Miljöomvandling

RIKTIGA VINTERN FINNS HOS DISCOVERY


image discovery_2017

När inte riktiga vintern vill infinna sig ordentligt så får vi helt enkelt skapa den själva! På uppdrag av Discovery Channel gjorde vi nyligen en omfattande miljöomvandling och dekorerade upp deras lokaler med frostig dekor, isande ljus och snöklädda ytor. Besökarna fick bokstavligt talat kryssa mellan slalomportar och snötyngda granar under glimmande stjärnor… Denna typ av totala miljöomvandlingar är lite av vår specialitet och det går att variera på olika teman i oändliga kombinationer! Se fler bilder från eventet HÄR!

THE PREMIERE GOES REALLY MAD!


image madmax

I den coolaste av lokaler ”Delight Studios” bjöd FOX in till premiärvisning av MAD MAX: FURY ROAD och vi var med på ett litet hörn. Efter att det helt fantastiska gänget "Burnt Out Punks" bjudit på en spektakulär show, hissades några av de modiga gästerna upp till festlokalen i bur där sen alla gästerna bjöds på mat, dryck och visning av filmen. Maten serverades såklart i plåtburkar… Vad annars. Gästerna som Wonderland bjudit in gav dekoren en extra skjuts med sina fantastiska kläder och Mia tillförde eventet ” MAD MAX goes GLAM ” Ett event att minnas! Fler bilder finns HÄR!

CLAVIUS ÅTERVÄNDER TILL 20-TALET


image mediacom20tal

En av Clavius specialiteter är att skapa ’scenförändringar’, dvs att vi dekorerar upp en lokal eller miljö till någonting helt annorlunda baserat på ett givet tema. Vi har genomfört många uppdrag genom åren, oftast i samband med olika galapremiärer eller företagsevent och privatfester. Eftersom vi har vårt ursprung i film- & biografbranschen är vi vana vid att arbeta med olika former av ’kulissbyggen’. Utöver rekvisita och dekormaterial arbetar vi också med ljus- & ljudteknik samt projiceringar och olika former av teknisk dokumentation - det kan vara alltifrån ’GreenScreen’-inspelningar till ’foto/selfie-automater’. Vi tillhandahåller och arrangerar även artistunderhållningar (t.ex. musikband, trollerikonstnärer, konferencierer) och olika former av catering. För reklam- & dekormaterial har vi också egen produktion, varför vi också kan erbjuda en bred samling kreativa lösningar tillsammans med hela eventprojektets utformning. Vi har som exempel under senaste månaderna skapat 20-talsmiljöer med tillhörande tema vid ett par företagsevent, och senast i torsdags fick vi möjligheten att fylla de tjusiga eventlokalerna på Metropol Palais i Stockholm med ArtDeco-miljö och ’förbudstids-atmosfär’ åt de ca. 300 deltagande gästerna. Musik, dekor, mat & dryck samt de små, små men ack så viktiga detaljerna för att göra ett magnifikt event riktigt lyckat!

CLAVIUS BESÖKER 20-TALET!


image vinge20tal

När en av Stockholms stora och ärevördiga advokatfirmor arrangerade 20-talsfest blev vi på Clavius inkallade för att fixa rätta känslan i de trevliga lokalerna "Nio Rum" på Hamngatan. Det blev silvriga vågor i taket a la Gatsby, lyxiga duchessedraperier, tunga guldtofsar och fina tavlor för att dölja den i vanliga fall mycket moderna inredningen. En gammal fungerande trattgrammofon som spelade stenkakor med bland annat Charlie Chaplins "Smile" var pricken över i. God mat, charlestonuppvisning och jazzmusik gjorde kvällen komplett.

EN MYSIG DJUNGEL MITT I KALLA HÖSTEN


image netflix

När Netflix i helgen lanserade sin nya serie King Julian roade sig mängder av barn på Scandic Hotell vid Hötorget. De åt en god brunch i djungelmatsalen och såg sedan filmen hängande i saccosäckar bland gosedjur och popcorn i mängder. Innan de gick hem fick de lära sig den speciella dansen som framförs av djuren i filmen. Clavius stod för dekoren som gjorde om hela hotellet till en djungel. Se fler bilder från ’’djungeln’’ HÄR!

GALASNÖ & TJUVPREMIÄR!


image tjuvarnasjul

Galapremiären på TJUVARNAS JUL - TROLLKARLENS DOTTER ägde under söndagsförmiddagen rum på Rigoletto på Kungsgatan och Clavius fick det roliga uppdraget att dekorera hela lokalen, vilket vi också gjorde med fantasi och stor glädje! Med fantastisk rekvisita från filmen såsom färgglada flaggspel, underbara handgjorda tavlor och blinkande mojänger, fick barnen och deras föräldrar en förkänsla av vad som på filmduken skulle komma. Att vi ordnat ett litet snöfall inomhus tyckte framför allt barnen om. Väl inne i biosalongen, efter att pepparkakor och julmust mättat magen, bjöds publiken på en goodiebag och en helt fantastisk film. Tack Petré och Nordisk film för förtroendet! Se fler bilder från galapremiären HÄR!