Reklam

POPCORN UPPÅT VÄGGARNA!


image popcornvagg

Utöver repertoarreklam och förhandskampanjer för kommande filmpremiärer på bio hjälper Clavius också SF Bio med att dekorera upp sina foajéer och 'inhouse-kiosker' med bl.a. dekor för popcorn, som just detta år som filmsnacks fyller 30 på svensk bio! Ett av uppdragen vi fått är att på flera biografer i landet foliera hela väggpartier med motivtapet, och först ut är Filmstaden Scandinavia i Solna där vi klätt två stora väggar i foajén nu med motiv just fulla av popcorn. Inredningstekniken är vid det här laget mycket beprövad och vi har i olika sammanhang skapat flertalet motsvarande dekorer med mycket skiftande innehåll och känsla, både i kontorslandskap och i offentliga publika miljöer.

INTE BARA ARGA FILMKAMPANJER...


image angrybird

Clavius befinner sig just nu mitt uppe i förberedelserna av alla vårens spännande och lovande filmkampanjer! Det kommer garanterat bli en repertoar fylld med både skratt, tårar, kalla kårar och en och annan fartfylld adrenalinkick samt många intressanta betraktelser och en och annan arg fågel(!). Vi följer med i utbudet och arbetar hårt med att få alla titlar att nå fram till sin publik... Här kan du se ett axplock av de största och viktigaste titlarna som skall exponeras under kommande vår- och sommarsäsong!

CLAVIUS HJÄLPER SF BIO SÄLJA IN JULEN


image jupresentkort

Clavius har sedan ett antal veckor haft uppdraget för SF Bios räkning att lyfta fram butiksexponeringarna för årets upplaga av Julpresentkort i utvalda biograffoajéer runt om i landet. Arbetet har omfattat displayformgivning, konstruktion, tillverkning och leverans inkl. monteringar på plats.

THE BIG PREMIERE AWAKENS SOON...


image starwarsforceawakens

Nu är det ganska exakt en månad kvar till kanske 2000-talets mest framemotsedda filmpremiär kommer att äga rum; biopremiären av STAR WARS; THE FORCE AWAKENS (del VII i sagan om kampen mellan rymdimperiet, rebellerna och Jedi-ordern)! Clavius hjälper nu Disney med att marknadsföra en stor filmkampanj på biograferna, som bl.a. innehåller coola karaktärsfigurer från den nya filmen (finns att beskåda på Filmstäderna Sergel, Kista, Bergakungen och nya Scandinavia). Kampanjexponeringen kommer att öka på successivt och omfatta alla biografer i landet - den 16 december så blir det världspremiär på en biograf nära dig - May The Force be with Us all!

VIDEOMECCA PÅ METROPOL PALAIS


image videomecca

För sjätte gången i rad är Clavius med och arrangerar Video/MediaMecca i Stockholm och Göteborg och senast utförde vi monter- och scenbyggen på Metropol Palais för bl.a. Expressen, Bonnier Tidskrifter, Intertrust, Smartclip och Discovery Channel. Dekormattor, reklamväggar, ljussättning, monitorer & skärmar, scenteknik, loungemöbler och displaymaterial är bara en del av allt som vi har levererat till dessa spännande, arbetsintensiva och roliga event. Helhetsarbetet kräver också kreativa och logistiska utmaningar som sätter alla på utvecklande prov. Vi tackar för förtroendet från alla inblandade parter och kunder och ser fram emot kommande event under 2016!

LADYKILLERS INTAR OSCARS


image ladykillers

Ibland får vi jobba på höga höjder - kreativt, hantverksmässigt och i praktiken. När vi fick frågan om vi kunde göra något lite extra för att marknadsföra Ladykillers på Oscarsteatern tog vi fram en stor skylt med de olika delarna utskurna och placerade med distans från varandra för att skapa ett djup i bilden. Nu står resultatet på plats ovanpå kassorna i foajén. Under arbetets gång fick våra utskurna gubbar sällskap av skådespelarna som ”är” gubbarna på scenen. Undrar vilka som hade roligast - Johan Rheborg, Jonas Karlsson och Shebly Niavarani (som är gubbarna) eller vi som hade tillverkat dem… Fler bilder finns att se HÄR!

SOMMAR PÅ BIO!


image biosommar_2015

Glöm inte att gå in och svalka er på BIO i sommar…

FORTSATT SKÖN & HÄRLIG SOMMAR ÖNSKAR VI ER ALLA FRÅN CLAVIUS!

VI GER KÄNSLA OCH INNEHÅLL TILL MECCA


image ooh_mecca

Mediamecca är en oberoende mötesplats för annonsörer och mediehus, mätinstitut och reklam- och mediebyråer. De beskriver sig själva som Sveriges största och skönaste nätverk för mediebranschen, där besökarna kan inspirera och utmana varandra för att både utbyta erfarenheter och visitkort. I torsdags hölls årets OOH-Mecca där OOH står för Out Of Home-advertising och syftar till den marknadsföring som når konsumenter då de är utanför hemmet. Clavius medverkade för första gången som stolt produktionspartner och bidrog med röd matta till scen och catwalk, vi möblerade en frågehörna på scenen för föreläsare och moderatorn samt byggde tre olika fotoväggar för pressen.

Clavius ordnade även vackra vinnarbuketter till pristagarna då det i slutet av dagen vankades prisutdelning i form av Mecca Awards 2015. Clavius egna blomsterflicka delade glatt ut diplom och blommor till vinnarna av bland annat Årets Utomhusbolag 2015 och Årets Säljare 2015. Utöver detta byggde Clavius även Clear Channels specialdesignade monter med spegelgolv och plexihyllor som utmärkte sig lite extra i vimlet. Clavius gjorde allt från att presentera idéskissen för montern till att skapa delarna och montera dem på plats med våra duktiga montörer.
Vi vill tacka
Jocke Örnelid, VD Mediamecca, för förtroendet och ett gott samarbete.

Fler bilder från eventet kommer snart!

NYÅRSSKYLTAT PÅ BIOGRAFERNA


image biografskyltning

En stor del av vår dagliga verksamhet bygger på att vi hjälper landets alla filmdistributörer att synas med sina filmkampanjer i landets alla biografmiljöer. Vi har nyligen avslutat en stor omskyltning under mellandagarna för att lyfta fram nyårets alla aktuella titlar och 2015 års första filmpremiärer på bio! Jul-, nyårs- och trettondehelgen är utan konkurrens den mest publikbesökta perioden under hela biografåret och många är det av oss som har som tradition att se film på vita duken just nu med vänner, bekanta och familj - passa på du också att lämna TV-soffan bakom dig och ’klämma någon skön rulle’ på någon av landets alla biografer. Vi ses med nya filmkampanjer under det spännande och välmatade filmåret 2015!

EXODUS INTAR CENTRALSTATIONEN


image exoduscentralen

Just nu pågår en av landets största filmkampanjexponeringar någonsin på en och samma plats! I samarbete med Twentieth Century Fox Sweden AB har Clavius tagit fram och producerat kampanjmaterial och reklamytor för julfilmen ’’EXODUS’’ som sitter monterade på Stockholms Centralstation. Filmen har premiär på juldagen och är den framgångsrike amerikanske filmregissören Ridley Scotts senaste mastodontverk; ett historiskt kostymdrama av episka mått med berättelsen om Moses väg från Faraos Egypten till det förlovade landet i Mellanöstern... Exponeringen pågår under ett par veckor och är till omfattningen ganska unik i filmsammanhang utanför traditionella biografexponeringar i foajémiljöer.

UPPDRAG DRAKMONTERING


image draktranaren

En av sommarens stora nya efterlängtade familjeäventyr på bio är uppföljaren DRAKTRÄNAREN 2 och Clavius har fått uppdraget som ’drakbyggare’(!) att dekorera några av landets större biografer med enorma ’vingspann’… Filmen har premiär 10 juli och drakarna kommer att ’flyga’ i alla de aktuella biograffoajéerna fram tills dess!