Prisceremoni

CLAVIUS FORMGIVNING SOM HYLLAT FILMPRIS!


image svennykvist

Under Göteborgs Filmfestival har även detta år ett nytt Sven Nykvist-pris delats ut och denna gång gick det till filmfotograf Sophia Olsson för sitt fotoarbete med filmen 'Sameblod'. Det är den världsberömde filmfotografen Sven Nykvist stiftelse som har skapat ett pris som har till ändamål att främja filmfotokonstens utveckling. Utöver en specialformgiven prisstatyett och ett diplom, utdelar också stiftelsen ett tillhörande stipendium på 50.000kr . Stipendiet kallas "The Sven Nykvist Cinematographic Award" och mottagare av stipendiet skall vara nyskapande filmfotografer, företrädesvis sådana verksamma i Sven Nykvists anda. Helena Arnberg och Thomas Johnson på Clavius har fått äran att formge detta pris och tillsammans med glaskonstnären Paul Grähs och prisbelönte bladguldskonstnären Leif Restadh har de arbetat fram detta hantverkspris av ugnsgjutet kristallglas, förgyllt med 23 karats bladguld och placerat på en mattslipad inoljad sten i svart granit. Infästningen mellan glas och granit är tillverkad i svarvat silverstål. Naturmaterialen garanterar en hedervärd vikt på över 5,8 kg. Vi är mycket glada på Clavius att få vara en del av skaparna bakom detta prestigefulla pris!

GULDKNAPPEN KNÄPPER UPP PÅ GRAND HOTEL


image guldknappen2016

Den 26 augusti delades ett av Sveriges mest prestigefyllda modepris ut för trettiofemte året i rad under en stor gala på Grand Hôtel i Stockholm. Clavius var på plats och hjälpte till med festdekor kring galan och reklammaterial i några deltagande sponsors montrar. Vi tackar Bonnier för uppdraget och förtroendet. Fler bilder från eventet finns HÄR!

FINEST AWARDS PÅ OPERATERRASSEN


image finestawards2016

Årets Finest Awards gick under kvällen av stapeln på Operaterrassen i Stockholm och svensk bloggelit samlades för inför en av landets största galor för bloggare. Den glimmiga kvällen resulterade i flera lyckliga vinnare varav många stora namn som vann priser, samt en stor avslutande fest. Clavius var på plats för att sätta lite lyxig piff på tillställningen - vi tackar Subito för förtroendet! Fler bilder från eventet finns HÄR!

DET STORA LJUDBOKSPRISET PÅ NALEN


image ljudboksgalan_2016

Igår kväll på Nalen hölls Ljudboksgalan där Stora Ljudbokspriset delades ut under mycket festliga former. Det är både bästa författare och uppläsare som föräras med en fin uggla av glas med hörlurar. Dekoren gick i orange och svart med orange bollar i taket och tjusiga blomsteruppsättningar på scen och buffé. De glada vinnarna firade till inpå småtimmarna innan de gick hem med en uggla under ena armen och en trevlig goodiebag under den andra. Vi tackar Wonderland för förtroendet och uppdraget.

IDROTTSGALAN 2016


image idrottsgalan_2016

För andra året i rad har Clavius fått äran att ta hand om VIP-entrén till årets största sportprisevent, som åter äger rum på Annexet vid Globen i Stockholm! Utöver välkomnande entré från Arenatorget med röd galamatta och inramande galadekor, så byggdes även trossljusportal och monterades en av branschens största pressväggar på över 130kvm! Snart vet vi också vilka de välförtjänta och hårt arbetande idrottskvinnorna & männen är som får ta emot just årets alla priser…

GLIMRANDE GULDBAGGEGALA


image guldbaggen2016

Vilket härligt sätt att inleda arbetsveckan på - med Guldbaggegalan - och Clavius var där på Cirkus och byggde upp bl.a. filmbranschens största pressvägg och monterade för eventet specialtillverkad entrédekor! Ibland blir vårt arbete 'trampat på' av mer eller mindre kända fötter; som här med den guldiga loggan som är helt handtillverkat och inskuren i svart heltäckande matta. Vinnarna roade sig också i det mysiga trädgårdscafét som Clavius byggde upp exklusivt bara för dem. Fler pressväggar, galamattor och dekorljus ingick också i uppdraget. Se fler bilder från Cirkus HÄR!

CLAVIUS FORMGER SVEN NYKVIST-PRIS


image svennykvist

Under Göteborgs Filmfestival har detta år ett nytt pris sett dagens ljus. Det är den världsberömde filmfotografen Sven Nykvist stiftelse som har skapat ett pris som har till ändamål att främja filmfotokonstens utveckling. Utöver en specialformgiven prisstatyett och ett diplom, utdelar också stiftelsen ett tillhörande stipendium på 50.000kr . Stipendiet kallas "The Sven Nykvist Cinematographic Award" och mottagare av stipendiet skall vara nyskapande filmfotgrafer, företrädesvis sådana verksamma i Sven Nykvists anda. Helena Arnberg och Thomas Johnson på Clavius har fått äran att formge detta pris och tillsammans med glaskonstnären Paul Grähs och prisbelönte bladguldskonstnären Leif Restadh har de under hösten arbetat fram detta hantverkspris av ugnsgjutet kristallglas, förgyllt med 23 karats bladguld och placerat på en mattslipad inoljad sten i svart granit. Infästningen mellan glas och granit är tillverkad i svarvat silverstål. Naturmaterialen garanterar en hedervärd vikt på över 5,8 kg - vilket förpliktigar som ett seriöst branschpris!