Tillsammans mot Drömmen' på biograf Rigoletto, producerade Clavius tillsammans med Scanbox Entertainment och SONY Music en längre film från besöket och premiären i Stockholm (foto & redigering: Mikael Öhrn). Responsen på vår egen YouTube-kanal har blivit överväldigande och antalet tittare fortsätter öka för varje dag som går… Har du ännu inte sett filmen (som också visades exklusivt på utvalda biografer i samband med publikpremiären) så hittar du där HÄR!

STJÄRNORNA SAMLAS UNDER CLAVIUSMÅNEN


image celeb_webb

En del av vårt arbete på Clavius omfattar ibland att ta hand om arrangemangen kring celebra besök i filmbranschen. Dessa 'kändisevent' är mycket viktiga för branschens identitet & PR-arbete. Här är ett axplock av välbekanta ansikten som vi arbetat för under de senaste tio åren (Rowan Atkinson - ''Mr Bean'' 2007, Meryl Streep - ''Mamma Mia'' 2008, Quentin Tarantino - ''Inglourious Basterds'' 2008 , Tom Cruise - ''Jack Reacher'' 2012, Tim Burton - ''Sweeney Todd'' 2008, Pierce Brosnan - ''Mamma Mia'' 2008, Marcus & Martinus - ''Tillsammans mot Drömmen'' 2017, Hugh Grant - ''Music & Lyrics'' 2007, Izabella Scorupco - ''Solstorm'' 2007, Stellan Skarsgård - ''Legenden om Tarzan'' 2016, Amanda Seyfridge ''Mamma Mia'' 2008, Alexander Skarsgård ''Legenden om Tarzan'' 2016, Ola Rapace ''Glada Hälsningar från Missångerträsk'' 2015, Malin Åkerman ''Rock of Ages'' 2012) - samtliga foton © Clavius

MARCUS & MARTINUS SPRÄNGER LJUDVALLEN!


image m&m_riggan

Under söndagen var det galapremiär för Marcus och Martinus film ”Tillsammans mot drömmen” på biograf Rigoletto i Stockholm och Marcus och Martinus överraskade fansen genom att själva dyka upp oannonserat på premiären. Utanför biografen hade massvis med fans samlats och tillsammans sjöng de flera av killarnas låtar och jublet visste inga gränser när så tvillingarna väl dök upp. Clavius ordnade med dekor, reklam, säkerhet och videostreamning i samarbete med filmdistributören Scanbox Entertainment och festarrangören Petré Event. Fler bilder från galan finns att se HÄR!

FÖRORTEN KOMMER TILL STAN


image mastegitt

I filmen Måste Gitt följer vi Metin, en ung man i en av Stockholms förorter där oskrivna lagar gäller och de egna domstolarna alltid har sista ordet. Han skriver dagbok om allt han ser och gör – alla namn och platser dokumenteras i minsta detalj och när dagboken en dag försvinner blir Metins liv vänt upp&ner och aldrig detsamma igen. Under onsdagskvällen arrangerade Wonderland Event en galapremiär och förhandsvisning på biograf Rigoletto på Kungsgatan och Clavius hade fått uppdraget att ge en touch av 'förort' i foajén samt anspela lite på dagboksskrivande i dekoren…

SPÄNNANDE ENTRÉ FÖR PASSENGERS


image passengers

Filmdistributören UIP bjöd under måndagskvällen in Sveriges bloggelit på galapremiär och förhandsvisning av sci-fi filmen Passengers, som rönt mycket stor uppmärksamhet inte minst för sin speciella handling kring två 'strandsatta' rymdfarare i ett öde rymdskepp på väg mot en ny civilisation - fångna både i tid och rum, men med avgörande betydelse för varandra och uppdragets framgång. Clavius fick uppdraget att utöver sedvanlig galadekor med röd matta och dekorstolpar även bygga en av rymdskeppets luftslussar som en del av biografens och eventets spektakulära entré. De inbjudna gästerna fick också möjlighet att plåta sig 'tillsammans' med filmens huvudrollsinnehavare. Fler bilder från premiären finns att se HÄR!

VÄRLDENS STARKASTE BJÖRN ÄR TILLBAKA!


image bamse_2016

Äntligen är 'Världens Starkaste Björn' tillbaka på biograferna och inför förhandsvisningen på biograf Rigoletto skapade Clavius en liten 'julgransskog' utöver festlig galamatta och matchande fotoväggar! Både Skalman och Bamse själv var givetvis närvarande för att hälsa alla små galagäster välkomna - det bjöds på smaskigt godis och läskande dryck i mängder och alla såg väldigt nöjda och glada ut när de lämnade biomörkret och kom ut i Stockholms dekorativa vinterlandskap. Kommer definitivt att bli en av de mest välbesökta filmerna under kommande storhelger!

VI ÅTERKALLAR SOMMAREN PÅ RIGOLETTO...


image summerburstgala

Så har årets upplaga av konsertfestivalen Summerburst blivit 3D-långfilm i samarbete med Live Nation och SF Bio, och i samband med biopremiären på Rigoletto i Stockholm var Clavius på plats för att hjälpa till och återuppliva musikvibbarna och lite av festivalvärmen från sommaren! Med färggrann dekor, fräck ljussättning och confettibomber fick premiärgästerna smaka på Summerburst-känslan! Fler bilder från premiärdekoren finns HÄR!

FLYKTEN TILL FRAMTIDEN


image flyktentillframtiden

Året är 1973 och 22-årige Svante jobbar i skivaffär hos proggaren Bengan, som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden och till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes hjärta fixat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar och allt hänger på om Bengan är beredd att tänka om och bli kapitalist. Igår hade filmen galapremiär på biograf Rigoletto i Stockholm och Clavius var på plats med lite 70-talsfärger och annan passande dekor. Fler bilder finns att se HÄR!

BRIDGET JONES ÄR TILLBAKA!


image bridgetjones

Så var det äntligen dags för uppföljaren till succéfilmen Bridget Jones's Dagbok - Bridget Jones's Baby - och under onsdagskvällen hölls det glimrande galapremiär på biograf Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm i regi av Petré Events. Naturligtvis var Clavius på plats med matchande dekor i rosa och vitt och med fler foto- & pressväggar än någonsin! Efter filmens slut bjöds det på spännande efterfest på Golden Hits tvärs över gatan och minglet pågick till småtimmarna under uppsluppna former och stor förnöjsamhet efter filmen. Fler bilder från biografdekoren finns HÄR!

FANTOMEN HAR ÄNTLIGEN KOMMIT TILL CIRKUS


image phantomoftheopera

Äntligen är det dags för den spännande och glittrande premiären av Fantomen på Operan på Cirkus med Peter Jöback i huvudrollen! Clavius har fått äran att göra entrédekoren under de två premiärkvällarna och har skapat en 'blå stämning' i den nyligen ombyggda foajén. Snart anländer gästerna till en av världens kanske största och välkända musikaler och succén är redan skriven i stjärnorna! Clavius tackar Petré Event för förtroendet och uppdraget - fler bilder från eventet kommer inom kort.

JASON BOURNE - IN FULL ACTION - PÅ SKANDIA!


image jasonbourne

Under tisdagskvällen var det dags att bänka sig i biosalongsmörkret på biograf Skandia i Stockholm för att ta del av Jason Bournes senaste actionäventyr! Clavius var på plats och rullade ut blå galamatta, spände pressvägg samt tände actioneldarna innan den förväntansfulla filmpubliken tågade in och tog del av smarriga mikroburgare och annat mums. Vi tackar UIP för förtroendet och uppdraget! Fler bilder från premiären finns att se HÄR!

NÅGOT RIKTIGT STORT HAR HÄNT PÅ RIGOLETTO...


image svj

Under söndagsmorgonen så vandrade den STORA VÄNLIGA JÄTTEN in i biograffoajén på Rigoletto på Kungsgatan för att smaska i sig lite gigantiska karameller och annat gott, inför galapremiären av Roald Dahls berömda berättelse med samma namn - nu filmad av självaste Steven Spielberg! Clavius var på plats för att göra fotavtryck och montera upp 'jätte-dekor'…. Vi tackar Nordisk Film och Petré Event för uppdraget! Fler bilder finns att se
HÄR!

TARZAN - ÅRETS STORA SOMMARBIOPREMIÄR!


image tarzan

Under måndagskvällen förvandlades delar av Hötorget i Stockholm och Filmstaden Sergel till en skådeplats för ståtliga galapremiären av LEGENDEN OM TARZAN med Alexander Skarsgård i huvudrollen! Clavius fick äran som huvudleverantör och eventmakare att bl.a. ordna fram 200m röd matta, 'djungeltross', kampanjexponering, publikstaket, filmprojicering, dekorljus och serveringslounge m.m. En stor ansamling VIP-gäster och hängivna filmfantaster delade på en oförglömlig premiärupplevelse, som slutade in på småtimmarna med härlig efterfest på Trädgården. Clavius vill tacka Twentieth Century Fox och Petré Event för förtroendet! Fler bilder (tagna av Knut Koivisto) från galapremiären och det förberedande arbetet finns HÄR!

CLAVIUS SLÅR EVENTREKORD!


image claviuseventrekord

Clavius har levererat 22 företags- & nöjesevent på knappa sex veckor, utöver att vi producerat och levererat ett 15-tal reklamkampanjer för biograf- & filmbranschen! Med den senaste tidens uppdrag och projekt har vi satt rekord i vårt eget företags historia. Vi är naturligtvis stolta och glada över förtroendet som alla våra uppdragsgivare och samarbetspartners har gett oss och ser fram emot en fortsatt härlig sommarperiod, som kommer att bjuda på fler eventöverraskningar och nöjesprojekt… spännande tider väntar och många kommande kul uppdrag!

ARGA FÅGLAR OCH GLADA BARN PÅ FILMPREMIÄR!


image angrybird

Under måndagskvällen samlades hundratals barn på Rigoletto för att skratta gott åt tokiga arga röda, gula och blå fåglar på galapremiären av Angry Birds! Det bjöds på godsaker och tillfälle att träffa den rödaste av de rödaste (och argaste) fåglarna på plats! Kanske tur då att man delade ut välfyllda kartonger med råa ägg först efter föreställningens slut… En minnesvärd kväll för många små! Clavius var på plats med bl.a. pressvägg, röd matta, ljusskimrande ballonger och dekorlampor i matchande färger. Vi tackar filmdistributören UIP för förtroendet till uppdraget!

CAPTAIN AMERICA RÄDDAR VÄRLDEN PÅ SKANDIA


image captainamerica

Under lördagskvällen samlades serievärldens mest trogna filmfans utanför Biograf Skandia på Drottninggatan i Stockholm för att snart ryckas med i Marvel/Disneys senaste äventyr med Captain America på bioduken! Clavius var på plats med stjärnbanér, dekorljus, specialdekorerad galamatta och andra lifesize-figurer från Marvels fantastiska superhjältevärld. 'Popcornfaktorn' var vid premiärtillfället hög och världen blev i salongsmörkret ännu en gång räddad av vår fantastiske superhjälte! Fler bilder från galan finns HÄR!

LEJONET VAR FÖRST PÅ GALAMATTAN


image lejonvakt

Premiärer av barnfilmer är det vi gillar bäst på Clavius. Då får vi utlopp för vår kreativitet, som här vid premiären av Disney Juniors Lejonvakten. Det var mängder av grönt vid galamattan och hela foajén såg ut som en savann. Först på galamattan var lejonet om man ska döma av spåren som gick in bakom fotoväggen. Så välkramade gosedjur som de som fanns med här är det sällan man ser. Tack till "World of toys" som lånade ut sina fina djur och Wonderland som gav oss uppdraget! Fler bilder från premiären finns HÄR!

KVÄLLEN DÅ ALLA BESÖKTE GRIMSBY PÅ PARK


image grimsby

Den omåttligt populära Sacha Baron Cohen är tillbaka i actionkomedin ”Grimsby” och gästerna på Park var förväntansfulla. Det bjöds på rykande gott kaffe och färska donuts i en massa olika glada färger och vi på Clavius fick sätta vår touch på dekoren. Tack UIP för ännu en lyckad visning! 

ZOOLANDER 2 - FILMPREMIÄR MED STIL


image zoolander2

Kön ringlade sig lång utanför biograf Skandia när UIP premiärvisade efterlängtade "Zoolander 2”. Fin goodiebag, glittrande fotografering, popcorn & mumsig smoothie bjöds gästerna på innan det blev ett väldigt uppskattat godisregn inne i salongen. Stämningen var verkligen på topp och filmen levererade precis som den skulle. Tack UIP för att vi fick vara med på ett hörn denna härliga kväll! Fler bilder från vår dekor finns HÄR!

DET HETTAR TILL PÅ RIGOLETTO!


image mockinjay

Under tisdagskvällen höll Discovery Channel tillsammans med Nordisk Film en exklusiv förhandsvisning av sista delen i filmserien HUNGER GAMES; MOCKINGJAY - PART 2! Det bjöds på värmande och eldfängd korv samt obligatorisk snacks inför visningen och fototillfälle för Instagram och Facebook var också givet ibland 'levande' eldar och flammande tunnor… Utöver STAR WARS kanske säsongens och hela årets mest emotsedda film; på fredag har den premiär 'på riktigt' på landets alla biografer!

DET VITA FOLKET


image vitafolket

Den 16 november var det galapremiär på Rigoletto för Lisa Aschans nya film "Det vita folket”  Subito Event tillsammans med NonStop stod för inbjudan och vi fick uppdraget att dekorera så pressen hade underlag för alla fina bilder. 

EN SURRANDE BI-OPREMIÄR!


image maya

Vi älskar att jobba med barngalor! Det blir en särskild stämning med all färgsprakande dekor och barnens härligt glada och förväntansfulla ansikten. I söndags stod Claviusgänget bi som dekoratörer för Wonderland Event och Noble Entertainments exklusiva förhandsvisning av Biet Maya, den första långfilmen om det nyfikna lilla biet känd från den populära tv-serien med samma namn på SVT Barnkanalen. Mayas röst görs av Amy Diamond som förgyllde visningen med sitt bisök till alla de unga gästernas glädje. Alla barn fick dessutom en liten gosedjurs-Maya att ta med hem samt bjöds på godsaker. Clavius dekorerade flitigt och bi-drog med en randig matta som rullades ut utanför bi-ograf Skandia samt med ballonger, fotovägg och annan bidårande barnslig dekor. Vi tackar Wonderland och Noble för 'biställningen'! Fler bilder från galan finns HÄR!

BARNEN TILL SAGORNAS ANTI-HJÄLTAR ÄR HÄR!


image descendants

Descendants handlar om ”de ondas” barn i sagorna. Med föräldrar som Snövits styvmor, Cruella de Ville, Maleficent och Jafar från Aladdin så vet man ju inte hur det kan gå. Gästerna på galapremiären av Descendants möttes av en härlig lila galamatta och ballonger i massor. Buffén dignade av godsaker som belystes av silverkandelabrar. Rök låg tät kring godsakerna vilket skapade en extra spännande sagokänsla. Att sedan filmen fick 9,5 av 10 möjliga av den yngre publiken gjorde ju inte saken sämre. Fler bilder från galan hittar ni HÄR!

MIN LILLA SYSTER


image minlillasyster

Under måndagskvällen fick Clavius äran att dekorera galapremiären av den internationellt uppmärksammade filmen MIN LILLA SYSTER med bland andra Amy Deasismont på Rigoletto. Filmen är Sanna Lenkens långfilmsdebut och handlar om 12-åriga Stella vars konståkande storasyster drabbas av ätstörningar. Filmen hyllades av biogästerna med stående ovationer och applåder som aldrig ville ta slut. Vi vill tacka Mia Jorpes och Wonderland Event för ytterligare ett fint samarbete! Se fler bilder HÄR!

SF BIO ÖPPNAR NY BIOGRAF - GÖTA PÅ AVENYN!


image gotabio

Den 13 oktober 1936 slog Göta upp sina portar för första gången. Nu, nästan 80 år senare, återinviger nu SF Bio Göteborgs anrika biograf på Götaplatsen 9. Göta kombinerar klassisk biografmiljö med modern teknik och komfort. Biografen har 249 platser fördelat på 4 salonger och Göta skall visa uppmärksammad och prisbelönt film från världens alla hörn med fokus på regi, manus och skådespelarinsatser. Clavius var på plats för att hjälpa till med invigningen och har också tagit fram tjusiga fönsterdekorer i anslutande lokaler.

FILMPREMIÄR MED ATTITYD


image straightoutta

Under torsdagskvällen var det förhandsvisning på den omtalade musikfilmen STRAIGHT OUTTA COMPTON på biograf Park i Stockholm och Clavius var på plats med hela galautrustningen. Filmen handlar om N.W.A, från stadsdelen Compton i Los Angeles. Bandet, som startades i mitten av 1980-talet, var en av de första hip hop-grupperna och Dr. Dre och Ice Cube var några av de berömda medlemmarna.

PREMIÄRNALLEN TED!


image tedgala

En av sommarens filmkomedier på bio, TED 2, hade sin premiärvisning på biograf Park under måndagen och Clavius var på plats med busiga nallebjörnar, prunkande grön matta och skinande galastolpar!

PARADISPREMIÄR MED PRÄSTEN


image prastenparadiset

Kyrkan är vackert smyckad, gästerna samlade och förväntansfulla, brudparet står redo i sitt livs ögonblick – kort sagt, allt är perfekt. Förutom en sak – var är prästen? Jo, den svenska prästen på Phuket, Krister Hellstrand (spelad av Kjell Bergqvist) är på väg, men han är rejält försenad och han har problem. Stora problem. Detta är intrigen till sommarens stora svenska filmkomedi, som under måndagskvällen hade sin galapremiär på Rigoletto i Stockholm. Petré Event höll i 'galapredikan' och förutom en och annan vilsen präst ordnade Clavius också Thailandslila dekor i matchande nyanser och former… Se fler bilder från eventförberedelserna HÄR!

THE PREMIERE GOES REALLY MAD!


image madmax

I den coolaste av lokaler ”Delight Studios” bjöd FOX in till premiärvisning av MAD MAX: FURY ROAD och vi var med på ett litet hörn. Efter att det helt fantastiska gänget "Burnt Out Punks" bjudit på en spektakulär show, hissades några av de modiga gästerna upp till festlokalen i bur där sen alla gästerna bjöds på mat, dryck och visning av filmen. Maten serverades såklart i plåtburkar… Vad annars. Gästerna som Wonderland bjudit in gav dekoren en extra skjuts med sina fantastiska kläder och Mia tillförde eventet ” MAD MAX goes GLAM ” Ett event att minnas! Fler bilder finns HÄR!

PREMIÄR MED TUNG FILMTRIO


image child44

Daniel Espinosa har regisserat filmen ''Child 44'' som bygger på brittiske författaren Tom Rob Smiths bok, Child 44. Filmen får svensk premiär 1 maj, men redan igårkväll arrangerade Nordisk film en exklusiv förhandsvisning på biograf Rigoletto i Stockholm i närvaro av bl.a. skådespelarna Fares Fares, Noomi Rapace and Daniel Espinosa själv. Clavius var på plats med matta och pressvägg för att rama in eventet och ge lite premiärkänsla i svarta nyanser… Vi tackar Subito och Nordisk Film för förtroendet!

TOMORROWLAND REDAN IDAG!


image tomorrowland

'Miles from Tomorrowland' är ett animerat rymdäventyr från Disney som handlar om Callisto-familjen som bor på ett rymdskepp som heter Stellosphere och arbetar för Tomorrow Transit Authority och upplever massa spännande äventyr i rymden. Under söndagen arrangerades en liten förhandsvisning tillsammans med Wonderland på biograf Skandia i Stockholm och Clavius var på plats med lite festlig ballongdekor och tjusig fotovägg som inramning!

SVAMP-BOB ÄR I STAN!


image svampbob

Förmiddagssolen sken vackert på den apelsingula mattan medan såpbubblor och orangea Nickelodeonballonger blåste lätt i vinden utanför biograf Skandia på drottninggatan i söndags. Gästerna leddes in genom ett par orangea draperier och möttes av ingen annan än Svampbob Fyrkant själv i en biograffoajé fylld med ballonger, galamatta, orange dekorljus, fotovägg och en härligt glad stämning. Nickelodeon och UIP bjöd med hjälp av SF Konferens- och event in ett muntert gäng vuxna och barn att se en förhandsvisning av den nya filmen Svampbob Fyrkant – Äventyr på torra land. Clavius fick äran att skapa den gul-orangea lekfulla miljön. Iklädda Svampbob one-pieces tog vi emot gästerna vid dörren samt packade och delade ut goodiebags och ballonger till alla barn. Vi tackar Nickelodeon/Viacom och UIP för förtroendet och en riktigt rolig dag!
Fler bilder från eventet finns att se
HÄR!

50 NYANSER AV GALAPREMIÄR


image 50shades

De tre böckerna om Mr Grey och hans undergivna flickvän Anastasia har sålt mer än alla Harry Potterböckerna tillsammans. Nu har de blivit film och har slagit nytt förköpsrekord med mer än 160 000 sålda biljetter i Sverige. Inte undra på att gästerna med stor nyfikenhet strömmade in till galapremiären på Rigoletto i Stockholm på torsdagen. Clavius var där och hjälpte till att göra galan till en minnesvärd upplevelse. Den traditionellt röda galamattan byttes mot en grå som, med en touch av glitterspray, strålkastarbelystes och tindrade i kapp med glamorösa premiärlejon. Dukning i gråskimrande toner med vita kallor, magnolia och fasanfjädrar i buketten satte en exklusiv prägel på eventet. Fler bilder från eventet finns HÄR!

GALA MED STILFULL INRAMNING


image kingsman

På tisdagkvällen öppnades Rigolettos dörrar för ett stort antal elegant klädda gäster som längtade efter att få se filmen Kingsman – The Secret Service. Twentieth Century Fox film, som har svensk premiär på fredag, handlar om en mycket hemlig underrättelsetjänst med kostymklädda agenter som vet vad som menas med elegans och klass. Clavius tog vara på detta och dekorerade foajén med stilfulla röda draperier och tjusiga guldtofsar vid fotoväggen.  Gästerna leddes in på den klassiskt eleganta röda mattan kantad med mässingsstolpar och röda sammetsrep. Arrangörer för eventet var det härliga Petrégänget klädda i tjusiga kostymer och flugor. Tack Twentieth Century Fox och Petré Event för det trevliga uppdraget! Fler bilder från galapremiären hittar du HÄR!

VÅR STORA VITA HJÄLTE...


image bighero6

Igår var det dags för galapremiären av Disneys data-animerade film Big Hero 6. 3D-filmen utspelar sig i den fiktiva staden San Fransokyo som är en blandning av San Francisco och Tokyo och då föll det sig naturligt att dekoren fick en japansk touch med färgglada rislampor i taket och en fotovägg i asiatisk stil. Subito välkomnade gästerna på röda mattan och innanför Rigolettos dörrar stod även den kramgoa roboten Baymax och bjöd alla glada barn på kramar. Vi på Clavius vill tacka Subito och Disney för ett roligt uppdrag. Se fler bilder från galan HÄR!

JÖNSSONLIGAN HAR EN NY PLAN


image jonssonligan

Igår var det dags för en ny Jönssonliga att göra entré på biograf Rigoletto. Det var nämligen premiär för Nordisk Film och Tre Vänners Jönssonligan och den perfekta stöten, en reboot av den klassiska filmserien. Clavius var på plats med klassisk röd matta, galastolpar, tjusigt dekorljus och en snygg fotovägg som utstrålade action. Vi vill tacka Petré och nordisk Film för uppdraget.
Fler bilder från galapremiären finns att se
HÄR!

MICKE & VERONIKA GÅR PÅ GALA


image mickeveronica

I helgen var det galapremiär för julens somrigaste svenska film, Micke & Veronica. Clavius bidrog till galastämningen med en klassisk röd galamatta samt en stor somrigt gul och blå fotovägg. Stjärnorna som Micael Bindefeld AB hade bjudit in strålade extra mycket under våra strålkastare utanför biograf Rigoletto. Bland gästerna fanns huvudrollsinnehavaren och hollywoodstjärnan Izabella Scorupco och hennes motspelare David Hellenius.

GALASNÖ & TJUVPREMIÄR!


image tjuvarnasjul

Galapremiären på TJUVARNAS JUL - TROLLKARLENS DOTTER ägde under söndagsförmiddagen rum på Rigoletto på Kungsgatan och Clavius fick det roliga uppdraget att dekorera hela lokalen, vilket vi också gjorde med fantasi och stor glädje! Med fantastisk rekvisita från filmen såsom färgglada flaggspel, underbara handgjorda tavlor och blinkande mojänger, fick barnen och deras föräldrar en förkänsla av vad som på filmduken skulle komma. Att vi ordnat ett litet snöfall inomhus tyckte framför allt barnen om. Väl inne i biosalongen, efter att pepparkakor och julmust mättat magen, bjöds publiken på en goodiebag och en helt fantastisk film. Tack Petré och Nordisk film för förtroendet! Se fler bilder från galapremiären HÄR!

EN SÅKALLAD GALAPREMIÄR...


image sakalladepappa

Den blå mattan utanför Rigoletto fylldes av eminenta gäster när Ulf Malmros senaste film ” Min så kallade pappa” hade galapremiär. Stockholm bjöd i vanlig ordning på strålande vackert väder med sol och blå himmel. Subito och Disney bjöd på mycket gott i foajén och gästerna var förväntansfulla inför filmstart. Efter filmens slut gav sig gästerna iväg till det nyöppnade designhotellet HTL på Kungsgatan 53 där äventyren fortsatte långt in på småtimmarna.

DET SURRADE I GALAPLANSLUFTEN


image planes

Under söndagsförmiddagen började de små energiska nyttoplanen taxa ut på startbanan på nyetablerade Rigolettoflygplatsen för att lyfta mot högre galahöjder tillsammans med förväntansfulla barn & vuxna i alla åldrar. Clavius var på plats för att ’bygga’ det nya tillfälliga bansystemet och sköta trafikledningen så att inga luftburna gäster skulle krocka med varandra i minglet innan flyg & filmstart - det bjöds på godis, glass och chips samt en och annan cool flygtatuering i foajén. Se fler bilder från galaflygshowen
HÄR!

GALA FÖR DOM HÅRDASTE BLAND DOM HÅRDA


image expendables

Hård men hjärtlig action bjöds det på när Galapremiären av ”Expendables 3” intog biograf Rigoletto igår 11 augusti. Den svarta mattan inramad med kamouflageelement, iögonfallande cool jeep, häftigt eldspel och grymma statister, fick gästerna att ställa upp och posera för kameran. Det bjöds på goda hamburgare och dryck innan gästerna gav sig in i den sköna svala salongen för att avnjuta 2 tim action med de allra hårdaste. Vi tackar Mia Jorpes, One37, för förtroendet. Fler bilder från galan finns HÄR!

MÅNGA STJÄRNOR PÅ GALAXGALA!


image guardians

Trots sommarvärme och semestertider dök många välkända ansikten upp på den rymdsvarta galamattan som ledde in till Rigoletto och galapremiären av Guardians of the Galaxy i måndags. Fotoväggen placerade Clavius ute i dagsljuset och gästerna leddes efter att de fastnat på bild in i den mörka biograffoajén. Där bjöds de först på godis, snacks, snittar, glass och kalla drinkar för att sedan njuta av det spännande rymdäventyret inne i biosalongen. Efter filmen skjutsades gästerna med buss till Hasselbacken på Djurgården och roade sig där tills natten blev dag. Fler bilder från galapremiären finns HÄR!

WHAT A FEELING!


image flashdance

Under torsdagskvällen hölls stor galapremiär på nya 80-talsmusikalen Flashdance på ChinaTeatern i Stockholm! Clavius var på plats för att hjälpa till med tjusig entrédekor; lila galamatta, stolpar, pressvägg, värmare, dekorljus och passande musik till insläppet ingick bl.a. i uppdraget och det blev en mycket välbesökt tillställning med stor uppslutning av press och kända gäster - av reaktionerna efteråt att döma uppskattades också föreställningen mycket stort! Fler bilder från eventet finns att beskåda HÄR!

KÄRLEK I 'LYXFÖRPACKNING'


image karlekdeluxe

Under måndagskvällen hade vinterns romantiska komedi Kärlek Deluxe premiär på biograf Rigoletto och det bjöds på cupcakes, bubbel samt choklad i foajén och efter filmen hölls en glimmig efterfest på Operaterrassen! One37 stod för eventet och Clavius var på plats för att dekorera med rosa galamatta och lyxig glitterdekor kvällen till ära. Fler bilder från eventet här inom kort!

MÅNGA BAMSEKRAMAR BLEV DET


image bamse

Under söndagsmorgonen samlades många förväntansfulla barn på Rigoletto på Kungsgatan för att få möta sina vänner Bamse, Skalman och Lilla Skutt som mött upp alla för att fira den nya efterlängtade biograffilmen! Det bjöds på godsaker och smaskens samt en och annan överraskning… Clavius var på plats för att dekorera med riktig granskog och härligt glada premiärfärger och, för dagen, en spännande blå galamatta! Fler bilder från premiären HÄR!

ELDEN INFÅNGAD PÅ RIGOLETTO


image catchingfire

The Hunger Games: Catching Fire är en uppföljare till The Hunger Games och kanske en av hösten mest emotsedda filmer bland, främst, tonåringar som otåligt väntat på fortsättningen av denna spännande men smått ruggiga berättelse! Under tisdagskvällen bjöd Nordisk Film på exklusiv förhandsvisning på biograf Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm och trots att det pågick VM-kvalmatch i fotboll samtidigt var uppslutningen mycket stor för denna uppföljare och av publikreaktionerna att döma så levererade filmen och infriade alla förväntningar! Clavius var på plats och ordnade fotovägg så att premiärbilder snabbt kunde spridas på Instagram och Facebook...

DET REGNADE KÖTTBULLAR ÖVER PARK


image meatballs

’Det regnar köttbullar’ hör till en av senaste årens roligare barnfilmer, och på fredag är det dags igen för en andra portion då filmen har stor publikpremiär på biograferna i Sverige! Men redan under söndagsmorgonen bjöds bokstavligt talat på ett smakprov i foajén på biograf Park, där Clavius också var med och gav lite premiärkänsla i själva dekoren runt förhandsvisningen. Efter en mycket smaskig inledning var det så dags att äntra biografmörkret för alla små och stora köttbullsälskare och avnjuta en mycket underhållande filmanrättning…

TURBO GER SNIGELFART EN NY BETYDELSE!


image turbo

Under söndagsmorgonen samlades förväntansfulla barnfamiljer på Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm inför galapremiären av färgglada tecknade äventyret Turbo! Det bjöds på godis och dryck i massor samt en spännande utlottning av en kryssningsresa. Clavius var på plats med dekortomater, jättesniglar, gräsmatta och härligt uppskattade ’ögondiadem’, som lyste upp biografmörkret under glada tillrop och skratt. Tror t.o.m. att det för en kort stund infann sig lite vårkänsla ute på Kungsgatan - se själv här (klicka på bildlänken ovan för fler bilder)!

'VI SKALL BARA…' GÖRA EN GALA TILL!


image alfons

Under söndagen samlades förväntansfulla (och godissugna) barn på Rigoletto för att få vara med och premiärkika på Alfons Åbergs nya filmäventyr Hokus Pokus! Solen strålade, såpbubblorna glimmade i regnbågens alla färger och en och annan godiskaramell och klubba förgyllde minuterna innan äventyret började i salongsmörkret… Clavius var på plats och ’målade’ entrén i härliga sommarfärger - se fler bilder från premiären här!

HUR DUMT & GULT FÅR DET BLI?!


image dummamej2

Regnmolnen skingade sig lagom till att dörrarna öppnade sig för den förväntansfulla publiken till en av sommarens stora familjefilmspremiärer på Rigoletto i Stockholm! Bland bananer, ballonger och en och annan festlig Minion syntes den uppslupna publiken vimla och Clavius var på plats för att ’måla’ allt så härligt gult som det bara gick! Efter filmen vankades det fler överraskningar efter en liten busstur till Birka Cruises vid Stadsgårdskajen... Se bilder från eventet här!

STAR TREK HAR LANDAT PÅ ’GALATERMINALEN’ UNDER TISDAGSKVÄLLEN...


image startrek

På tisdagen den 7 maj var det dags för storslagen och efterlängtad galapremiär på Rigoletto av nästa kapitel i den mycket populära rymdäventyrsserien Star Trek! Denna gång var det en mycket mörk och spännande rymdhistoria som målades upp och Clavius var på plats och placerade lite upplysande stjärnor på rymdhimlen...